Welke hardheid matras bij rugklachten ? Unieke matrassen bij Sleeptherapy

Welke hardheid van matras moet je kiezen bij last van rugklachten ?

Bij de keuze van een matras voor de behandeling van rugpijn is het belangrijk een evenwicht te vinden tussen ondersteuning en comfort.

Een te harde matras biedt niet de nodige demping voor het lichaam en belast de rug extra. Een te zacht matras daarentegen ondersteunt het lichaam niet voldoende, wat tot een slechte houding en meer pijn leidt.

Volgens de resultaten van een recente studie is een matras met een gemiddelde hardheid de beste keuze voor patiënten die lijden aan lage rugpijn. Dit type matras bij rugklachten biedt de perfecte combinatie van ondersteuning en comfort, en helpt zo pijn te verlichten en de slaapkwaliteit te verbeteren.

Als u last heeft van rugpijn, probeer dan een matras met gemiddelde stevigheid om verlichting te vinden.


Beste matras bij rugklachten? | Prijzen & Info:

Stap 1 van 2


hardheid matras bij rugklachten

Zoek je een nieuwe matras met medische kwaliteiten? Sleeptherapy ontwikkelt en produceert, samen met kinesisten en osteopaten, de beste matrassen voor rugpijn, rugklachten, schouderpijn en andere problemen.

Interesse? Doe hier snel je aanvraag voor een vrijblijvende prijs offerte met advies en ontdek zo de beste matras:


matras bij rugklachten

Is een harde matras goed voor je rug ?

Het is een veel voorkomende misvatting dat een harde matras beter is voor uw rug.

Uit onderzoek blijkt echter dat dit niet het geval is. In feite slapen mensen met chronische rugpijn vaak beter op een matras met een gemiddelde zachtheid dan op een harde matras. Een harde matras kan namelijk druk uitoefenen op de spieren en gewrichten, wat pijn en ongemak kan veroorzaken.

Een matras met een gemiddelde zachtheid daarentegen biedt de nodige ondersteuning zonder het lichaam te zwaar te belasten. Hierdoor kunnen spieren en gewrichten zich ontspannen, wat resulteert in minder pijn en een betere slaap. Als u aan chronische rugpijn lijdt, is het belangrijk een arts of fysiotherapeut te raadplegen om de beste matras voor uw behoeften te vinden. Ook kan u Sleeptherapy hiervoor contacteren voor advies op maat.


Wat is de beste matras tegen rugpijn ?

Als u last heeft van rugpijn, moet u bij het kopen van een matras met een aantal zaken rekening houden.

Over het algemeen is traagschuim een van de beste materialen voor mensen die last hebben van rugpijn. Traagschuim, ook bekend als NASA-schuim, heeft een drukverlagend effect. Een traagschuim matras omarmt uw lichaam volledig en zorgt voor een uitstekende drukverdeling. Traagschuim kan echter warmte vasthouden. Dus als u warm slaapt, is dit misschien niet de beste keuze voor u.

Een ander materiaal om te overwegen is latex. Latexmatrassen hebben een vergelijkbaar effect als traagschuim wat betreft drukverlaging, maar zijn koeler en meer ademend. Als u last heeft van rugpijn en de neiging heeft warm te slapen, kan een latex matras een goede keuze voor u zijn.

Tot slot worden matrassen met binnenvering over het algemeen niet aanbevolen voor mensen met rugpijn, omdat ze niet genoeg steun of drukverlichting bieden.

Als u echter een binnenvering matras met een pocketveren kern kunt vinden met een hardheidsgraad die bij u past, kan dit een geschikte optie zijn.

Ontdek daarom de beste matrassen voor rugklachten bij Sleeptherapy in België.

Welke hardheid matras bij rugklachten
Advies aan huis door Sleeptherapy Matrassen, de medische matras expert
matras bij rugklachten

Welke hardheid van een matras moet ik kiezen ?

Welke matras bij rugklachten kopen?

Als u niet zeker weet welke matrashardheid u moet kiezen, zijn er een paar dingen die u kunt overwegen.

Ten eerste moet u rekening houden met uw gewicht. Als u licht van gewicht bent, hebt u minder ondersteuning nodig en volstaat een matras met een gemiddelde stevigheid. Als u echter zwaarder bent, hebt u meer ondersteuning nodig en is een hardere matras een betere keuze.

Ten tweede, denk aan je slaaphouding. Als u op uw zij slaapt, hebt u een zachter matras nodig dat zich naar uw lichaam vormt. Als u echter op uw rug of buik slaapt, hebt u een steviger matras nodig dat uw ruggengraat ondersteunt.

Tenslotte moet u ook rekening houden met uw gezondheidstoestand. Als u bijvoorbeeld last heeft van rugpijn, heeft u misschien een steviger matras nodig om de pijn te verlichten.

Om de juiste hardheid van uw matras te vinden, kunt u het beste contact opnemen met Sleeptherapy en verschillende matrassen uitproberen tot u er een vindt die voor u comfortabel is.


Kan een matras te hard zijn ? Welke matras bij rugklachten ?

Een te harde matras kan pijn en ongemak veroorzaken, maar een te zachte matras kan ook problematisch zijn.

Een te zacht matras ondersteunt de wervelkolom niet voldoende en kan tot een slechte houding leiden. Dit kan de rugpijn verergeren en een rustige slaap bemoeilijken. Als u niet zeker weet welke hardheidsgraad voor u geschikt is, kunt u het best een arts of fysiotherapeut raadplegen. Zij kunnen uw behoeften beoordelen en de beste matras voor u aanbevelen. Ook Sleeptherapy kan u helpen bij het kiezen van een harde matras of een zachte matras.

Tip: Sleeptherapy boxspring voor rugpijn kopen.


5 zaken om op te letten bij het kopen van een goed matras tegen rugpijn

Bij het zoeken naar de beste matras tegen rugpijn moet u op een paar dingen letten.

Hier zijn 5 tips om u te helpen de beste matras bij rugklachten te vinden:

1. Kies een stevige matras bij rugklachten

Een stevig matras is ideaal voor mensen die last hebben van rugpijn, omdat het de wervelkolom beter ondersteunt. Een zacht matras kan de wervelkolom doen doorzakken, wat op zijn beurt tot rugpijn kan leiden.

2. Kies een matras met de juiste afmetingen

Een te grote of te kleine matras kan ook tot rugpijn leiden. In een te grote matras zakt u weg, in een te kleine matras krijgt u niet genoeg steun. Probeer een matras te vinden die de juiste maat heeft voor uw lichaam. 

Kies daarom voor de beste matras bij rugklachten of rugpijn, kies voor een Sleeptherapy matras.

3. Kies een matras met goede ondersteuning

Een goede matras moet uw ruggengraat voldoende ondersteunen. Zoek naar een matras met veren of spiraalveren, want die bieden een betere ondersteuning dan schuimmatrassen.

4. Kies een matras met een traagschuim topper (optioneel)

Als u niet zeker weet of een harde of zachte matras bij rugklachten beter voor u is, kies dan voor een matras met een traagschuim topper. Zo krijgt u het beste van twee werelden – de ondersteuning van een stevige matras en het comfort van een zachte matras.

5. Test de matras voordat u hem koopt, bij Sleeptherapy

Het is belangrijk dat u de matras uitprobeert voordat u hem koopt, want niet iedereen voelt zich prettig op hetzelfde type matras. Ga op de matras liggen en voel hoe hij uw ruggengraat ondersteunt. Wees niet bang om het personeel in de winkel om hulp te vragen bij het vinden van de juiste matras voor u.

Bij Sleeptherapy kunt u al onze matrassen testen voor u er een koopt. Wij komen bij u thuis in onze Slaapmobiel en u kunt verschillende matrassen uitproberen tot u de juiste matras voor rugklachten vindt. Neem vandaag nog contact met Sleeptherapy op voor meer informatie omtrent onze medische matrassen.

matras bij rugklachten

Waarom investeren in de beste matras tegen rugpijn

Als u last heeft van rugpijn, weet u hoe slopend dat kan zijn. Ze zijn niet alleen oncomfortabel, maar kunnen u ook beletten om ten volle van uw leven te genieten.

Een van de beste manieren om rugpijn te verlichten is te investeren in een orthopedische matras. Een kwaliteitsmatras zal uw ruggengraat ondersteunen en toekomstige pijn voorkomen.

Hier zijn vijf redenen waarom u moet investeren in een goede matras bij rugklachten of rugpijn:

1. Een goede matras ondersteunt uw wervelkolom

Als u last hebt van rugpijn, hebt u een matras nodig die uw ruggengraat voldoende ondersteunt. Een goede matras vormt zich naar uw lichaam en houdt uw wervelkolom in de juiste positie terwijl u slaapt. Hierdoor wordt uw rug minder belast en kan uw pijn worden verlicht.

2. Een goede matras kan toekomstige rugpijn helpen voorkomen

Investeren in een goede matras tegen rugpijn helpt niet alleen de huidige pijn te verlichten, maar kan ook toekomstige pijn helpen voorkomen.

Een kwaliteitsmatras zorgt ervoor dat uw wervelkolom rechtop staat en ondersteund wordt terwijl u slaapt, wat de kans dat u later chronische rugproblemen krijgt, kan helpen verkleinen.

3. Een goede matras kan uw algemene slaapkwaliteit verbeteren

Als u last heeft van rugpijn, heeft u waarschijnlijk ook moeite om goed te slapen. Een goede matras tegen rugpijn kan dit probleem verhelpen door u optimale slaapomstandigheden te bieden.

Een comfortabele en ondersteunende matras vermindert het draaien en keren en geeft u de diepe, rustgevende slaap die u nodig hebt om u de volgende dag fris en energiek te voelen.

4. Een goede matras is betaalbaar en de investering waard

Een kwaliteitsmatras hoeft niet duur te zijn – in feite zijn er veel goede matrassen beschikbaar voor een goede prijs. Dus als u op zoek bent naar een betaalbare manier om uw slaap te verbeteren en uw rugpijn te verlichten, is een nieuwe matras zeker het overwegen waard.

5. Een goede matras kan aan uw specifieke behoeften worden aangepast

Niet alle matrassen zijn hetzelfde – sommige zijn steviger, andere zachter, en sommige zijn beter voor mensen met rugproblemen dan andere.

Daarom is het belangrijk om een matras te vinden die aan uw specifieke behoeften en voorkeuren kan worden aangepast.

Met een matras die speciaal is ontworpen om aan de behoeften van mensen met rugproblemen te voldoen, kunt u er zeker van zijn dat u het meeste uit uw investering haalt.

Neem contact op met het team van Sleeptherapy om meer te weten te komen over het vinden van de beste matras voor uw rugpijn. Onze experts kunnen u helpen een oplossing op maat te vinden die de steun en het comfort biedt die u nodig hebt voor een rustgevende nachtrust.

Als u last heeft van rugpijn, wacht dan niet langer – neem vandaag nog contact op met Sleeptherapy en laat ons u helpen de perfecte matras voor u te vinden.

Info: Welke matras bij rugklachten ?

matras bij rugklachten