Matras voor rugklachten: welke matras kopen bij rugpijn ?

Matras voor rugpijn

Ben je het zat om elke ochtend met rugpijn wakker te worden?

Dan is het misschien tijd om te investeren in een matras dat speciaal ontworpen is om dat ongemak te verlichten: een matras voor rugpijn.

Bij Sleeptherapy bieden we persoonlijk advies om je te helpen de perfecte matras voor je rugpijn te vinden.

Ons team komt zelfs bij je thuis voor een persoonlijk consult.

Breng niet nog een dag door op een inadequate matras en draai en keer.

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek de heerlijke voordelen van een goede nachtrust met een matras dat speciaal is ontworpen tegen rugpijn.

 • Persoonlijk advies bij het vinden van de perfecte matras om rugpijn te verlichten.
 • Ervaren medewerkers die bij je thuis komen voor een persoonlijk consult
 • Worstel niet nog een dag met rugpijn op een oncomfortabele matras
 • Ontdek de wonderbaarlijke voordelen van een goede nachtrust op een matras die speciaal is ontworpen om rugpijn te voorkomen.

Zoek je een nieuwe matras voor rugklachten met medische kwaliteiten? Sleeptherapy ontwikkelt en produceert, samen met kinesisten en osteopaten, de beste matrassen voor rugpijn, schouderpijn en andere problemen.

Interesse? Doe hier snel je aanvraag voor een vrijblijvende prijs offerte met advies en ontdek zo de beste matras:

Matras voor rugklachten

Stap 1 van 2

Matras voor rugklachten

Matras voor rugklachten

Matras voor rugklachten
Matras voor rugklachten

Hoe kies je de beste matras voor rugpijn

Heb je last van rugpijn? Als dat zo is, ben je niet de enige.

In feite heeft ongeveer 80 procent van de volwassenen op enig moment in hun leven last van rugpijn.

Het goede nieuws is dat er een aantal dingen zijn die je kunt doen om je rugpijn te verlichten, waaronder het kiezen van de juiste matras.

Als het gaat om matrassen en rugpijn is er geen pasklare oplossing.

De beste matras voor verlichting van rugpijn hangt af van een aantal factoren, waaronder je slaaphouding, lichaamstype en persoonlijke voorkeuren.

Met zoveel keuze op de markt kan het kiezen van de juiste matras ontmoedigend lijken.

Als je echter een paar belangrijke punten in overweging neemt, kun je de keuzes beperken en een matras vinden dat je helpt om een rustgevende nachtrust te krijgen.

Matras voor rugpijn:

 • De beste matras voor rugpijn kan je helpen goed te slapen
 • Er is geen pasklare oplossing voor matrassen en rugpijn.
 • Het kiezen van de juiste matras is belangrijk voor je algehele gezondheid en welzijn
 • Er zijn dingen die je kunt doen om je rugpijn te helpen verlichten, zoals het kiezen van de juiste matras
Beste matras voor een slechte rug

Overwegingen bij het kiezen van een matras voor verlichting van rugpijn

Bij het kopen van een matras tegen rugpijn zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden, bijvoorbeeld:

 • Je slaaphouding: de manier waarop je slaapt speelt een grote rol bij het kiezen van de juiste matras. Als je op je zij slaapt, heb je een zachter matras nodig dat zich naar je lichaam vormt. Als je op je buik of rug slaapt, heb je een steviger matras nodig dat je ondersteunt.
 • Je lichaamstype: Je gewicht en lengte spelen ook een rol bij het vinden van de beste matras tegen rugpijn. Zwaardere mensen hebben een steviger matras nodig zodat ze niet wegzakken, terwijl langere mensen een langer matras nodig hebben zodat hun voeten niet over de rand hangen.
 • Jouw persoonlijke voorkeuren: Naast deze objectieve overwegingen is het ook belangrijk om een matras te kiezen op basis van je persoonlijke voorkeuren. Slaap je liever op een zachte of stevige basis? Geef je de voorkeur aan traagschuim of latex? Als je rekening houdt met je persoonlijke voorkeuren, is de kans groter dat je een matras vindt waar je nacht na nacht met plezier op slaapt.

Best matras voor een slechte rug kopen bij Sleeptherapy

Beste matras voor rugklachten: Waar je op moet letten

Zoek een matras die stevig is, maar niet te hard.

De beste matras voor rugklachten is er een die stevig is, maar niet te hard. Een te zacht matras ondersteunt de wervelkolom niet goed en kan pijn in de onderrug veroorzaken.

Een te hard matras kan ook pijn veroorzaken, omdat het druk kan uitoefenen op de gewrichten. De beste matras tegen rugpijn is er een die stevig is, maar niet te hard. 2.

Zoek een matras met een goede lendensteun.

Een andere belangrijke factor om te zoeken in een matras voor rugpijn is een goede lendensteun. Het lendengebied van de wervelkolom is het gebied dat het meeste gewicht draagt en daarom goed ondersteund moet worden om pijn te voorkomen. Veel matrassen hebben ingebouwde lendensteun, maar sommige niet.

Als je op zoek bent naar een matras met goede lendensteun, controleer dan de productbeschrijvingen voordat je koopt.

Zoek een matras met een comfortabel slaapoppervlak | matras voor rugklachten

Het slaapoppervlak van de matras is ook belangrijk voor mensen met rugklachten. Een matras met een te zacht oppervlak kan pijn in de onderrug veroorzaken, omdat het geen goede ondersteuning biedt.

Een matras met een te stevig slaapoppervlak kan ook pijn veroorzaken, omdat het druk kan uitoefenen op de gewrichten.

Het beste matras tegen rugpijn is er een met een comfortabel slaapoppervlak dat de rug goed ondersteunt zonder te zacht of te stevig te zijn.

Overweeg een verstelbaar bed.

Als je rugklachten hebt, moet je een verstelbaar bed of boxspring overwegen.

Met verstelbare bedden kun je de stand van het bed aanpassen, zodat je kunt slapen in een houding die voor jou comfortabel is en je wervelkolom goed ondersteunt.

Veel mensen vinden dat verstelbare bedden zeer behulpzaam zijn bij het verlichten van de pijn die gepaard gaat met rugproblemen.

Praat met je arts over je mogelijkheden.

Als je rugproblemen hebt, is het belangrijk om met je arts te praten over je behandelingsmogelijkheden voordat je een nieuwe matras koopt.

Je arts kan je adviseren over welk type matras het beste is voor jouw individuele situatie en je helpen een model te vinden dat past bij je budget en behoeften.

Beste matras voor rugklachten

Beste matras voor rugklachten

Als je een van de duizenden Belgen bent die last hebben van rugpijn, dan weet je hoe slopend dat kan zijn. Rugpijn kan het moeilijk maken om goed te slapen, wat weer kan leiden tot meer rugpijn.

Het is een vicieuze cirkel. Maar er is hoop. De juiste matras kan een groot verschil maken als het gaat om verlichting van rugpijn.

Soorten matrassen

Er zijn verschillende soorten matrassen die bijzonder goed zijn voor mensen met rugpijn.

Traagschuimmatrassen zijn een goede keuze omdat ze zich naar je lichaam vormen en je ondersteunen waar je dat het meest nodig hebt.

Latexmatrassen zijn ook een goede keuze, omdat ze een vergelijkbaar niveau van ondersteuning bieden en vaak goedkoper zijn dan traagschuimmatrassen.

Tenslotte zijn binnenveringmatrassen het traditionele type matras en kunnen ook een goede keuze zijn voor mensen met rugpijn, zolang ze een hardheidsniveau hebben dat geschikt is voor je behoeften.

 • Traagschuim en latex matrassen vormen zich naar je lichaam en ondersteunen je waar je dat het meest nodig hebt, wat ideaal is voor mensen met rugpijn.
 • Binnenveringmatrassen zijn het traditionele type matras en kunnen ook een goede keuze zijn voor mensen met rugpijn, zolang ze een hardheidsgraad hebben die aan je behoeften voldoet.

Hardheid van de matras

Bij het kiezen van een matras is het belangrijk de juiste hardheidsgraad voor je te kiezen. Als je last hebt van lage rugpijn is een steviger matras vaak de beste keuze, omdat die de beste ondersteuning biedt.

Aan de andere kant, als je pijn in je bovenrug of schouders hebt, kan een zachter matras comfortabeler zijn, omdat het deze gebieden enigszins dempt.

Uiteindelijk is het belangrijk om een matras te kiezen met een hardheidsgraad die voor jou comfortabel is en de ondersteuning biedt die je nodig hebt om je rugpijn te verminderen of weg te nemen.

Hardheid van de matras:

 • Kies de stevigheid die voor jou het beste is.
 • Reduceer of elimineer pijn in de onderrug
 • Geniet van een comfortabele nachtrust
 • Kies een matras met de juiste hardheidsgraad voor jou

Slaaphouding

Je slaaphouding kan ook een rol spelen bij het kiezen van de beste matras voor rugpijn. Als je op je zij slaapt, moet je een matras zoeken dat zacht genoeg is om je heupen en schouders op te vangen, maar stevig genoeg om je ruggengraat te ondersteunen.

Als je op je buik slaapt, moet je een matras zoeken dat stevig genoeg is om je ruggengraat in de juiste positie te houden, maar zacht genoeg om drukpunten in je heupen en schouders te vermijden. En als je op je rug slaapt, moet je een matras zoeken dat niet te zacht en niet te stevig is.

Probeer de matras voordat je koopt

Vergeet niet dat het belangrijk is om elke matras uit te proberen voordat je deze koopt.

Tip: Fibromyalgie matras – Sleeptherapy


Matras voor rugklachten

Vragen omtrent matrassen

Welk matras moet ik kopen tegen rugpijn?

Als je last hebt van rugpijn is het belangrijk de juiste matras te vinden. Hoewel het verleidelijk kan zijn om een goedkope optie te kopen, is het belangrijk om rekening te houden met de effecten op lange termijn en te investeren in een matras dat je de ondersteuning geeft die je nodig hebt.
Traagschuimmatrassen zijn een van de topkeuzes voor mensen met rugpijn. Het unieke materiaal vormt zich naar je lichaam, ondersteunt je individueel en verlicht de druk op gevoelige plekken zoals de wervelkolom en de nek.
Sommige traagschuimmatrassen hebben zelfs verschillende comfort zones om de ondersteuning voor specifieke gebieden verder aan te passen. Al met al is investeren in een traagschuimmatras van hoge kwaliteit een verstandige beslissing voor iedereen die zijn rugpijn wil verlichten.

Welke matrashardheid bij rugpijn?

Als het gaat om de hardheid van een matras, is er geen pasklare oplossing voor rugpijn. Uit één onderzoek bleek echter dat middelzware matrassen betere ondersteuning en comfort bieden bij rugpijn dan hardere matrassen.
Deze balans van steun en comfort helpt de druk op de rug te verminderen, wat bij sommige patiënten tot betere pijnscores leidt. Dus als je last hebt van chronische rugpijn, kun je beter kiezen voor een middelzachte matras dan voor een keiharde. Vergeet niet dat je matras een belangrijke investering is in een gezonde uitlijning van de wervelkolom en je algehele welzijn.

Kun je rugpijn krijgen van een matras?

Niet alleen leeftijd of een slechte houding kunnen rug- en nekpijn veroorzaken, ook je matras kan daar debet aan zijn. In feite hebben studies aangetoond dat mensen met rugpijn een aanzienlijke vermindering van pijn ervaren na het overstappen op een goed ondersteunende matras.
Welk type matras is het beste voor je wervelkolom? Dit hangt af van individuele factoren zoals je gewicht, lengte, slaaphouding en eventuele reeds bestaande aandoeningen. Het loont de moeite een arts of matras specialist te raadplegen voordat je tot aanschaf overgaat. Kies niet het verkeerde matras en lijd onnodig pijn, maar investeer in een matras dat je slaap ondersteunt.

Wat is beter: een hard of een zacht matras?

Het kiezen van de juiste matras kan moeilijk zijn omdat er geen one-size-fits-all oplossing is. Uiteindelijk komt het aan op persoonlijke voorkeur en speciale behoeften, zoals rugpijn. Voor mensen met rugpijn wordt vaak een middelzware matras aanbevolen.
Het biedt de nodige steun aan de wervelkolom en tegelijkertijd wat vulling voor meer comfort. Mensen die wat zwaarder zijn kunnen een steviger matras beter vinden, omdat ze dan niet zo gemakkelijk in het matras kunnen wegzakken en hun houding kunnen veranderen.
Uiteindelijk kan het uitproberen van verschillende opties in een winkel of zelfs met een vriend je helpen uitzoeken welk type matras het beste bij je past.

Hoe moet je slapen als je rugpijn hebt?

Als het gaat om het beheersen van rugpijn terwijl je slaapt, is het belangrijkste dat je een matras gebruikt dat de ondersteuning biedt die je nodig hebt.
Mensen met rugklachten kunnen verlichting vinden met traagschuim of een matras dat speciaal voor rugklachten is ontworpen.
Het is ook belangrijk om slaaphoudingen te vermijden die je wervelkolom belasten, zoals op je buik liggen of een gebogen rug. In plaats daarvan laat je de wervels in een S-vormige houding rusten in hun natuurlijke rondingen.


Matras voor rugklachten en rugpijn: Neem contact op met Sleeptherapy voor een persoonlijk slaapadvies.

Heb je rugpijn of ongemak bij het slapen?

De juiste matras kan het verschil maken voor een comfortabele nachtrust.

Bij Sleeptherapy hebben we een breed assortiment matrassen voor mensen met rugklachten, en met onze mobiele showroom komen we direct bij je thuis.

Onze deskundige medewerkers zullen samen met jou de perfecte matras en slaaphouding vinden om je ongemak te verlichten en je terug te brengen naar een rustgevende nachtrust.

Matras voor rugklachten