Matras voor schouderklachten | Schouderpijn voorkomen

Zijslaper kunnen vaak schouderklachten krijgen indien zijn niet op de juiste matras slapen. Sleeptherapy heeft matrassen ontwikkeld speciaal voor zijslapers om schouderklachten te verminderen.

Ben je op zoek naar een matras voor schouderklachten? Neem dan snel contact met ons op voor vrijblijvende informatie en advies:


Medische matrassen advies Sleeptherapy

Stap 1 van 2

Matras voor schouderklachten
Matras voor schouderklachten

Matras voor schouderklachten

Slaapt u op uw zij? Dan moet je matras aan bepaalde criteria voldoen om je de best mogelijke nachtrust te garanderen. Helaas is het voor zijslapers maar al te gemakkelijk om te eindigen met schouder- of heuppijn als hun matras niet goed geschikt is voor deze slaaphouding – en de meeste matrassen zijn dat niet. Laten we eens kijken naar enkele problemen die specifiek zijn voor de zijslaper positie en wat u in een matras nodig heeft als u op uw zij slaapt.

Wat gebeurt er met uw lichaamshouding als u op uw zij slaapt?

Denk er eerst aan dat het bijna onmogelijk is om een perfect symmetrische zijligging te behouden. Als u op uw zij ligt, zal uw bovenbeen naar de matras “vallen” om erop te rusten, waardoor uw heupen draaien. Als dit gebeurt, is het normaal dat uw bovenarm en schouder ook naar de matras toe vallen, omdat er geen andere steunbron voor hen is. De onderarm kan onder het lichaam worden weggestopt of omhoog worden gestrekt in de buurt van het kussen.

Het is belangrijk op te merken dat als u denkt aan de zijslaper positie als een symmetrische “been tegen been”-positie, dit eigenlijk niet het geval is. Beschouw het in plaats daarvan als een naar binnen gerichte houding, waarbij de slaper met zijn gezicht naar het oppervlak van de matras ligt.


matras voor schouderklachten
matras voor schouderklachten

Wat zijn de problemen met zijslapen?

Op uw zij slapen oefent veel druk uit op de schouder en de heup die het dichtst bij de matras liggen, wat ongemak kan veroorzaken. Dit probleem wordt nog verergerd door de hierboven beschreven verdraaiing van heupen en schouders, waardoor het lichaam niet in een natuurlijke houding kan liggen.

Als op mijn zij slapen zo slecht is, moet ik dan overwegen mijn slaaphouding te veranderen?

Er zijn veel verschillende slaaphoudingen. Het kan zeker geen kwaad om andere posities te proberen, maar het is waarschijnlijk dat als u op uw zij slaapt, dit de positie is die voor u het meest natuurlijk aanvoelt. In dat geval heeft u er misschien geen baat bij om van slaaphouding te veranderen: het zal niet natuurlijk aanvoelen en u zult het misschien moeilijker vinden om in de nieuwe houding in slaap te vallen en te blijven. Elke slaaphouding heeft zijn eigen voor- en nadelen – er is geen ‘perfecte’ slaaphouding.

U kunt zich dus concentreren op het veranderen van uw zijligging in de meest comfortabele slaapervaring die mogelijk is.


Welke matras voor schouderklachten?

Een veel voorkomende schouderklacht is het gevoel van pijnen en pijn in de schouderstreek. Dit kan door allerlei factoren veroorzaakt worden, zoals een verkeerde houding op het werk of thuis, het carpaal tunnel syndroom, of een ontstoken spier. Het is mogelijk dat uw pijn veroorzaakt of verergerd is door uw matras. Als u last heeft van schouderklachten, is het belangrijk dat u de kwaliteit van uw matras in overweging neemt, want een oude matras of een matras van slechte kwaliteit zal niet de steun bieden die nodig is om deze problemen te verlichten. Om dit probleem te voorkomen, moet u een nieuwe matras kopen die de juiste ondersteuning biedt.

Heeft u chronisch last van schouderklachten? Die kunnen verschillende oorzaken hebben, zoals een verkeerde houding, RSI, een blessure of een ontsteking. Het is echter ook mogelijk dat uw schouderklachten veroorzaakt worden door uw matras. Een verouderd of slecht matras kan niet (meer) de juiste ondersteuning geven en kan klachten veroorzaken of verergeren. Met het juiste matras kunt u schouderklachten voorkomen, verlichten of verhelpen. Maar wat is de beste matras voor schouderklachten?

Het eerste wat u moet doen is de afmetingen van uw bedframe opmeten om te bepalen welke maat matras u nodig heeft. Als u bijvoorbeeld een tweepersoons bedframe heeft, dan heeft u een tweepersoons matras nodig. De lengte van het bed moet overeenkomen met de breedte. De hoogte van het matras moet idealiter ongeveer 23 – 25 cm zijn, maar dit kan variëren naargelang uw slaaphouding.

Bent u lang of hebt u brede schouders, kies dan een matras van minstens 90 cm breed en met een randhoogte van niet minder dan 23 cm, zodat u genoeg ruimte hebt om te liggen.

Als uw partner beweegt wanneer hij slaapt, kunt u letten op de compatibiliteit van de materialen in de matras. Een goede indicatie is of er al dan niet een spiraalvering in zit; dat kan het verschil maken als beide partners aan één kant van het bed slapen en de een zich vaker omdraait dan de ander .

Slapen op uw rug of buik geeft over het algemeen geen schouderklachten. Zijslapers kunnen echter wel last van hun schouders krijgen als ze niet in de juiste houding liggen. In dat geval is het de moeite waard een matras te kiezen dat zich perfect aan uw lichaamsvorm aanpast en de drukpunten in de schouders verlicht. Voor zijliggers

Voor schouderklachten wilt u een matras vinden dat de juiste steun geeft aan uw nek en schouders. Ook wilt u een matras vinden dat precies de juiste hoogte heeft, zodat uw schouders op een helling van 10-30 graden ten opzichte van uw hoofd liggen. Een goede manier om dit te doen is door verschillende matrassen uit te proberen. U kunt ook een vriend of familielid naar hun matras vragen en die ook uitproberen.


Sommige mensen zijn gedwongen om op hun zij te slapen

Naast degenen die liever op hun zij slapen, kan het ook zijn dat u een van die mensen bent die op hun zij moeten slapen vanwege een medische aandoening. Zwangere vrouwen na het eerste trimester moeten bijvoorbeeld niet op hun buik of rug slapen, maar alleen nog op de zij. Een ander voorbeeld: mensen die last hebben van brandend maagzuur wordt aangeraden op hun linkerzij te slapen. En mensen die snurken hebben de neiging om te worden verlicht door op hun zij te slapen.

Of u nu wel of niet op uw zij slaapt, het goede nieuws is dat u veel kunt doen om ervoor te zorgen dat uw matras de slaapkwaliteit biedt die u zoekt.

Zacht of stevig?

Er is geen harde regel over hoe stevig je matras moet zijn, omdat het verschilt van zijslaper tot zijslaper.

Maar als algemene regel geldt dat de meeste zijslapers een matras nodig hebben dat niet steviger is dan een medium stevig matras. Zijslapers hebben namelijk veel contact met hun heupen en schouders, en op een stevig matras lopen ze meer kans op rug- en schouderpijn als gevolg van deze drukpunten. Een zachter matras daarentegen biedt zijslapers meer ondersteuning, omdat de schouders en heupen er in wegzakken, terwijl de zijkant van het lichaam door het matras wordt ondersteund. Dit resulteert in meer contact tussen de zijkant van het lichaam en het bed, zonder oncomfortabele druk op de heupen en schouders.


Matras materiaal

Zijslapers hebben een matras nodig met unieke eigenschappen die meegeven, maar toch stevig en ondersteunend blijven. Hierdoor kunnen de schouders en heupen in de matras wegzakken, terwijl de juiste ruggengraat uitlijning behouden blijft.

Over het geheel genomen is de beste keuze die u kunt maken een latex matras, omdat het een stevig blok luxueus schuim is waarmee u in het matras kunt wegzakken terwijl het een goede ondersteuning biedt voor de ruggengraat.

Een tweede keuze zou traagschuim zijn, maar het grootste probleem is dat traagschuim de neiging heeft om ‘warm te worden’, wat u zeker niet wilt in het hete klimaat van Singapore. De slechtste keuze voor een zijslaper is een matras met binnenvering, omdat u uiteindelijk “bovenop” het matras slaapt, wat harde drukpunten in de heupen en schouders veroorzaakt en een goede uitlijning van de wervelkolom verhindert. Latex daarentegen laat de heupen en schouders zachtjes in de matras wegzakken, waardoor oncomfortabele drukpunten worden vermeden.


Andere tips voor zijslapers

Ondersteuning van de nek is belangrijk. Een goed kussen voor zijslapers moet stevig genoeg zijn om het hoofd te ondersteunen en het niet te veel te laten inzakken. Het is het beste om een kussen te kiezen dat dicht en ondersteunend is, en het moet ook dik genoeg zijn om het hoofd op gelijke hoogte met de ruggengraat te houden. Een latex hoofdkussen is een ideale keuze om aan deze eisen te voldoen. Bovendien zult u het extra comfort dat een latex hoofdkussen biedt, op prijs stellen. Het is niet het meest gebruikelijke type kussen, maar het biedt de beste ontspanning.

Gebruik een bolster of lichaamskussen. Dit is een goed idee om de hoeveelheid verdraaiing van de heupen te minimaliseren. Als u in een kussen of bolster knijpt, helpt dat uw lichaam te ondersteunen en de juiste stand van de ruggengraat te handhaven. Als u geen bolster hebt, kan een kussen tussen uw knieën ook helpen om uw bovenbeen op uw onderbeen te laten rusten. Dit kan een verdraaiing van de heup voorkomen of in ieder geval sterk verminderen, waardoor u in een comfortabelere houding kunt slapen.


matras voor schouderklachten
matras voor schouderklachten

Schouderpijn veroorzaakt door uw matras?

Pijn of ongemak als gevolg van druk op de schouders wordt vaak gemeld als oorzaak van slaapstoornissen.

Om dit probleem aan te pakken, moeten we begrijpen hoe het schoudergewricht in elkaar zit en wat er zo bijzonder aan is: De schouder is het meest beweeglijke gewricht in het menselijk lichaam met een minder stabiele botstructuur dan het heupgewricht waar de kom de femurkop vasthoudt en geleidt in een kogelgewricht.

Het schoudergewricht wordt alleen gefixeerd door spieren en ligamenten. Daarom heeft de schouder de neiging instabiel te worden wanneer er onvoldoende spiermassa is of wanneer er een onevenwichtige spierbalans is.

Vaak hebben mensen een onevenwichtige spierbalans in de schouder, waarbij de voorste spieren korter zijn dan de achterste spieren en het schoudergewricht naar voren trekken vanuit de juiste neutrale positie. Als een gewricht niet precies staat waar het moet staan, kan dit leiden tot verhoogde slijtage en impingement syndroom, osteoarthritis of andere pijnlijke aandoeningen veroorzaken. Onbehandelde schouderpijn kan chronisch worden.

Tijdens de slaap neemt de spierspanning af en is de schouder nog minder stabiel, wat ontstekingsaandoeningen kan verergeren door verkeerde positionering en druk tijdens een periode waarin genezing zou moeten plaatsvinden.

Als u op uw zij slaapt en uw matras is te stevig aan de schouder, zal de uitlijning van uw schouder uit het midden zijn en zullen de geïrriteerde structuren worden samengedrukt. Dit veroorzaakt ongemak, pijn en spanning tot in de cervicale regio. Bovendien kunnen bloedvaten en zenuwen worden samengedrukt, wat een tintelend gevoel in de arm of hand veroorzaakt.

Te veel stevigheid in de schouderzone is echter niet altijd de enige oorzaak van schouderpijn.

De schouderzone moet een goede flexibiliteit en drukverlichting bieden, maar als tegelijkertijd de hele matras te zacht is, kan dit ook bijdragen tot schouderpijn. Onvoldoende steun in de taille of onderrug heeft invloed op de schouder door de verticale krachten van uw lichaamsgewicht die vanuit het midden van uw lichaam aan de schouder trekken.

Het is ook belangrijk om een kussen met de juiste hoogte en hardheidsgraad te kiezen.


Hoe voorkom je schouderpijn door op je zij te slapen?

Heerlijk wakker worden na een goede nachtrust is een van de meest verkwikkende gevoelens, je kunt alles doen, je zit vol energie en je verheugt je op wat de dag brengt. Helaas hebben veel mensen last van schouderpijn in hun slaap en wordt de vreugde van een goede nachtrust zelden gevoeld.

Als u op uw zij slaapt en last heeft van schouderpijn, dan is dit artikel iets voor u. Laten we het eens hebben over de oorzaken van uw schouderpijn en wat u vanavond kunt doen om u beter te voelen. Iedereen kan weer rustig slapen, vooral degenen die ’s nachts last hebben van schouderpijn.


Wat is de oorzaak van uw schouderpijn?

De meest voorkomende oorzaken van schouderpijn ’s nachts zijn:


Rotator cuff letsel:

Een verrekking of scheur in de pezen, spieren en gewrichten van de rotator cuff schouder.

Symptomen:

Diepe pijn in de schouder die kan aanvoelen als een doffe pijn.

De pijn is erger bij het gebruiken van de aangedane arm

Verlies of vermindering van beweging in de aangedane arm

Onvermogen om te slapen op de aangedane schouder


Schouder slijmbeursontsteking:

Ontsteking van de met vloeistof gevulde zak, de slijmbeurs, die de pezen van de rotator cuff beschermt.

Symptomen:

Pijn rond de buitenrand van de schouder

Pijn bij het aanraken

Beperkt bewegingsbereik

Zwelling en roodheid rond het getroffen gebied


Schouder impingement syndroom:

De schouderbotten komen in de slijmbeurs of pezen terecht, wat pijn en bewegingsproblemen veroorzaakt.

Symptomen:

Constante pijn in de arm

Pijn straalt uit van de voorkant van de schouder naar de zijkant van de arm.

Pijnlijker ’s nachts

Zwakte in de aangedane arm


Bevroren schouder:

De bovenarm, het schouderblad en het sleutelbeen vormen het schouderkapsel, dat omgeven is door zacht weefsel. Bij een bevroren schouder neemt de gewrichtssmeervloeistof af, ontstaat littekenweefsel en wordt de beweging beperkt.

Symptomen :

Pijnlijk bij beweging

Pijnlijker ’s nachts

Bewegingsbereik is beperkt

Pijn en stijfheid verergeren en herstel kan jaren duren.


Waarom doen mijn schouders pijn als ik slaap?

Schouderblad pijn kan ’s nachts het pijnlijkst zijn als u ligt. Overdag bent u druk met boodschappen doen, voor uw gezin zorgen en werken. U hebt geen tijd om aan de pijn in de schouder te denken, misschien voelt u af en toe een pijnscheut als u iets zwaars probeert op te tillen. s Nachts is er niets dat u afleidt.

Zijslapers profiteren van de meest gunstige slaaphouding voor spijsverteringsproblemen, het vermindert snurken en zure reflux terwijl het de wervelkolom uitlijnt. Als u een zijslaper bent en schouderpijn hebt tijdens het slapen, bent u waarschijnlijk geneigd om uw slaaphouding de schuld te geven.

Het is echter vaak het matras dat de schuldige is voor schouderpijn bij zijslapers. Als uw matras niet voldoende drukverlaging biedt, worden de gevoelige schouderpartijen belast. Schouderpijn ’s nachts kan worden veroorzaakt door een te zacht matras. Als uw matras te stevig is, duwt het tegen uw schouders, waardoor de klachten verergeren.

Mensen die op een traagschuim matras slapen, klagen ’s ochtends vaak over stijve spieren. Traagschuim biedt meestal weinig of geen drukverlichting. U denkt misschien dat een traagschuim matras ideaal is voor schouderpijn bij zijslapers, maar het kan de situatie verergeren.

De schouders zakken weg in het traagschuim, waardoor de schouders worden samengedrukt en er meer ongemak ontstaat. Schouderpijn door slapen verpest uw dag, kan uw vermogen om te werken of klusjes te doen beïnvloeden, maar is het mogelijk om schouderpijn te verlichten door aan beide zijden te slapen? Ja, dat kan.


Wat is de beste manier om te slapen met pijn in het schouderblad?

Schouderblad pijn kan worden verlicht door op de andere schouder of op uw rug te slapen. Voor meer comfort kunt u een kussen tussen of onder uw knieën leggen. Een druk verlagend matras, zoals onze matras, biedt optimale ondersteuning en verlicht pijn in het schouderblad als gevolg van slapen.


matras voor schouderklachten
matras voor schouderklachten

Hoe voorkom je schouderpijn als je op je zij slaapt?

Hoe te slapen zonder schouderpijn.

Zorg ervoor dat uw hoofd op een ondersteunend kussen ligt en dat uw ruggengraat in lijn ligt.

Slaap op de andere zij of op uw rug

Als u op uw zij slaapt, leg dan een kussen tussen uw knieën om uw heupen uit te lijnen.

Leg een kussen achter uw rug om te voorkomen dat u omrolt.

Slaap op een zachte, comfortabele matras die de druk verlicht.


Kies een ondersteunend kussen voor uw hoofd

Leg een steunkussen onder uw hoofd om de wervelkolom beter uit te lijnen en geen extra druk op uw schouders te leggen. Slapen zonder kussen veroorzaakt spanning in de nek en verergert schouderpijn.

Slaap op uw andere zij

Slaap op uw andere zij met een kussen achter uw rug, zodat u niet omrolt in uw slaap.

Leg een kussen tussen of onder uw knieën

Als u op uw zij slaapt, zorgt een kussen tussen uw knieën ervoor dat uw heupen op één lijn liggen. Als u op uw rug slaapt, helpt een kussen onder uw knieën om uw onderrug te ondersteunen.


Kan uw slaaphouding ’s nachts schouderpijn veroorzaken?

Bekijk hier de vele comfortabele slaaphoudingen die u vannacht kunt proberen en die de schouderpijn bij het slapen kunnen verlichten. Afwisselende slaaphoudingen kunnen u helpen herstellen van schouderpijn, zodat uw pezen kunnen ontspannen.

Stap over op een ondersteunend matras

De beste matras voor schouderpijn biedt superieure drukverlichting die uw lichaamsgewicht ondersteunt en uw ruggengraat en heupen comfortabel uitlijnt. Slapen op een oude, oncomfortabele matras kan uw schouderpijn ’s nachts verergeren.


Tips om te voorkomen dat u schouderpijn krijgt door op uw zij te slapen

Hoe slaapt u ’s nachts? Als u op uw linkerzij slaapt, kan pijn in het linker schouderblad worden verzacht door op de andere kant te slapen. Vergeet niet een kussen achter uw rug te leggen om te voorkomen dat u zich tijdens het slapen omrolt op de aangedane schouder.

Hoe op uw zij slapen zonder uw schouder pijn te doen:

Een kwaliteitskussen onder je hoofd zal het delicate nekgebied ondersteunen, waardoor verdere pijn zich niet naar de schouders kan uitbreiden.

Verander uw slaaphouding

Slaap niet op uw buik, want dan wordt uw schouder uitgelijnd.

Een kussen tussen de knieën helpt om de heupen uit te lijnen.

Slaap op een zachte, comfortabele matras die de druk verlicht.


matras voor schouderklachten
matras voor schouderklachten

Wat is de beste matras om schouderpijn te voorkomen?

Voor schouderpijn bij zijslapers: onze matrassen zijn gemaakt van innovatieve, moderne materialen die een superieure drukverlichting bieden waar geen ander matras tegenop kan.

De beste matras voor schouderpijn zal zowel zacht als ondersteunend zijn, vooral voor de heupen en schouders. De matras is ontworpen voor mensen die op hun zij slapen. Delicate heupen en schouders worden zacht ondersteund door miljarden kleine luchtbelletjes in het schuim.

De medische matras zorgt er ook voor dat u veel koeler slaapt dan traagschuim, omdat lucht rond en door het schuim kan circuleren. U slaapt koeler, het ondersteunt u, verlicht de druk, is duurzaam en comfortabel. Speciaal voor mensen die last hebben van schouderpijn tijdens het slapen.


Conclusie

Schouderpijn ’s nachts kan worden opgelost door medische behandeling en door enkele veranderingen aan te brengen in uw slaaphygiëne. Probeer deze tips en verlicht de pijn terwijl u vannacht beter slaapt.

Een kwaliteitskussen onder uw hoofd ondersteunt het kwetsbare nekgebied en voorkomt dat de pijn zich uitbreidt naar de schouders.

Verander uw slaaphouding

Slaap niet op uw buik, want dan zijn uw schouders niet meer in lijn.

Een kussen tussen de knieën helpt om de heupen uit te lijnen.

Slaap op een zachte, comfortabele matras die de druk verlicht.


Mensen zoek ook naar: beste matras voor rug, nek en schouderpijn | beste bed voor lage rug en schouderpijn | nieuwe matras veroorzaakt schouderpijn | beste bed voor brede schouders | matras topper voor schouderpijn | traagschuim matras veroorzaakt schouderpijn | beste matras voor zijslapers met schouder- en heuppijn

Matras voor schouderklachten