Wat is een medische matras ?


Wat is een medische matras precies ?

Een medische matras is een matras specifiek gemaakt om je rugklachten, nekklachten en spierklachten te verlichten terwijl je slaapt.

Onze medische matrassen worden ontwikkeld in samenwerking met kinesisten en osteopaten.

De toplaag van onze matrassen bestaat uit een Visco elastisch traagschuim.

Met andere woorden: materiaal dat, wanneer je erop drukt, terug komt in zijn oorspronkelijke vorm.

Onze medische matrassen nemen uw vormen aan en ze zorgen voor voldoende aansluiting om zo geen extra drukpunten te veroorzaken. Ze beschermen dus uw heupen, uw onderrug en uw schouders en nek.

Een goede medische matras zorgt voor ontspannende spieren, een goede bloedcirculatie en haalt dus bepaalde drukken uit het lichaam die een klassieke matras niet kan bieden.


Ben je op zoek naar een medische matras om beter en gezonder te slapen?

Sleeptherapy ontwikkelt en produceert, samen met kinesisten en osteopaten, de beste matrassen voor rugpijn, schouderpijn en andere problemen.

Doe hier snel je aanvraag voor prijzen met persoonlijk advies van al onze medische matrassen:


VIDEO: wat is een medische matras ?


Medische matrassen : beter en gezonder slapen

Als je zoals de meeste mensen bent, vind je het lastig of moeilijk om een nieuwe matras te kopen. Dat is niet omdat het een moeilijke taak is, maar omdat het zo’n belangrijke is… Je gaat immers veel tijd op die matras doorbrengen, dus je wilt zeker weten dat je de juiste matras koopt.

En als je last hebt van rugklachten, nekpijn of andere spierpijn, is het vinden van de juiste matras nog belangrijker. Omdat een gewone matras je lichaam misschien niet de steun biedt die het nodig heeft voor een rustgevende nachtrust.

Maar niet getreurd, er is een oplossing: medische matrassen.

Medische matrassen zijn speciaal ontworpen om rugpijn, nekpijn en spierpijn te verlichten. Ze zijn gemaakt van een speciaal soort traagschuim dat zich naar je lichaam vormt en drukpunten verlicht. Dit maakt je spieren ontspannen en verbetert de bloedsomloop.

Dus als je last hebt van rugpijn, nekpijn of andere spierpijn, moet je investeren in een medische matras.

Wat is een medische matras goed voor
Medische matrassen van topkwaliteit

5 redenen waarom je zou moeten overwegen een medische matras te kopen

1. Je kan beter en vaster slapen met een medische matras

Een rustige slaap is van cruciaal belang voor je gezondheid en welzijn. Een medische matras kan je daarbij helpen door de steun en het comfort te bieden die je nodig hebt. Medische matrassen zijn speciaal ontworpen om je lichaam de beste steun te geven, drukpunten te verlichten en een goede uitlijning te verzekeren. Dit helpt om woelen en draaien te verminderen, zodat je ’s nachts beter kunt slapen. Plus, medische matrassen zijn vaak gemaakt van hoogwaardige materialen die duurzaam en ademend zijn, en een comfortabel slaapoppervlak bieden zonder dat je zwetend of ongemakkelijk wakker wordt. Als je in een Sleeptherapy medische matras investeert, investeer je in een goede nachtrust – en dat is onbetaalbaar.

2. Je wordt frisser en energieker wakker

Een goede nachtrust op een medische matras helpt je om fris en energiek wakker te worden.

Goed slapen is belangrijk voor je gezondheid en welzijn. Toch krijgt bijna een derde van de Belgische volwassenen niet de aanbevolen zeven tot acht uur slaap per nacht. Dit kan leiden tot een aantal gezondheidsproblemen, waaronder vermoeidheid, prikkelbaarheid en concentratieproblemen. Een medische matras kan de kwaliteit van je slaap helpen verbeteren, zodat je verfrist en vol energie wakker wordt. Medische matrassen zijn ontworpen om je lichaam optimaal te ondersteunen, drukpunten te verlichten en je te helpen een comfortabele slaaphouding te bereiken. Ze zijn ook vaak gemaakt van ademende materialen die de temperatuur reguleren, zodat je je geen zorgen hoeft te maken dat je het ’s nachts te warm of te koud krijgt. Met een medische matras geniet je van een diepere, meer rustgevende slaap en ben je beter klaar om de dag aan te pakken als je wakker wordt.


Wat is beter: een harde of een zachte medische matras


3. Een medische matras kan helpen om pijn te verlichten

Als je aan chronische pijn lijdt, kan een medische matras helpen die pijn te verlichten. Er zijn een aantal verschillende medische matrassen, die elk bepaalde voordelen bieden. Sommige medische matrassen hebben bijvoorbeeld speciaal schuim dat zich naar de vorm van je lichaam vormt, het ondersteunt en drukpunten verlicht. Welk type medische matras je ook kiest, het is belangrijk dat je voor je aankoop een Sleeptherapy slaapdeskundige raadpleegt. Dit zal ervoor zorgen dat je een matras kiest die het best aan je behoeften voldoet.

4. Een medische matras kan je houding verbeteren

Een goede houding is belangrijk voor je algemene gezondheid en een medische matras kan je helpen een goede houding te handhaven terwijl je slaapt.

Een medische matras is ontworpen om je wervelkolom, heupen en nek optimaal te ondersteunen en uit te lijnen. Dit kan je houding helpen verbeteren en pijn op deze plaatsen voorkomen. Bovendien kan een medische matras helpen drukpunten te verlichten en de bloedsomloop te verbeteren. Zo kun je comfortabeler slapen en fris en uitgerust wakker worden. Als je een matras zoekt dat je helpt een optimale gezondheid te bereiken, is een medische matras de perfecte keuze. Investeer vandaag in een medische matras en geniet van de vele voordelen die het te bieden heeft. Neem contact op met Sleeptherapy, de medische matrassen expert in België, voor meer informatie en persoonlijk advies.

5. De matras is duurzaam

Een medische matras is gebouwd om lang mee te gaan en is daarom een verstandige investering voor je gezondheid.

Een medische matras is geen aankoop om lichtvaardig te nemen. Het is een investering in je gezondheid en welzijn die je vele jaren comfort en steun zal geven. Als je een medische matras koopt, moet duurzaamheid een van je topprioriteiten zijn. Een matras met een goede garantie en een reputatie voor kwaliteitsconstructie geeft je gemoedsrust dat je investering beschermd is. Bovendien biedt een duurzaam medische matras uitstekende steun en comfort, wat leidt tot een betere nachtrust. Uiteindelijk is een duurzaam medische matras van Sleeptherapy een verstandige investering die zichzelf vele malen terugbetaalt.


Wat is een medische matras vraag

Welke soorten matrassen zijn er?

In grote lijnen vallen de matrassen die tegenwoordig op de markt zijn in vijf categorieën uiteen: Innerspring, schuim, hybride, latex en luchtmatrassen. De soort matras wordt bepaald door de constructie en de materialen.

Een goede matras ondersteunt het lichaam en helpt de ruggengraat rechtop te houden. Er zijn verschillende soorten matrassen, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. De meest voorkomende soorten zijn binnenvering-, schuim-, hybride-, latex- en luchtmatrassen.

 • Innerspring matrassen zijn de oudste soort matrassen die er zijn, en ze zijn ook nu nog populair. Ze bestaan uit metalen spoelen die steun en veerkracht geven. Innerspring matrassen zijn meestal goedkoper dan andere soorten matrassen, maar ze kunnen minder comfortabel en minder duurzaam zijn.
 • Schuimmatrassen zijn gemaakt van polyurethaanschuim dat zich naar de contouren van het lichaam schikt en steun geeft. Schuimmatrassen zijn meestal licht van gewicht en gemakkelijk te vervoeren, en zijn meestal goedkoper dan andere soorten matrassen. Ze zijn echter misschien niet zo duurzaam als andere soorten matrassen.
 • Hybride matrassen combineren de beste eigenschappen van binnenvering- en schuimmatrassen. Ze hebben een schuimlaag bovenop voor comfort en spiralen eronder voor steun. Hybride matrassen zijn meestal duurder dan binnenvering- of schuimmatrassen, maar ze bieden een betere duurzaamheid en meer comfort dan beide soorten alleen.
 • Latex matrassen zijn gemaakt van natuurlijk of synthetisch latex rubber. Ze bieden goede steun en duurzaamheid, en ook een koel slaapoppervlak. Latex matrassen kunnen duur zijn, maar ze gaan over het algemeen langer mee dan andere soorten matrassen.
 • Luchtbedden zijn gevuld met lucht in plaats van veren of schuim. Ze kunnen op verschillende hardheidsgraden ingesteld worden, waardoor ze een goede optie zijn voor mensen die een aanpasbaar slaapoppervlak willen. Luchtbedden kunnen echter duur zijn en zijn misschien niet zo duurzaam als andere soorten matrassen.

medische matrassen expert in Belgie

Het belang van een medische matras

Slapen op een matras met medische eigenschappen kan je op vele manieren helpen:

1. Een medische matras is belangrijk voor mensen die aan chronische pijn lijden

Voor mensen die aan chronische pijn lijden, is een medische matras van goede kwaliteit essentieel. De juiste matras kan helpen pijn te verlichten, de slaapkwaliteit te verbeteren en het makkelijker te maken op te staan en te bewegen. Er zijn een paar dingen waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een medische matras. Stevigere matrassen zijn vaak beter voor mensen met rugpijn, terwijl zachtere matrassen comfortabeler zijn voor mensen met gewrichtspijn.

Het is ook belangrijk een matras te kiezen dat duurzaam is en gemakkelijk schoon te maken.

Met zoveel dingen om te overwegen, kan het nuttig zijn om met een arts of fysiotherapeut te praten voor je een definitieve beslissing neemt. Het is echter de moeite waard de tijd te nemen om de juiste matras te vinden, want die kan een groot verschil maken voor de kwaliteit van leven van mensen met chronische pijn.

2. Een medische matras kan je bloedcirculatie helpen verbeteren

Een van de belangrijkste functies van ons bloedsomloop-stelsel is onze cellen van zuurstof en voedingsstoffen te voorzien en afvalstoffen af te voeren. Een slechte bloedsomloop kan echter leiden tot een opeenhoping van gifstoffen die vermoeidheid, spierpijn en concentratieproblemen veroorzaken. Bovendien kan een slechte bloedsomloop bijdragen tot de vorming van spataderen en andere gezondheidsproblemen. Een medische matras kan de bloedsomloop helpen verbeteren door een zachte compressie uit te oefenen die de doorbloeding bevordert. Bovendien kan het grotere oppervlak van een medische matras helpen stuwing te verminderen en de drainage te verbeteren.

Het resultaat: je slaapt beter en wordt fris en vol energie wakker. Dus als je een manier zoekt om je bloedsomloop te verbeteren, is een medische matras een goede keuze.

3. Een medische matras kan spanning van je spieren helpen verminderen

Iedereen die ooit op een oncomfortabele matras heeft geslapen weet hoe belangrijk een goede nachtrust is. Een goede matras ondersteunt niet alleen je rug en nek, maar kan ook helpen om spierspanning te verminderen en de bloedcirculatie te bevorderen. Voor mensen die aan chronische pijn of andere ziekten lijden, is een goede matras belangrijk om hun levenskwaliteit op peil te houden. Een medische matras is speciaal ontworpen om optimaal comfort en steun te bieden. De unieke constructie van de matras helpt om het gewicht gelijkmatig te verdelen, drukpunten te verminderen en spierspanning te verlichten. De matras bevordert ook een betere bloedcirculatie, wat ontstekingen en pijn kan helpen verminderen. Als je een matras zoekt dat de kwaliteit van je slaap kan verbeteren, is een medische matras een goede keuze.

4. Een medische matras kan helpen je stressniveau te verlagen

Als je met veel stress te maken hebt, kan het moeilijk zijn om een goede nachtrust te krijgen. Je woelt en draait in een poging het comfortabel te krijgen, maar je hoofd gaat tekeer en je kunt je niet ontspannen. Als dit bekend klinkt, moet je overwegen om in een medische matras te investeren. Deze matrassen zijn ontworpen om je te ondersteunen en drukpunten te verminderen, zodat je je comfortabeler voelt. Ze bevorderen ook de bloedsomloop en verlichten spierspanning. Als je een manier zoekt om je stressniveau te verlagen en de kwaliteit van je slaap te verbeteren, kan een medische matras de perfecte oplossing zijn.

5. Een medische matras kan helpen je slaapkwaliteit te verbeteren

Goed slapen is belangrijk voor zowel de lichamelijke als de geestelijke gezondheid, maar het kan moeilijk zijn om de rust te krijgen die je nodig hebt als je je niet goed voelt. Als je moeite hebt om een goede nachtrust te krijgen, kan investeren in een medische matras de oplossing zijn. Deze matrassen zijn ontworpen om stevige steun te bieden en drukpunten te verlichten, wat je algemene slaapkwaliteit kan verbeteren. Plus, medische matrassen zijn vaak gemaakt van ademende materialen die de luchtcirculatie bevorderen en oververhitting voorkomen, waardoor ze ideaal zijn voor iedereen die het ’s nachts te warm krijgt. Met zo veel voordelen is het geen wonder dat medische matrassen steeds populairder worden bij mensen die beter willen slapen.


De voordelen van slapen op een medische matras

Een medische matras:

 • Verbetert je kwaliteit van slaap.
 • Helpt pijn en drukpunten te verlichten.
 • Verbetert je bloedsomloop.
 • Vermindert het risico op het krijgen van doorligwonden.
 • Vermindert woelen en draaien tijdens de slaap.
 • Verbetert de luchtcirculatie en de vochthuishouding.
 • Is vaak gemakkelijker schoon te maken en te ontsmetten dan een gewone matras.

Voor mensen die aan chronische pijn lijden, kan een medische matras de broodnodige verlichting en oplossing bieden.

Deze matrassen zijn ontworpen om het lichaam te ondersteunen op een manier die de druk op gewrichten en spieren vermindert. Dit kan helpen de pijn te verlichten en de slaapkwaliteit te verbeteren.

Medische matrassen zijn ook vaak gemaakt van materialen die hypo-allergeen zijn en bestand tegen stofmijt, schimmel en meeldauw. Dit kan een grote opluchting zijn voor mensen met allergieën of astma.

Dus als je worstelt met chronische pijn, kan een medische matras een goede optie voor je zijn.

Neem vandaag nog contact op met het team van Sleeptherapy voor persoonlijke begeleiding en advies bij het kopen van de matras die je verdient. Want je bent het waard!