Medische matrassen voor rugklachten


De beste medische matrassen voor rugpijn

Als het op het vinden van de perfecte matras aankomt, heeft iedereen verschillende behoeften. Sommige mensen willen een zachte matras voor extra comfort, terwijl anderen liever een steviger oppervlak hebben voor betere ondersteuning. Een soort matras dat voor iedereen geschikt is, is een medische matras. Deze matrassen zijn ontworpen om optimale steun te geven aan de wervelkolom en pijn in de onderrug te verlichten. Bovendien zijn medische matrassen vaak gemaakt van hoogwaardige materialen die duurzaam zijn en lang meegaan.

Voordelen van een medische matras:

  • Medische matrassen zijn ontworpen om rugpijn te verlichten.
  • Ze passen zich aan de natuurlijke rondingen van het lichaam aan en bieden steun en comfort.
  • Medische matrassen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen die lang meegaan.
  • Ze kunnen op maat gemaakt worden voor elke bedmaat.

Dus als je last hebt van rugpijn, kan een medische matras de perfecte oplossing voor je zijn.


Zoek je een nieuwe medische matras voor je rugklachten? Sleeptherapy ontwikkelt en produceert, samen met kinesisten en osteopaten, de beste matrassen voor rugklachten en rugpijn.

Interesse? Doe hier snel je aanvraag voor een vrijblijvende prijs offerte met advies en ontdek zo de beste matras:

Medische matrassen voor rugklachten van Sleeptherapy

Stap 1 van 2

Medische matrassen voor rugklachten

Medische matrassen voor rugklachten

De voordelen van een medische matras bij rugklachten

Heb je last van rugpijn of rugklachten? Zo ja, dan ben je niet de enige. Rugpijn is een van de meest voorkomende redenen waarom mensen naar de dokter gaan of wegblijven van het werk. In feite wordt geschat dat tot 80% van de volwassenen op een bepaald moment in hun leven rugpijn heeft.

Er zijn veel verschillende oorzaken van rugpijn, maar een van de meest voorkomende is een slechte slaaphouding. Als je op een matras slaapt die je niet goed ondersteunt, kan je wervelkolom uit de kom raken, wat tot pijn kan leiden. Daarom is het belangrijk een matras te kiezen die je rug de steun geeft die hij nodig heeft.

Een soort matras dat speciaal ontworpen is voor mensen met rugpijn is een medische matras. Een medische matras is een stevig matras dat extra steun geeft aan de wervelkolom.

Een medische matras houdt de wervelkolom in de juiste positie

Een van de belangrijkste voordelen van een medische matras is dat het de wervelkolom in een rechte lijn houdt. Als je op een gewone matras slaapt, bestaat het risico dat je wervelkolom verkeerd uitgelijnd is, wat tot pijn kan leiden. Als je echter op een medische matras slaapt, is de kans groter dat je wervelkolom in een rechte lijn blijft, wat pijn kan helpen verminderen of wegnemen.

Een medische matras vermindert drukpunten

Een ander voordeel van een medische matras is dat het drukpunten vermindert. Drukpunten zijn plaatsen op het lichaam waar de bloedstroom beperkt wordt door druk bij het liggen. Als je drukpunten hebt, kun je op die plaatsen gevoelloosheid, tintelingen of pijn ervaren. Medische matrassen zijn ontworpen om drukpunten te verminderen, zodat je comfortabeler kunt slapen.

Een medische matras verbetert de bloedsomloop

Een slechte bloedsomloop kan bijdragen tot rugpijn door stijfheid en ontstekingen te veroorzaken. Slapen op een medische matras kan de doorbloeding van spieren en gewrichten verbeteren. Dit kan stijfheid en ontsteking helpen verminderen en zelfs de genezing versnellen als je je rug al geblesseerd hebt.

Koop een medische matras als je last hebt van rugpijn

Als je last hebt van rugpijn kan het helpen om op een medische matras te slapen. Medische matrassen zijn ontworpen om extra steun te geven aan de wervelkolom en drukpunten te verminderen. Ze kunnen ook de bloedsomloop verbeteren door de bloedstroom naar spieren en gewrichten te vergroten. Als je verlichting van je rugpijn zoekt, moet je investeren in een Sleeptherapy medische matras.


Wat is een medische matras ? VIDEO


Sleeptherapy – De slaapexpert in België

Sleeptherapy is de belangrijkste leverancier van medische matrassen in België. We hebben een ruime keuze aan matrassen die speciaal ontworpen zijn om rugpijn te verlichten. Onze matrassen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn verkrijgbaar in verschillende maten.

Waarom Sleeptherapy kiezen?

Sleeptherapy is niet voor niets de toonaangevende leverancier van medische matrassen in België. We hebben meer dan 25 jaar ervaring in het helpen van mensen om de best mogelijke slaap te krijgen. Ons team van deskundigen staat altijd klaar om je te helpen de perfecte matras voor jouw behoeften te kiezen.


Welk type matras is het beste voor chronische rugpijn?

Goede matras voor lage rugpijn

Traagschuim en latex matrassen worden vaak beschouwd als de beste opties voor rugpijn, omdat ze zich aanpassen aan je lichaam, drukpunten wiegen en tegelijkertijd je wervelkolom ondersteunen en in lijn houden.

Veroorzaakt mijn matras mijn rugpijn?

Is het goed om op 2 matrassen te slapen?

Een te zachte matras zal je rug of heupen doen doorzakken en je wervelkolom uit de uitlijning brengen, wat tot aanzienlijke pijn kan leiden. Een te harde matras zet te veel druk op je gewrichten, vooral als je op je zij of rug slaapt.

Kan een matras rugpijn veroorzaken?

Ja, een te harde of te zachte matras kan rugpijn veroorzaken. Een te harde matras kan druk uitoefenen op uw wervelkolom, terwijl een te zachte matras uw wervelkolom uit balans kan brengen. Het is belangrijk om een matras te kiezen die de juiste ondersteuning biedt voor uw lichaam en slaaphouding.

Welk type matras is het beste voor rugpijn?

Welk type matras het beste is voor rugpijn hangt af van de persoon. In het algemeen wordt voor mensen met rugpijn vaak een middelzware matras aanbevolen, omdat deze een goed evenwicht biedt tussen ondersteuning en drukverlichting. Traagschuim en latex matrassen zijn ook goede keuzes, omdat ze zich naar het lichaam kunnen vormen en de wervelkolom kunnen ondersteunen.

Hoe vaak moet ik mijn matras vervangen als ik rugpijn heb?

Als u rugpijn hebt, is het belangrijk om uw matras regelmatig te controleren om er zeker van te zijn dat hij nog steeds de steun en het comfort biedt die u nodig hebt. Over het algemeen moet een matras om de 7-10 jaar worden vervangen, maar als u last heeft van rugpijn, is het misschien tijd om uw matras eerder te vervangen. Een oude of versleten matras kan bijdragen tot rugpijn, dus is het belangrijk om deze te vervangen wanneer dat nodig is.


Info: beste bed voor rugpijn


Medische matras voor rugklachten

Sleeptherapy biedt een breed scala aan medische matrassen die speciaal ontworpen zijn om de rug te ondersteunen en de pijn te verlichten. Met een verscheidenheid aan maten en hardheidsgraden is er zeker een matras dat perfect bij je past.

  • Rustgevende slaap en minder rugpijn met een medische matras
  • Kies uit verschillende maten, hardheidsgraden en materialen
  • Vind de perfecte matras voor je individuele behoeften
  • Medische matrassen zijn ontworpen om te helpen bij rugpijn
  • Ze kunnen je slaap en comfort verbeteren

Als je last hebt van rugpijn, wacht dan niet langer en koop je medische matras bij Sleeptherapy.

Medische matrassen