Kan een matras rugpijn of rugproblemen voorkomen of genezen ?

Rugpijn kan een slopende aandoening zijn waar miljoenen mensen wereldwijd last van hebben. Een van de factoren die kan bijdragen aan rugpijn of deze kan verlichten, is de kwaliteit en het type matras dat men gebruikt. Dit is wat we weten:

  • Middelzware matrassen kunnen helpen: Uit een onderzoek met meer dan 300 mensen met lage rugpijn bleek dat mensen met een medium stevig matras minder pijn hadden dan mensen met een steviger of zachter matras. Dit suggereert dat een balans tussen ondersteuning en vormbaarheid gunstig kan zijn.
  • Stevige matrassen zijn niet altijd het beste: In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, zijn zeer stevige matrassen misschien niet de beste optie voor mensen met lage rugpijn. Uit een onderzoek onder mensen met deze aandoening bleek dat degenen die op zeer stevige matrassen sliepen meer ongemak rapporteerden.
  • Ondersteuning is de sleutel: Een matras dat voldoende ondersteuning biedt voor de natuurlijke uitlijning van de wervelkolom kan rugpijn helpen verlichten. Dit betekent dat het stevig genoeg moet zijn om de zwaardere delen van het lichaam te ondersteunen, zoals de heupen en schouders, terwijl het de natuurlijke kromming van de wervelkolom toelaat.
  • Drukontlasting is belangrijk: Matrassen die ontworpen zijn om drukpunten te verlichten kunnen ook gunstig zijn voor mensen met rugpijn. Deze matrassen verdelen het lichaamsgewicht gelijkmatig en voorkomen overmatige druk op bepaalde gebieden.
  • Vervang oude matrassen: Een oud of ongeschikt matras kan rugpijn verergeren. Het vervangen van een oude matras door een nieuwe die ontworpen is voor rugondersteuning kan de slaapkwaliteit aanzienlijk verbeteren en het ongemak verminderen.
  • Persoonlijk comfort: Hoewel onderzoek enkele richtlijnen geeft, is persoonlijk comfort nog steeds cruciaal. De “beste matras” voor rugpijn zal uiteindelijk van persoon tot persoon verschillen, afhankelijk van individuele behoeften en voorkeuren.
  • Verstelbare bedden kunnen nuttig zijn: Er zijn aanwijzingen dat verstelbare bedden kunnen helpen bij het verlichten van chronische rugpijn. Met deze bedden kunnen gebruikers hun slaaphouding aanpassen voor optimaal comfort en ondersteuning.
  • Balans tussen ondersteuning en drukverlichting: Voor mensen met rugpijn wordt een matras aanbevolen dat ondersteuning en drukontlasting in balans brengt. Dit betekent dat je een matras moet zoeken die het lichaamsgewicht kan ondersteunen en tegelijkertijd de druk op pijnlijke plekken verlicht.

Matras voor rugpijn | Offerte aanvraag in 7 sec:

Stap 1 van 2


Kan een matras rugpijn of rugproblemen voorkomen of genezen ?
beste matras voor rugpijn rugklachten
Kan een matras rugpijn of rugproblemen voorkomen of genezen ?