Meteen naar de inhoud

Wat is een medische matras voor rugpijn ?  

Zoek je een medische matras voor rugpijn met medische kwaliteiten? Sleeptherapy ontwikkelt de beste medische matrassen voor rugpijn en andere problemen.

Hebt je interesse in een medische matras? Contacteer ons dan via onderstaand formulier en ontvang jouw prijsofferte op maat:


Medische Matras voor Rugpijn | Prijzen & Info:

Stap 1 van 2


medische matras voor rugpijn

Wat is een medische matras voor rugpijn ?

Een medische matras is een type matras dat wordt gebruikt voor pijnbestrijding. Hij is ontworpen om duurzaam en comfortabel te zijn en tegelijkertijd de wervelkolom te ondersteunen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende dichtheden, afhankelijk van de behoeften van het individu.

De meest gebruikte matras ter verlichting van rugpijn is een matras van hard, voorgevormd schuim dat een goede ondersteuning biedt voor de wervelkolom. Mensen met een gevoelige huid kunnen de voorkeur geven aan een zachter oppervlak dat meer demping biedt, maar er zijn ook andere opties voor mensen die meer ondersteuning nodig hebben.

Het gebruik van een medisch matras biedt vele voordelen bij het verlichten van rugpijn. Het kan mensen helpen beter uit te rusten terwijl de druk op drukpunten op het lichaam wordt verminderd door het gebruik van slim ontwerp en materialen. Het kan ook verlichting bieden bij andere aandoeningen zoals artritis of fibrose.

Medische matrassen voor rugpijn zijn er zowel in traditionele versies als in versies met traagschuim. De meest gebruikelijke keuze is een hard, voorgevormd model dat goede steun biedt, maar toch enig comfort. Matrassen van traagschuim kunnen ook drukpunten verlichten als ze voorzien zijn van groeven of andere ingebouwde elementen. Sommige mensen vinden het gevoel van deze matrassen te zacht, maar voor mensen met artritis of fibrose kunnen ze een goede keuze zijn.

Mensen die last hebben van rugpijn kunnen een medisch matras overwegen voor verlichting. Ze zijn er in verschillende dichtheden en ontwerpen om aan ieders behoefte te voldoen. Medische matrassen kunnen mensen helpen beter uit te rusten en de druk op gevoelige delen van het lichaam te verminderen.


Wat is een medische matras voor rugpijn
Wat is een medische matras voor rugpijn ? Sleeptherapy adviseert u gratis.
Wat is een medische matras voor rugpijn

Beste matras tegen rug- en nekpijn

Het beste matras tegen rug- en nekpijn is het Sleeptherapy matras. Het biedt comfort op drukpunten op het lichaam, vormt zich naar het lichaam, lijnt de wervelkolom uit en is ondersteunend. Het is ook een goede keuze voor mensen met een allergie, omdat het gemaakt is van hypoallergene materialen.

Koop vandaag nog een Sleeptherapy matras om van uw rug- en nekpijn af te komen!

Wat is de beste matras voor een zijslaper?

Bij het zoeken naar de beste matras voor een zijslaper, zijn er een paar dingen om te overwegen. Ten eerste moet u een matras kiezen die zacht genoeg is om zich naar uw lichaam te vormen, maar stevig genoeg om er niet te veel in weg te zakken. Kies ook een matras met een goede luchtcirculatie, zodat u het ’s nachts niet te warm krijgt. Ten slotte wilt u een matras vinden dat comfortabel is en ondersteuning biedt. Een matras van SleepTherapy.com kan aan al deze eisen en meer voldoen. Wij bieden een breed scala aan matrassen die perfect zijn voor zijslapers!


Welke matras te kiezen bij lage rugpijn?

Welke matras voor lage rugpijn?

Bij de keuze van een matras tegen lage rugpijn moet met veel factoren rekening worden gehouden. Het belangrijkste is dat de matras comfortabel is en uw wervelkolom goed ondersteunt. U kunt ook een matras overwegen die speciaal is ontworpen om rugpijn te verlichten. Er zijn veel theorieën over welke matras het beste is tegen lage rugpijn. Een van de grootste controverses op dit gebied is de vraag of u een stevig of een zacht matras moet kiezen. Het hangt er echt van af hoeveel druk uw ruggengraat uitoefent als u gaat liggen, en waar die druk zich langs uw ruggengraat bevindt. De lumbale wervelkolom (d.w.z. de onderrug) heeft meer steun nodig dan andere gebieden zoals de cervicale wervelkolom (het bovenste deel van de wervelkolom).

Een andere belangrijke factor voor mensen met lage rugpijn is de keuze van een verstelbaar bed, omdat harde matrassen vaak niet genoeg steun bieden omdat ze alleen gemakkelijk kunnen worden aangepast door er een polstering onder aan te brengen; deze aanpassingen zijn echter meestal niet voldoende om alle ongemakken te verlichten die door een harde matras worden veroorzaakt. Bovendien helpt een verstelbaar bed u de perfecte slaaphouding te vinden voor uw individuele behoeften en kan het ook worden gebruikt om uw hoofd en bovenlichaam te verhogen indien nodig.

Er zijn veel verschillende soorten matrassen op de markt, dus het kan moeilijk zijn om te beslissen welke voor u de juiste is. Als je niet weet waar je moet beginnen, zijn hier wat tips:

– Vraag vrienden of familieleden die vergelijkbare slaapgewoonten hebben naar de matras die zij gebruiken om te bepalen welke voor u de juiste is.

– Als slapen op uw buik pijnlijk is, kies dan voor een steviger matras dat uw ruggengraat in lijn houdt en de druk op uw onderrug vermindert.

– Zijslapers met lage rugpijn zoeken matrassen met extra ondersteuning op de plaatsen waar meer gewicht valt als ze gaan liggen (bv. de heupen). De beste manier om een verstelbaar bed te testen is erop te gaan liggen voordat u het koopt, zodat u kunt zien hoe goed het de verschillende contactpunten van uw lichaam op het oppervlak ondersteunt en opvangt. Probeer ook de verschillende standen van de hoofdsteun en andere functies zoals massage- of warmte-instellingen uit om te zien welke functie geschikt is voor u en uw gezin.

Wat is een medische matras voor rugpijn

Welke matras hardheid voor rugklachten?

Welke matras voor rugproblemen?

Er is geen duidelijk antwoord op deze vraag. Verschillende mensen geven de voorkeur aan verschillende hardheidsgraden van matrassen, afhankelijk van hun individuele behoeften en voorkeuren. Een matras met een gemiddelde hardheid wordt over het algemeen beschouwd als de beste keuze voor mensen die last hebben van rugpijn, omdat het zowel ondersteuning als comfort biedt.

Een extra stevig bed draagt niet alleen bij tot de kwaliteit van uw slaap, maar helpt u ook om overdag een goede houding aan te nemen. Dit kan vooral belangrijk zijn als u de hele dag achter een computer werkt – als u thuis geen goede houding aanneemt, heeft uw lichaam geen tijd om tussen de werkdagen door te herstellen, wat uiteindelijk kan leiden tot nog meer rugpijn.


Welke matras hardheid voor rugpijn?

Welk type matras voor rugpijn?

Er is geen duidelijk antwoord op deze vraag. Verschillende mensen geven de voorkeur aan verschillende hardheidsgraden van matrassen, afhankelijk van hun individuele behoeften en voorkeuren. Een matras met gemiddelde hardheid wordt over het algemeen beschouwd als de beste keuze voor mensen die last hebben van rugpijn, omdat het zowel ondersteuning als comfort biedt.

Een bijzonder stevig bed draagt niet alleen bij tot de kwaliteit van uw slaap, maar helpt u ook om overdag een goede houding aan te nemen. Dit kan vooral belangrijk zijn als u de hele dag achter een computer werkt – als u thuis geen goede houding aanneemt, heeft uw lichaam geen tijd om tussen de werkdagen door te herstellen, wat uiteindelijk kan leiden tot nog meer rugpijn.

Welke matras voor rug- en nekpijn?

Er is geen universeel antwoord op deze vraag. Afhankelijk van de individuele behoeften en voorkeuren zijn verschillende matrassen beter geschikt voor verschillende mensen.

Sommige mensen vinden dat een stevig matras hun rug en nek het beste ondersteunt, terwijl anderen de voorkeur geven aan een zachter matras. Als u last heeft van rug- of nekpijn, kan het nuttig zijn om met verschillende soorten matrassen te experimenteren tot u er een vindt die voor u het meest comfortabel is.

Over het algemeen zijn traagschuimmatrassen echter goed voor zowel de rug als de nek, omdat ze zich naar de vorm van het lichaam vormen en extra ondersteuning bieden. Latexmatrassen zijn ook een goede keuze, omdat ze veerkrachtig en ondersteunend zijn. Als u op zoek bent naar een meer betaalbare optie, overweeg dan een spiraalmatras, die stevig en ondersteunend is.

Welk matras u ook kiest, zorg ervoor dat het de juiste maat heeft voor uw bedframe en goed ondersteund wordt. Als u vragen hebt over het kiezen van een matras, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij zullen u graag helpen!

Wat is een medische matras voor rugpijn

Hoe lang duurt het om aan een nieuwe matras te wennen?

Het is moeilijk te zeggen hoe lang het zal duren voor u aan een nieuwe matras gewend bent. Het kan weken, maanden of zelfs jaren duren voordat je je echt op je gemak voelt. Maar over het algemeen beginnen de meeste mensen na 7-10 nachten op de nieuwe matras te slapen. De reden hiervoor is dat mensen leren door herhaling, dus na verloop van tijd zal uw lichaam aanpassingen maken in de manier waarop het beweegt. Na verloop van tijd zal uw lichaam wennen aan het nieuwe slaapoppervlak. Het kan echter een paar dagen tot weken duren voordat uw lichaam eraan gewend is en leert bewegen op een manier die niet langer oncomfortabel is op een matras of kussen. Het beste advies is om gewoon verschillende posities uit te proberen tot je er een vindt die voor jou werkt, zodat je niet elke ochtend moe en pijnlijk wakker wordt!

Hoe kan ik zien of mijn matras te stevig is?

Hoe weet u of uw matras te stevig is? Een goede manier om daar achter te komen is uzelf te vragen hoe comfortabel u zich voelt als u erop slaapt. Als u het gevoel hebt dat u voortdurend wakker wordt met een pijnlijke rug, is uw matras waarschijnlijk te hard. U kunt de hardheid van uw matras ook meten door er met verschillende druk op te drukken. Als u geen indruk kunt maken met uw hand, is uw matras waarschijnlijk te hard. Als u het niet zeker weet, is het altijd een goed idee om een matrasdeskundige te raadplegen. Zij kunnen u helpen de perfecte hardheidsgraad te vinden voor uw behoeften en slaapstijl.

Als uw matras te hard is, zijn er een paar dingen die u kunt doen om het comfortabeler te maken:

– Voeg een kussen toe: Een kussen zorgt voor extra demping en zachtheid van uw matras. Dit is een goede optie als u niet uw hele matras wilt vervangen.

Koop een zachter matras: Als een extra matrasbeschermer niet voldoende is, moet u uw oude matras vervangen door een zachter exemplaar. Dit kan duurder zijn dan een extra kussen, maar het kan de moeite waard zijn als u niet comfortabel op uw huidige matras kunt liggen.

– Gebruik een schuimtopper: Een schuimtopper is een andere manier om een te harde matras zachter te maken. Dit kan een tijdelijke oplossing zijn als u nog niet klaar bent om uw hele matras te vervangen, of een oplossing op lange termijn als u merkt dat u steeds problemen hebt om op een stevige ondergrond te slapen.

Wat je ook doet, zorg ervoor dat je je bed niet overlaadt met te veel zachte kussens en dekens. Dit kan het probleem zelfs verergeren omdat uw lichaam in het bed zakt, waardoor uw ruggengraat meer wordt belast. Experimenteer met verschillende dempingsniveaus tot u de demping vindt die voor u werkt.

Als geen van deze oplossingen werkt, kan het tijd zijn om een nieuw matras te kopen. Praat met een professional om uit te vinden welk type matras het beste is voor jou, en vergeet niet te vragen naar het retourbeleid! Een goede matras moet ongeveer acht jaar meegaan. Dus als uw matras tekenen van slijtage begint te vertonen, is het waarschijnlijk tijd om hem te vervangen.

Wat is een medische matras voor rugpijn

Hoe kan ik zien of mijn matras te stevig is?

Hoe weet u of uw matras te stevig is? Een goede manier om daar achter te komen is uzelf te vragen hoe comfortabel u zich voelt als u erop slaapt. Als u het gevoel hebt dat u voortdurend wakker wordt met een pijnlijke rug, is uw matras waarschijnlijk te hard. U kunt de hardheid van uw matras ook meten door er met verschillende druk op te drukken. Als u geen indruk kunt maken met uw hand, is uw matras waarschijnlijk te hard. Als u het niet zeker weet, is het altijd een goed idee om een matrasdeskundige te raadplegen. Zij kunnen u helpen de perfecte hardheidsgraad te vinden voor uw behoeften en slaapstijl.

Als uw matras te hard is, zijn er een paar dingen die u kunt doen om het comfortabeler te maken:

– Voeg een kussen toe: Een kussen zorgt voor extra demping en zachtheid van uw matras. Dit is een goede optie als u niet uw hele matras wilt vervangen.

Koop een zachter matras: Als een extra matrasbeschermer niet voldoende is, moet u uw oude matras vervangen door een zachter exemplaar. Dit kan duurder zijn dan een extra kussen, maar het kan de moeite waard zijn als u niet comfortabel op uw huidige matras kunt liggen.

– Gebruik een schuimtopper: Een schuimtopper is een andere manier om een te harde matras zachter te maken. Dit kan een tijdelijke oplossing zijn als u nog niet klaar bent om uw hele matras te vervangen, of een oplossing op lange termijn als u merkt dat u steeds problemen hebt om op een stevige ondergrond te slapen.

Wat je ook doet, zorg ervoor dat je je bed niet overlaadt met te veel zachte kussens en dekens. Dit kan het probleem zelfs verergeren omdat uw lichaam in het bed zakt, waardoor uw ruggengraat meer wordt belast. Experimenteer met verschillende dempingsniveaus tot u de demping vindt die voor u werkt.

Als geen van deze oplossingen werkt, kan het tijd zijn om een nieuw matras te kopen. Praat met een professional om uit te vinden welk type matras het beste is voor jou, en vergeet niet te vragen naar het retourbeleid! Een goede matras moet ongeveer acht jaar meegaan. Dus als uw matras tekenen van slijtage begint te vertonen, is het waarschijnlijk tijd om hem te vervangen.

Hoe weet ik of mijn matras te zacht is?

Een matras dat niet stevig genoeg is, kan zweren veroorzaken, terwijl een te stevige matras de kwaliteit van uw slaap kan aantasten. Als u ’s nachts moeilijk comfortabel kunt slapen, is uw bed waarschijnlijk niet stevig genoeg of heeft het in de loop der tijd aan elasticiteit ingeboet. Het kan ook de moeite waard zijn om na te gaan welk type matras u hebt – sommige types zijn van nature zachter dan andere. Als u bijvoorbeeld een matras met binnenvering hebt, kan het steviger aanvoelen dan andere matrassen, maar toch aan vervanging toe zijn omdat het te oud is.

Als ik slaapproblemen heb omdat mijn matras me niet genoeg ondersteunt, waar moet ik dan beginnen?

Begin met het kopen van een nieuw traagschuim matras. Matrassen van traagschuim vormen zich naar de vorm van uw lichaam, zodat u meer steun en een betere nachtrust krijgt wanneer u erop ligt. Misschien wilt u ook een topper voor uw huidige bed proberen voor extra comfort en om het bed zachter te maken.

Als ik niet zeker weet of mijn matras te zacht is, hoe kan ik dat dan weten?

De beste manier om te bepalen of uw matras te zacht is, is het doen van een “zittest”. Ga op de rand van het bed zitten, voeten plat op de vloer, en controleer of u meer dan twee centimeter wegzakt. Zo ja, dan is uw matras waarschijnlijk te zacht en aan vervanging toe.

Wat is een medische matras voor rugpijn

Welke matras hardheid?

Er zijn veel verschillende matrassen op de markt, maar om ervoor te zorgen dat u een goede nachtrust krijgt, is het belangrijk om te weten welke matrashardheid u moet hebben. Er zijn drie belangrijke opties voor de hardheid van matrassen: zacht, medium en stevig. Zachtere matrassen bieden over het algemeen meer steun bij het zitten of liggen, terwijl hardere matrassen bekend staan om hun stevigheid. Als u bijvoorbeeld last heeft van rug- of nekpijn, is een zachter matras het beste omdat het meer steun biedt bij het rusten dan harde matrassen. Als de druk op de wervelkolom als gevolg van te lang in één houding slapen echter een probleem vormt, is een middelhard of hard matras beter omdat het aanvoelt alsof het de wervelkolom naar zijn natuurlijke positie terugbrengt. Uiteindelijk hangt het antwoord op de vraag “Welke hardheid van een matras?” af van wat u van een matras verlangt en wat uw persoonlijke voorkeuren zijn.

Dus welke hardheidsgraad is het beste voor u? Als u na het lezen van dit artikel nog niet zeker bent, kunt u het beste een paar matrassen in een winkel uitproberen voordat u een beslissing neemt. Veel plezier met slapen!

Welke matras voor nek- en schouderklachten?

Bij het zoeken naar een nieuwe matras is het belangrijk om te letten op welke matras het beste is tegen nek- en schouderpijn. Bij de keuze van een matras moet met een aantal zaken rekening worden gehouden, zoals hardheid, ondersteuning en uitlijning van de wervelkolom.

Stevigheid is belangrijk om de nek en de schouders te ondersteunen. Een te zacht matras biedt onvoldoende ondersteuning, terwijl een te stevig matras oncomfortabel kan zijn en pijn kan veroorzaken. Ondersteuning is ook belangrijk omdat het helpt de wervelkolom uit te lijnen. Het uitlijnen van de wervelkolom is essentieel voor het voorkomen en verminderen van nek- en schouderpijn.

Er zijn een aantal verschillende matrassen op de markt die ontworpen zijn om te helpen bij nek- en schouderpijn. Enkele van de meest populaire zijn traagschuim, latex en hybride.

Traagschuim matrassen

Enkele van de meest populaire matrassen op de markt zijn traagschuimmatrassen. Traagschuim is een zacht materiaal dat reageert op lichaamswarmte en zich om de nek en schouders wikkelt om steun te bieden. Dit type matras is het meest geschikt voor mensen die de hele nacht in één houding slapen of rugklachten hebben, omdat het extra comfort biedt zonder aan stevigheid in te boeten.

Latex matras opties

Een andere optie om te overwegen bij het zoeken naar een matras voor nek- en schouderpijn is een latex bed. Net als traagschuim biedt latex de ideale ondersteuning, terwijl het ook comfortabel genoeg is om geen pijn of stijfheid te veroorzaken wanneer u op uw zij slaapt. In tegenstelling tot traagschuim wordt latex echter niet na verloop van tijd afgebroken en is het duurzamer.

Matras hybride opties

Hybride matrassen hebben de laatste jaren ook aan populariteit gewonnen. Deze zijn gemaakt van een combinatie van traagschuim en andere materialen die een goede ondersteuning bieden voor de nek en de schouders zonder in te boeten aan comfort of duurzaamheid. Sommige types bevatten spiraalveren voor een betere ondersteuning, terwijl andere gemaakt zijn van traagschuim met een latexlaag erbovenop. De beste manier om uit te vinden welk type het beste voor u is, is het eerst in een winkel uit te proberen, zodat u kunt zien hoe goed uw lichaam erop reageert voordat u het koopt.


Wat is de beste matras tegen heuppijn?

Het beste matras voor uw heuppijn hangt af van het type heuppijn dat u heeft. Als u last heeft van artrose in uw heupen, kunt u het beste een matras kiezen met een stevige, niet al te gewatteerde bovenkant om extra druk op uw heupen te voorkomen. Als u heuppijn heeft als gevolg van activiteiten zoals fietsen, hardlopen of wandelen, kunt u beter een zachtere matras kiezen die meer drukverlichting en bewegingsvrijheid biedt. Als u heuppijn hebt als gevolg van een degeneratieve discusziekte, scoliose of andere aandoeningen waardoor uw heupen uit balans zijn wanneer u ligt, moet u een matras kiezen met een hoge mate van ondersteuning.

Wat is een medische matras voor rugpijn
Wat is een medische matras voor rugpijn

Wat kunt u doen aan rug- en nekpijn?

Er zijn veel dingen die u kunt doen om rug- en nekpijn te verlichten. Sommige van deze dingen zijn:

– Rekken: Stretching kan helpen om gespannen spieren los te maken en de flexibiliteit te verbeteren. Er zijn veel verschillende rekoefeningen die rug- en nekpijn kunnen verlichten.

– Oefening: Regelmatige lichaamsbeweging kan uw spieren versterken en uw flexibiliteit verbeteren. Het kan ook uw houding verbeteren, wat rug- en nekpijn kan verlichten.

– Masseren van het gebied: Masseren van het gebied kan de bloedcirculatie verbeteren en ontstekingen verminderen.

– Warme of koude kompressen: Het aanbrengen van een warm of koud kompres op het gebied kan de pijn en ontsteking verlichten.

– Houdingscorrectie: het corrigeren van uw houding kan rug- en nekpijn verlichten.

– Acupunctuur: Acupunctuur is een Chinese geneeskunde waarbij dunne naalden worden ingebracht in specifieke punten op het lichaam. Sommige mensen vinden acupunctuur nuttig bij het verlichten van rug- en nekpijn.

– Chiropractie: Chiropractors voeren correcties en manipulaties uit om de wervelkolom uit te lijnen en de spanning in de spieren te verlichten. Sommige mensen vinden chiropractische zorg nuttig bij het verlichten van rug- en nekpijn.

De juiste matras kopen kan ook helpen tegen rug- en nekpijn. Zorg ervoor dat de matras stevig is en goede ondersteuning biedt.

Waarom moet je wennen aan een nieuwe matras?

Waarom moet je wennen aan een nieuwe matras? Het is belangrijk om aan een nieuwe matras te wennen omdat het even kan duren voordat uw lichaam eraan gewend is. Een nieuwe matras kan ook betere ondersteuning en comfort bieden, dus het is zeker de moeite waard om eraan te wennen.

Als u eenmaal aan uw matras gewend bent, kunt u er beter op slapen. Het is comfortabeler en uw lichaam zal zich als nieuw voelen na een verkwikkende slaap op deze nieuwe matras.

Uw rug zal minder pijn doen als de matras uw wervelkolom goed ondersteunt. Het duurt een tijdje om te wennen aan minder pijn. Dus geef jezelf wat tijd voordat je besluit dat je het nieuwe bed niet leuk vindt. In het begin kunnen al deze veranderingen het moeilijk maken om in slaap te vallen, maar na verloop van tijd zal uw lichaam wennen aan de nieuwe matras.

Wat is een medische matras voor rugpijn