Welke hardheid matras bij rugklachten ?

Welke matras hardheid voor rugpijn?

Men zoekt wel eens op de termen: welke hardheid matras bij rugklachten ? Welnu, bij de keuze van een matras voor de behandeling van rugpijn is het belangrijk een evenwicht te vinden tussen ondersteuning en comfort. Een te harde matras biedt niet de nodige demping voor het lichaam en belast de rug extra.

Een te zacht matras daarentegen ondersteunt het lichaam niet voldoende, wat tot een slechte houding en meer pijn leidt. Volgens de resultaten van een recente studie is een matras met een gemiddelde hardheid de beste keuze voor patiënten die lijden aan lage rugpijn.

Dit type matras biedt de perfecte combinatie van ondersteuning en comfort, en helpt zo pijn te verlichten en de slaapkwaliteit te verbeteren. Als u last heeft van rugpijn, probeer dan een matras met gemiddelde stevigheid om verlichting te vinden.

Matras tegen rugklachten | Prijzen & Info:

Stap 1 van 2


Zoek je een nieuwe matras met de juiste hardheid voor uw rugklachten? Sleeptherapy ontwikkelt en produceert, samen met kinesisten en osteopaten, de beste matrassen voor rugpijn, schouderklachten en andere problemen.

Interesse? Doe hier snel je aanvraag voor een vrijblijvende prijs offerte met expert advies en tips.


Welke hardheid matras bij rugklachten
Welke hardheid matras bij rugklachten

Is een harde matras goed voor je rug? Welke hardheid matras bij rugklachten ?

Het is een veel voorkomende misvatting dat een harde matras beter is voor uw rug. Uit onderzoek blijkt echter dat dit niet het geval is. In feite slapen mensen met chronische rugpijn vaak beter op een matras met een gemiddelde zachtheid dan op een harde matras. Een harde matras kan namelijk druk uitoefenen op de spieren en gewrichten, wat pijn en ongemak kan veroorzaken.

Een matras met een gemiddelde zachtheid daarentegen biedt de nodige ondersteuning zonder het lichaam te zwaar te belasten. Hierdoor kunnen spieren en gewrichten zich ontspannen, wat resulteert in minder pijn en een betere slaap. Als u aan chronische rugpijn lijdt, is het belangrijk een arts of fysiotherapeut te raadplegen om de beste matras voor uw behoeften te vinden.

Kies een Sleeptherapy boxspring bed.

Wat is de beste matras tegen rugpijn?

Als u last heeft van rugpijn, moet u bij de aankoop van een orthopedische matras met een aantal zaken rekening houden. Over het algemeen is traagschuim een van de beste materialen voor mensen die last hebben van rugpijn. Traagschuim, ook bekend als NASA-schuim, heeft een drukverlagend effect.

Een traagschuim matras omarmt uw lichaam volledig en zorgt voor een uitstekende drukverdeling. Traagschuim kan echter warmte vasthouden. Dus als u warm slaapt, is dit misschien niet de beste keuze voor u. Een ander materiaal om te overwegen is latex. Latexmatrassen hebben een vergelijkbaar effect als traagschuim wat betreft drukverlaging, maar zijn koeler en meer ademend. Als u last heeft van rugpijn en de neiging heeft warm te slapen, kan een latex matras een goede keuze voor u zijn.

Tot slot worden matrassen met binnenvering over het algemeen niet aanbevolen voor mensen met rugpijn, omdat ze niet genoeg steun of drukverlichting bieden. Als u echter een binnenvering matras met een pocketveren kern kunt vinden met een hardheidsgraad die bij u past, kan dit een geschikte optie zijn.

Welke hardheid van een matras moet ik kiezen?

Als u niet zeker weet welke matrashardheid u moet kiezen, zijn er een paar dingen die u kunt overwegen.

Ten eerste moet u rekening houden met uw gewicht. Als u licht van gewicht bent, hebt u minder ondersteuning nodig en volstaat een matras met een gemiddelde stevigheid. Als u echter zwaarder bent, hebt u meer ondersteuning nodig en is een hardere matras een betere keuze.

Ten tweede, denk aan je slaaphouding. Als u op uw zij slaapt, hebt u een zachter matras nodig dat zich naar uw lichaam vormt. Als u echter op uw rug of buik slaapt, hebt u een steviger matras nodig dat uw ruggengraat ondersteunt.

Ten slotte moet u ook rekening houden met uw gezondheidstoestand. Als u bijvoorbeeld last heeft van rugpijn, heeft u misschien een steviger matras nodig om de pijn te verlichten. Om de juiste hardheid van uw matras te vinden, kunt u het beste contact opnemen met Sleeptherapy en verschillende matrassen uittesten tot u er een vindt die voor u comfortabel is.


Kan een matras te hard zijn?

Een te harde matras kan zeker bijdragen tot een slechte nachtrust. Als u voortdurend woelt en draait of wakker wordt met pijn, overweeg dan een zachter matras. Wanneer u op een harde matras ligt, kan uw lichaam zich niet volledig ontspannen. Dit kan leiden tot spanning in de spieren en drukpunten in de heupen, schouders en nek.

Een zachtere matras ondersteunt de wervelkolom beter en laat de spieren volledig ontspannen. Zo kun je beter de hele nacht doorslapen. Als u niet zeker weet welk type matras voor u geschikt is, moet u advies vragen aan een slaapspecialist. Hij of zij kan u helpen de perfecte balans te vinden tussen comfort en ondersteuning.

Wat is een goede matras voor fibromyalgie?

Fibromyalgie is een chronische aandoening die wordt gekenmerkt door wijdverspreide pijn, vermoeidheid en beklemming van de spieren. De precieze oorzaak van fibromyalgie is niet bekend, maar men denkt dat het te maken heeft met veranderingen in de manier waarop de hersenen pijnsignalen verwerken.

Omdat fibromyalgie tot zulke slopende symptomen kan leiden, is het belangrijk om een matras te kiezen die zowel comfort als ondersteuning biedt. Veel fibromyalgie patiënten vinden bijvoorbeeld dat een matras met een gemiddelde tot stevige ondersteuning de pijn verlicht. Bovendien is het raadzaam een matras te kiezen die goed ventileert en vochtregulerend is. Dit laatste is belangrijk omdat fibromyalgie gepaard gaat met ontstekingen.

Een goede keuze voor mensen met fibromyalgie is bijvoorbeeld een matras gemaakt van drukverlagend traagschuim of ventilerend koudschuim. Als u met deze factoren rekening houdt, kunt u een matras kiezen die u ondanks uw fibromyalgie symptomen een rustgevende nachtrust bezorgt.

Welke hardheid matras bij rugklachten ?
Welke hardheid matras bij rugklachten ?

Hoe lang duurt het om aan harde matrassen te wennen?

Hoe lang duurt het om aan harde matrassen te wennen? De gemiddelde tijd om aan een nieuwe matras te wennen is ongeveer 2 tot 4 weken. Dit lijkt misschien een lange tijd, maar het is belangrijk dat u uw lichaam de tijd geeft om aan de nieuwe ondersteuning te wennen.

Na deze periode van houdingscorrectie zullen uw spieren gewend zijn aan de nieuwe matras. Het ongemak zal dan afnemen en u zult een matras hebben waarop u heerlijk kunt slapen. In de tussentijd zijn er een paar dingen die u kunt doen om de overgang gemakkelijker te maken.

Probeer eerst korte perioden op uw nieuwe matras te slapen en verhoog geleidelijk de tijd dat u erop ligt. Gebruik ook een kussen dat uw nek en rug ondersteunt terwijl u slaapt. Zorg er ten slotte voor dat uw slaapkamer koel en donker is, want dat helpt u om te ontspannen en gemakkelijker in slaap te vallen. Met een beetje geduld slaapt u binnen de kortste keren goed op uw nieuwe matras.