Medische matrassen bij rugklachten – Sleeptherapy advies aan huis

Ben je op zoek naar een medische matras om je rugpijn te verlichten? Dan moet je zeker contact opnemen met het team van Sleeptherapy. We hebben een ruime keuze aan medische matrassen die speciaal ontworpen zijn om mensen met rugpijn en rugklachten te ondersteunen.

Zoek je een nieuwe medische matras voor je rugklachten? Sleeptherapy ontwikkelt en produceert, samen met kinesisten en osteopaten, de beste matrassen voor rugpijn, schouderpijn en andere problemen.

Interesse? Doe hier snel je aanvraag voor een vrijblijvende prijs offerte met advies:

Medische matrassen bij rugklachten

Stap 1 van 2

Medische matrassen bij rugklachten
Wat is een medische matras goed voor

De beste matrassen voor mensen met rugklachten

Leven met rugklachten en rugpijn kan ongelooflijk frustrerend zijn. Je wordt ’s morgens wakker met een stijf en pijnlijk gevoel, en hoe je ook probeert je houding te veranderen, je kunt je gewoon niet op je gemak voelen.

Kies voor de beste matras voor je rugklachten:

 • Verlicht pijn in de onderrug
 • Verminder de druk op de wervels
 • Slaap gezond en comfortabel met een medisch matras voor rugpijn
 • Verbeter je levenskwaliteit met een orthopedische matras die speciaal gemaakt is voor mensen met rugpijn

Als je een nieuwe matras zoekt, is het belangrijk om je rugpijn in gedachten te houden. Sommige matrassen zijn beter dan andere als het erom gaat je te ondersteunen en je pijn te verlichten.

Soorten matrassen

Er zijn vier hoofdsoorten matrassen: Innerspring matrassen, traagschuim, latex matrassen en hybride matrassen. Elk type matras heeft zijn eigen voor- en nadelen.

 • Innerspring matrassen zijn traditionele matrassen die voorzien zijn van spiralen. Ze zijn meestal goedkoper dan andere soorten matrassen, maar ze zijn ook minder comfortabel.
 • Matrassen van traagschuim zijn erg populair omdat ze zich naar je lichaam vormen en goede ondersteuning bieden. Ze kunnen echter behoorlijk heet worden omdat ze niet veel luchtcirculatie toelaten.
 • Latex matrassen lijken op traagschuim matrassen, maar ze zijn duurder en hebben de neiging duurzamer te zijn.
 • Hybride matrassen zijn een combinatie van binnenvering en traagschuim of latex. Ze ondersteunen je als binnenvering matrassen, maar vormen zich ook naar je lichaam als traagschuim of latex matrassen.

Stevige matrassen

Als je last hebt van rugpijn, is een stevige matras een goede keuze voor je.

Stevige matrassen ondersteunen je wervelkolom en voorkomen dat hij in elkaar zakt terwijl je slaapt, wat rugpijn kan verergeren. Hoewel stevige matrassen een goede optie zijn om rugpijn te verlichten, zijn ze niet voor iedereen comfortabel.

Als je een stevige matras te hard vindt, kun je proberen er een kussen op te leggen om het oppervlak zachter te maken.

Traagschuim matrassen

Een soort matras dat vaak aanbevolen wordt voor mensen met rugpijn is een traagschuim matras.

Traagschuim is een visco-elastisch materiaal dat zich naar je lichaam vormt als je erop ligt. Dit geeft uitstekende steun aan je wervelkolom en verlicht drukpunten. Het zorgt er ook voor dat je lichaam goed uitgelijnd is terwijl je slaapt.

Bovendien zijn traagschuim matrassen meestal erg comfortabel. Ze hebben niet dezelfde “veerkracht” als gewone matrassen, dus het kan even wennen zijn.

Maar als je er eenmaal aan gewend bent, zul je merken dat je veel beter slaapt op een traagschuim matras.

Latex matrassen

Latex matrassen zijn een andere goede optie voor mensen met rugpijn.

Latex is een natuurlijk materiaal dat veel van dezelfde eigenschappen heeft als traagschuim. Het vormt zich naar je lichaam en geeft uitstekende steun.

Latex matrassen hebben ook iets meer ‘veerkracht’ dan traagschuim, waardoor ze een goede keuze zijn als je een traditioneel matras gevoel verkiest.

Net als bij traagschuim matrassen kost een latex matras enige tijd om eraan te wennen, maar het is de moeite waard.

Wat je in een matras moet zoeken

Als je een matras zoekt, zijn er een paar dingen waar je op moet letten.

 1. Zorg er eerst voor dat de matras stevig genoeg is om je rug te ondersteunen, maar niet zo stevig dat hij drukpunten veroorzaakt.
 2. Ten tweede moet je ervoor zorgen dat de matras voldoende luchtcirculatie toelaat, zodat je het ’s nachts niet te warm krijgt.
 3. Ten derde moet je ervoor zorgen dat de matras comfortabel is, zodat je ’s nachts goed kunt slapen.
 4. En tenslotte moet je er zeker van zijn dat de matras duurzaam is, zodat hij jaren meegaat.


Sleeptherapy: Medische matrassen voor rugklachten

Word je vaak wakker met een stijve en pijnlijke rug? Vind je het moeilijk om een goede nachtrust te krijgen? Dan is het misschien tijd om te investeren in een nieuwe matras voor op je boxspring bed.

 • Verlicht rugpijn door aangepaste steun te bieden
 • Vermindert woelen en draaien, wat de slaapkwaliteit verbetert
 • Voorkomt het ontstaan van drukpunten en pijnlijke plekken
 • Wordt gratis aan huis geleverd, met test

Bij Sleeptherapy bieden we een reeks medische matrassen aan die de pijn kunnen verlichten en de slaapkwaliteit verbeteren.

Onze matrassen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en hebben geavanceerde ondersteuningssystemen die de druk op de wervelkolom en gewrichten verlichten. Bovendien zijn onze matrassen ontworpen om comfortabel en ondersteunend te zijn, zodat je ’s nachts heerlijk kunt slapen.

Als je een medische matras zoekt om je rugpijn te helpen verlichten, neem dan vandaag nog contact op met het team van Sleeptherapy.

We geven je graag advies over de beste matras voor je behoeften en regelen een gratis proefdag, zodat je onze matrassen in het comfort van je eigen huis kunt uitproberen.


Pijn in de onderrug - medische matras kopen