Medische matras: prijs

Zoek je een medische matras? Sleeptherapy ontwikkelt en produceert, samen met kinesisten en osteopaten, de beste medische matrassen voor rugpijn, schouderpijn en andere pijnklachten.

Doe hier bij interesse snel je aanvraag voor een snelle en volledig vrijblijvende prijsofferte met advies en ontdek zo de matras die het beste bij u past:


Medische matrassen advies Sleeptherapy

Stap 1 van 2

Medische matras
Medische matras

Medisch matras

Op zoek naar de beste medische matrassen?

Matrassen voor rugpijn of rugproblemen, ook wel medische of therapeutische matrassen genoemd, kunnen comfort bieden en bijwerkingen voorkomen wanneer mensen gedurende langere tijd immobiel zijn.

Mensen die een medisch matras nodig hebben, lopen bijvoorbeeld het risico op doorligwonden. De juiste matras verdeelt het gewicht gelijkmatig en helpt decubitus te voorkomen en te behandelen.

In dit artikel bekijken we de voordelen en risico’s van medische matrassen en geven we een lijst van de beste medische matrassen en toppers.

Een medische matras is een matras die in een bed of thuis wordt gebruikt. Sommige mensen hebben dit type matras thuis nodig als ze ziek zijn of beperkt of niet mobiel.

Een traditioneel matras kan voor bepaalde omstandigheden niet geschikt zijn. Bovendien kan het doorligwonden verergeren of veroorzaken, ook wel doorligwonden genoemd.

Doorligwonden worden veroorzaakt door een combinatie van factoren. Langdurige druk van buitenaf op het weefsel leidt tot een gebrek aan bloedtoevoer naar het getroffen gebied. Een slechte drainage van het lymfestelsel kan ook bijdragen tot de ontwikkeling van decubitus.

Vergeleken met conventionele matrassen voorkomen medische matrassen decubitus en verlichten ze de pijn.

Fabrikanten van medische matrassen gebruiken verschillende materialen voor hun producten. Deze materialen zijn vergelijkbaar met die welke in conventionele matrassen worden gebruikt.

Bedmatrassen moeten ook waterdicht, antimicrobieel en gemakkelijk schoon te maken zijn. Deze kenmerken zorgen ervoor dat de matras voldoet aan de medische gezondheidsnormen.

De hoogte van het hoofdeinde, de poten en het hele bed kunnen worden verlaagd of verhoogd. De zijhekken van de bedden voorkomen ook valpartijen en verwondingen. Medische matrassen kunnen ook worden opgevouwen met hoofd- en beenverstelling.

Drukzweren worden veroorzaakt door een combinatie van factoren. Aanhoudende druk van buitenaf op het weefsel leidt tot een gebrek aan bloedtoevoer naar het getroffen gebied. Een slechte drainage van het lymfestelsel kan ook bijdragen tot de ontwikkeling van decubitus.

Medische matras

Voor mensen die in bed moeten blijven, is een bed met een aangepaste matras veiliger en comfortabeler dan een gewone matras. Het is echter misschien niet geschikt voor meer mobiele mensen.

Voor mensen die geen risico lopen op decubitus, die niet beperkt mobiel zijn en die niet in bed hoeven te blijven, is een medisch matras misschien niet geschikt.

Een van de risico’s van de keuze van een medisch matras is dat iemand die thuis in bed moet blijven, het matras misschien niet kan uitproberen alvorens het te kopen.

De etikettering van matrassen kan misleidend zijn. Een matras met het label “stevig” kan voor sommige mensen te stevig zijn of niet stevig genoeg voor de behoeften van een andere persoon.

Net als een conventioneel matras moet een goed bedmatras voldoende steun en comfort bieden. Het moet het lichaam te allen tijde en op alle plaatsen ondersteunen.

Of een matras geschikt is voor een persoon kan alleen worden bepaald door het te testen, als dat mogelijk is.

Artsen bevelen medische matrassen aan voor mensen die lang in bed moeten blijven en voor mensen die het risico lopen doorligwonden te krijgen. Conventionele matrassen bieden mogelijk niet genoeg ondersteuning voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Bedmatrassen omvatten schuim-, gel-, binnenverings- en luchtmatrassen, die het gewicht van de persoon over het oppervlak helpen verdelen om decubitus te voorkomen en te behandelen.

Er kan ook een speciale matras-topper bovenop de bestaande matras worden gelegd om decubitus te voorkomen en te behandelen.

Medisch matras

Bent u op zoek naar comfort en pijnverlichting wanneer u bedlegerig bent? Een medisch matras heeft vele voordelen die u moet overwegen.

Comfort is de sleutel tot patiëntenzorg. Verwondingen, ongevallen en operaties kunnen ertoe leiden dat iemand voor langere tijd bedlegerig is. Als u een van deze mensen bent, is het belangrijk om een medisch matras te overwegen. Het is ontworpen om aan de verschillende behoeften en wensen van patiënten te voldoen. Maar hoe kies je een medisch matras?

Hier zijn enkele tips die u moet weten voordat u een bedmatras kiest.

Bepaal een budget voor uw medische matras

Matrassen zijn niet goedkoop, en voordat u er een koopt, moet u een budget vaststellen. Hetzelfde geldt voor matrashoezen. U wilt dat uw investering jaren meegaat. Het is een goed idee om een hoes te kopen van een gerenommeerd bedrijf, aangezien deze van betere kwaliteit zijn.

Weet wat u wilt van een medisch matras

Er zijn verschillende soorten medische matrassen. Elk heeft een specifiek doel. Een schuimmatras is bijvoorbeeld ontworpen om de druk te herverdelen om decubitus te voorkomen.

Controleer de garantie op medische matrassen

Verstelbare matrassen en andere matrassen moeten een garantie van enkele jaren hebben. Aangezien het om investeringen gaat, moeten zij een lange levensduur hebben. Ze moeten voldoende schuimlagen hebben om een stevige maar comfortabele ondersteuning te bieden. Ze mogen niet voortijdig verslappen, zelfs niet als de patiënten ze gedurende lange tijd gebruiken.

Het materiaal van de medische matras

Matrassen voor verstelbare bedden en andere bedden zijn er in verschillende materialen. Ze kunnen gemaakt zijn van traagschuim, schuimkernschuim of latex. Ze kunnen ook veren hebben. Het hangt allemaal af van wat u wilt van een medisch matras of zelfs een matras voor een stretcher.

Matrassen voor bedden moeten zo comfortabel mogelijk zijn. Aangezien er verschillende soorten zijn, is het belangrijk dat u beslist wat u wilt en van daaruit verder gaat. De hier gegeven raad zal u helpen.

Hoe kiest u de beste medische matrassen

Het kiezen van een medisch matras kan een moeilijke taak zijn, omdat het is ontworpen voor mensen met speciale behoeften. De uitdaging is dat er, net als bij bedden, een verscheidenheid aan medische matrassen bestaat, waarvan sommige elektronisch en andere manueel zijn.

Te overwegen factoren bij de keuze van een medisch matras

Er zijn drie belangrijke factoren waarmee rekening moet worden gehouden bij de keuze van een medisch matras voor een patiënt. Dit zijn de gezondheidstoestand van de patiënt, het budget en de grootte van het matras. Er zijn verschillende soorten bedden en matrassen en klantenbeoordelingen die u kunnen vertellen welke matras u het beste kunt kopen.

Binnenvering matrassen

De keuze van een medisch matras hangt af van de toestand van de patiënt. Een matras met binnenvering is het meest gebruikte medische matras. Het heeft dezelfde eigenschappen als een gewone matras en is de ideale keuze voor patiënten die niet lang in bed hoeven te blijven.

Innerspringmatrassen zijn vergelijkbaar met de verschillende matrassen die mensen gewoonlijk in hun slaapkamers gebruiken. Het grote voordeel van dit type bed is dat u of de patiënt er snel aan kan wennen.

Matrassen met schuimpreventie

Sommige patiënten moeten lange tijd in bed liggen en hebben een schuimmatras nodig om decubitus te voorkomen. Deze worden meestal veroorzaakt door langdurig liggen op een gewone matras en kunnen de toestand van de patiënt verergeren. Een schuimmatras heeft een uniek ontwerp dat helpt voorkomen dat de patiënt doorligwonden krijgt.

Er zijn verschillende fabrikanten van schuimmatrassen en hun kwaliteit varieert sterk. Sommige schuimmatrassen zijn beter dan andere, maar u moet nagaan welk type bed geschikt is voor uw aandoening.

Wisselende drukontlasting en medisch luchtbed

Als de patiënt al een ulcus of decubitus heeft, moet hij een wisseldrukmatras gebruiken. Dit type matras is zo ontworpen dat de luchtcellen binnenin kunnen worden leeggelaten of opgeblazen om de patiënt comfort te bieden. De luchtcellen bevorderen de luchtcirculatie door drukpunten te verplaatsen.

Vrije luchtcirculatie is noodzakelijk wanneer iemand door langdurige bedrust drukpunten ontwikkelt. Een goede luchtcirculatie in de matras voorkomt ook zweten, dat op lange termijn de huid van mensen die veel tijd in bed doorbrengen kan aantasten.

Een medisch luchtbed is ook ideaal voor patiënten met een gevoelige huid die het grootste deel van hun tijd in bed doorbrengen. Matrassen met een laag luchtverlies en alternatieve matrassen kunnen decubitus helpen behandelen en voorkomen. Hun technologieën verschillen aanzienlijk, maar zij dienen hetzelfde doel.

Een matras met laag luchtverlies is ontworpen om lucht door de ruimten in de luchtcilinders en de hoes te blazen. Luchtbeweging is belangrijk omdat het de huid droog houdt en is ideaal voor mensen die ’s nachts zweten. De luchtbeweging verlicht ook de druk en geeft het lichaam een comfortabel gevoel.

Zijwaarts draaiend matras

Een ander type kussen dat u kunt kiezen voor bedlegerige patiënten is een matras dat zijwaarts draait. Het bed is ontworpen om zachtjes te draaien aan beide zijden om meer comfort te bieden aan de gebruiker en drukpunten te voorkomen. Als de patiënt bedlegerig is, kan het zijn dat hij niet van kant kan wisselen, wat problemen kan veroorzaken.

Andere te overwegen factoren

Wanneer u op zoek bent naar de beste orthopedische matras moet u rekening houden met factoren zoals comfort en hardheidsgraad. Een patiënt heeft meer ondersteuning nodig om decubitus te voorkomen, dus is het belangrijk om een bed met een hoog comfort te kiezen.

Het comfort van de matras hangt af van wat u ervan verwacht. Sommige mensen voelen zich prettig op een stevige matras die hen wiegt terwijl ze slapen. Andere mensen voelen zich prettig op zachte matrassen. De mate van zachtheid varieert echter en u kunt een matras kiezen die aan uw behoeften voldoet, niet aan het merk.

De meeste medische matrassen, zoals schuim- en circulatiekussens, zijn stevig en hebben meer lagen om de patiënt tegemoet te komen. Een schuimmatras met hoge dichtheid is ideaal voor patiënten met verschillende aandoeningen. Een binnenveringmatras heeft een hoge dichtheid en kan ideaal zijn voor uw behoeften thuis.

Een ander punt om te overwegen bij het kiezen van een kwaliteitsmatras is uw slaapervaring. Als u op uw rug of zij slaapt, moet u een matras kiezen met een hardheid die uw lichaam geen pijn zal doen. U moet ook aandacht besteden aan de constructie van het bed om er zeker van te zijn dat het aan uw slaapbehoeften voldoet.

Kosten/budget

Basic medische matrassen zijn geschikt voor zorginstellingen omdat ze goed in bedden passen. U kunt echter ook een standaard medisch matras thuis gebruiken, maar hoogwaardige matrassen die volledig verstelbaar zijn, zijn goed voor thuisgebruik. De kussens zijn ook geschikt voor instellingen voor langdurige zorg waar patiënten worden verpleegd.

Zoals bij elk product, moet u een budget bepalen als u de beste medische matras wilt kopen.

Hoogwaardige medische matrassen zijn hun gewicht in goud waard omdat ze speciaal zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van patiënten met huidletsel. Kussens zijn ook geschikt voor patiënten die lange tijd in bed doorbrengen. Een matras van goede kwaliteit is ook duurzaam en kan een lange tijd meegaan als u besluit er een te kopen.

Grootte van de matras

Medische matrassen zijn ontworpen voor gebruik in bedden en zijn heel anders dan de matrassen die we thuis gebruiken. Als u echter besluit een medische matras voor thuisgebruik te kopen, is het van essentieel belang dat u een bed koopt dat ook geschikt is voor het hoofdkussen.

Het is belangrijk dat u een geschikt matras koopt dat past in de kamer waar de patiënt wordt verpleegd.

Mensen zoeken ook naar:

medische matrassen tegen rugpijn

fabrikant van medische matrassen

medische matrassen België

Soorten medische matrassen

matrassen voor medische bedden

matrassen van medische kwaliteit

medische matrassen tegen rugpijn

Prijzen voor medische matrassen

medisch matras te koop

beste medische matras

medisch bed matras

medisch matras bij mij in de buurt


Medische matras