Meteen naar de inhoud

Harde matras voor optimale ruggezondheid

De voordelen van een harde matras voor een optimale gezondheid van de rug

Worstelt u met chronische rugpijn of rugklachten?

Overweeg dan een upgrade naar een harde matras voor superieure ondersteuning en verlichting.

Bij Sleeptherapy zijn onze medische matrassen en boxsprings ontworpen om verschillende gezondheidsproblemen te verlichten, waaronder rugpijn, nekpijn en meer.

Plan een gratis consult met onze slaapexperts en fysiotherapeuten om te leren hoe een harde matras uw algehele welzijn kan verbeteren.

Op zoek naar meer gedetailleerde informatie over onze prijzen, modellen en opties?

Vul ons formulier in en ontvang deskundig advies en persoonlijke aanbevelingen voor uw specifieke behoeften.

Ons team bij Sleeptherapy is toegewijd om u te helpen de best mogelijke slaap te bereiken en uw gezondheid te optimaliseren.

Matras | Prijzen Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2


Harde matras voor optimale ruggezondheid

Bent u op zoek naar een harde matras voor een optimale gezondheid van uw rug?

Kijk dan niet verder dan Sleeptherapy!

Onze medische matrassen zijn ontworpen om maximale ondersteuning te bieden aan mensen met rugpijn en zorgen voor een goede nachtrust en een beter algemeen welzijn.

Vertrouw op onze experts om u te helpen de perfecte oplossing te vinden voor uw specifieke behoeften.


Harde matras voor optimale ruggezondheid: 6 redenen waarom het een investering is in uw algehele gezondheid

Bij Sleeptherapy geloven we dat investeren in een harde matras voor een optimale gezondheid van de rug cruciaal is voor een goede nachtrust en algeheel welzijn.

Veel mensen zien het belang van een goed matras over het hoofd, wat vaak leidt tot chronische rugpijn en andere medische problemen.

Hier zijn zes redenen waarom wij een stevige en ondersteunende matras aanraden:

Verlicht drukpunten

Een harde matras is ontworpen om uw gewicht gelijkmatig te verdelen, zodat er geen drukpunten ontstaan die ongemak en pijn kunnen veroorzaken.

Dit resulteert in een comfortabele slaaphouding en vermindert de kans op rugpijn en stijfheid bij het ontwaken.

Ondersteunt de uitlijning van de wervelkolom

Een stevige matras bevordert een goede uitlijning van de wervelkolom door de natuurlijke kromming van de wervelkolom te ondersteunen.

Dit helpt verkeerde uitlijning te voorkomen en houdt uw wervelkolom in een neutrale positie, waardoor u minder kans hebt op rugproblemen, zoals hernia’s en ischias.

Verbetert de slaapkwaliteit

Een comfortabele slaaphouding verbetert de kwaliteit en duur van uw slaap, wat leidt tot een meer uitgeruste en verjongde staat wanneer u wakker wordt.

Een harde matras minimaliseert de overdracht van bewegingen, zodat u minder snel gestoord wordt door een bewegende partner in bed.

Verhoogt de bloedcirculatie

Slapen op een harde matras zorgt ervoor dat uw bloed goed kan circuleren, waardoor uw spieren en weefsels de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben.

Dit vermindert de kans op krampen en andere spiergerelateerde problemen en bevordert een gezonder immuunsysteem.

Geschikt voor alle slaaphoudingen

Een harde matras van hoge kwaliteit is geschikt voor alle slaaphoudingen, of je nu een buikslaper, zijslaper of rugslaper bent.

Het biedt een niveau van ondersteuning dat helpt om stress en spanning op het lichaam te verlichten, waardoor uw algehele slaapkwaliteit verbetert.

Duurzaamheid en levensduur

Onze harde matrassen zijn zeer duurzaam en gaan lang mee, zodat ze jarenlang optimale ondersteuning en comfort bieden.

Investeren in een goede matras is een langetermijninvestering in uw gezondheid en welzijn en zorgt ervoor dat u goed slaapt en gezond blijft.

Bij Sleeptherapy doen we er alles aan om u de best mogelijke slaapervaring te bieden.

Onze medische matrassen en boxspring bedden zijn speciaal ontworpen voor een optimale gezondheid van de rug, met een focus op kwaliteit, comfort en duurzaamheid.

 • HERINNEREN – een harde matras is een investering in uw algehele gezondheid en welzijn.
 • Een stevige en ondersteunende matras is cruciaal voor een goede nachtrust.
 • Een harde matras verlicht drukpunten en ondersteunt de uitlijning van de wervelkolom.
 • Een stevige matras minimaliseert de overdracht van bewegingen, zodat u minder snel gestoord wordt door een bewegende partner in bed.
 • Een stevige matras verhoogt de bloedcirculatie, wat een gezonder immuunsysteem bevordert.
 • Onze harde matrassen zijn zeer duurzaam en gaan lang mee, zodat u het meeste uit uw investering haalt.
Harde matras voor optimale ruggezondheid

Matras voor hernia: Een hernia kan de kwaliteit van uw slaap ernstig beïnvloeden. Onze medische matrassen bieden de nodige demping en ondersteuning om de druk te verlichten en de genezing te bevorderen.

Wat is anti decubitus? Anti decubitus technologie zorgt voor een gelijkmatige gewichtsverdeling en vermindert drukpunten om doorliggen te voorkomen. Onze matrassen zijn voorzien van deze technologie voor extra comfort en veiligheid.

Matrassen voor het verlichten van nekpijn tijdens het slapen: Word verfrist en pijnvrij wakker met onze matrassen tegen nekpijn. Onze producten zijn ontworpen om uw ruggengraat uit te lijnen en de druk op uw nekspieren te verlichten, voor ultiem comfort en ontspanning.

Waarom een medische matras kopen? | Info: Medische matrassen bieden geavanceerde ondersteuning voor uw lichaam, wervelkolom en gewrichten, waardoor u een goede nachtrust krijgt. Investeer in uw gezondheid en welzijn door Sleeptherapy te kiezen voor uw matras.

Wat als een matras te hard is? Een te stevige matras kan drukpunten en pijn veroorzaken, wat leidt tot een slechte slaapkwaliteit. Onze selectie van medische matrassen en verstelbare lattenbodems biedt maatwerk voor optimaal comfort en ondersteuning.

Matras voor fibromyalgie | Hulp bij verstoord slaappatroon door fibromyalgie: Fibromyalgie kan slaapstoornissen en chronische pijn veroorzaken, waardoor het moeilijk is om een goede nachtrust te hebben. Onze medische matrassen helpen de pijn te verlichten en bieden het comfort dat nodig is voor een goede nachtrust.

Eigenschappen van een medische matras: Onze medische matrassen zijn voorzien van geavanceerde technologieën zoals anti-decubitus, drukverlaging en uitlijning van de wervelkolom. Met Sleeptherapy kunt u erop vertrouwen dat uw matras de ondersteuning en het comfort biedt die uw lichaam nodig heeft voor een optimale gezondheid en welzijn.


Harde matras voor optimale ruggezondheid: 5 tips om de kwaliteit jarenlang te behouden

Wij, bij Sleeptherapy, geloven dat een goede matras essentieel is voor een goede nachtrust, maar nog belangrijker, voor een optimale gezondheid van de rug.

We begrijpen dat het moeilijk is om de perfecte matras te vinden die uw lichaam ondersteunt en daarom bieden we matrassen en boxspring bedden van medische kwaliteit van hoge kwaliteit die aan verschillende behoeften voldoen, vooral voor mensen met medische problemen zoals rugpijn, nekpijn en schouderpijn.

In dit artikel delen we onze top 5 tips over hoe u de kwaliteit van uw harde matras kunt behouden voor een optimale gezondheid van uw rug gedurende de komende jaren.

Geloof ons, met een beetje moeite kom je een heel eind.

Roteer uw matras regelmatig

We raden aan om uw matras om de 3-6 maanden te draaien, omdat dit helpt om het gewicht en de druk op de matras gelijkmatig te verdelen.

Dit voorkomt dat de matras doorzakt en na verloop van tijd zijn vorm verliest en zorgt voor de optimale ondersteuning die u nodig heeft voor uw rug.

Gebruik een matrasbeschermer

Het gebruik van een matrasbeschermer kan helpen om uw matras schoon en hygiënisch te houden en het te beschermen tegen huisstofmijt, bacteriën en morsen.

Een matrasbeschermer is ook gemakkelijk te wassen en te onderhouden, waardoor het een kosteneffectieve oplossing is om de levensduur van uw matras te verlengen en uw investering te beschermen.

Vermijd springen op de matras

Hoe verleidelijk het ook is, op uw matras springen kan schadelijk zijn voor de gezondheid en schade veroorzaken aan de veren en de structuur van het matras.

Dit kan ook rugpijn en ongemak veroorzaken, wat het doel van een harde matras tenietdoet.

Gebruik een ondersteunend bedframe

Het gebruik van een ondersteunende bedombouw kan de levensduur van uw matras verlengen en voorkomen dat het doorzakt en zijn vorm verliest.

Een sterk, stevig bedframe biedt ook optimale ondersteuning voor uw rug en zorgt voor een goede nachtrust.

Maak uw matras schoon en droog

Je matras schoon en droog houden is cruciaal om de kwaliteit ervan jarenlang te behouden.

Gebruik een stofzuiger om stof en vuil te verwijderen en reinig vlekken onmiddellijk met een mild schoonmaakmiddel en water.

Laat je matras zo nu en dan goed luchten en vermijd het gebruik van te veel water of schoonmaakmiddelen die de matras kunnen beschadigen.

De bovenstaande tips zijn slechts enkele manieren waarop u de kwaliteit van uw harde matras kunt behouden voor een optimale gezondheid van uw rug gedurende de komende jaren.

Bij Sleeptherapy geloven we dat een goede verzorging van uw matras een investering in uw ruggezondheid en algehele welzijn is.

Wees gerust, wetende dat u met onze medische matrassen en boxspring bedden de beste kwaliteit en ondersteuning voor uw rug krijgt.

 • Draai onze matras om de 3-6 maanden om het gewicht gelijkmatig te verdelen en doorzakken te voorkomen.
 • Gebruik een matrasbeschermer om uw matras schoon en hygiënisch te houden en te beschermen tegen huisstofmijt, bacteriën en morsen.
 • Vermijd springen op de matras om schade aan de veren en de structuur van de matras te voorkomen
 • Gebruik een ondersteunende bedombouw om de levensduur van uw matras te verlengen en de rug optimaal te ondersteunen
 • Houd uw matras schoon en droog om de kwaliteit jarenlang te behouden.

Harde matras voor optimale ruggezondheid: 6 veelgemaakte fouten om te vermijden bij de aankoop

Bij Sleeptherapy begrijpen we het belang van een goede nachtrust voor de algehele gezondheid en het welzijn.

Daarom zijn we gespecialiseerd in de verkoop van hoogwaardige matrassen en boxspring bedden die perfect zijn voor mensen met medische problemen zoals rugpijn, nekpijn en schouderpijn.

In dit artikel gaan we specifiek in op de voordelen van een harde matras voor een optimale gezondheid van de rug en op de veelgemaakte fouten die je moet vermijden als je er een koopt.

Fout #1: Ervan uitgaan dat een zachte matras beter is

Veel mensen denken ten onrechte dat een zachte matras beter is tegen rugpijn, maar dit is niet noodzakelijk waar.

Een harde matras biedt vaak meer ondersteuning voor de wervelkolom, wat drukpunten kan verlichten en pijn kan verminderen.

We raden aan om verschillende hardheidsgraden uit te proberen om te zien wat voor u het beste werkt.

Fout #2: Een matras kopen zonder de materialen te onderzoeken

Het is belangrijk om de materialen van het matras te onderzoeken om er zeker van te zijn dat ze van hoge kwaliteit zijn en voldoende ondersteuning bieden.

Bij Sleeptherapy gebruiken we alleen de beste materialen in onze matrassen, waaronder schuim met een hoge dichtheid en natuurlijke latex.

Fout #3: Geen rekening houden met uw slaaphouding

Verschillende slaaphoudingen vereisen verschillende niveaus van ondersteuning.

Rugslapers geven bijvoorbeeld de voorkeur aan een steviger matras, terwijl zijslapers een zachtere matras nodig hebben om hun heupen en schouders te ondersteunen.

Het is belangrijk om rekening te houden met uw slaaphouding bij het kiezen van een matras.

Fout #4: Te veel focussen op de prijs

Hoewel het belangrijk is om rekening te houden met uw budget bij de aankoop van een matras, is het net zo belangrijk om prioriteit te geven aan kwaliteit en ondersteuning.

Een matras van hoge kwaliteit kan vele jaren meegaan en biedt vele gezondheidsvoordelen, waardoor het een investering is die de moeite waard is.

Fout #5: Het belang van een goede basis negeren

Een goede matras ondersteunt het matras en biedt extra voordelen voor de gezondheid van de rug.

Bij Sleeptherapy bieden we de beste lattenbodems met medische kwaliteiten om ervoor te zorgen dat uw matras goed ondersteund wordt.

Fout #6: Geen advies vragen aan experts

Ons team van slaapexperts en fysiotherapeuten is altijd beschikbaar voor gratis consultaties en deskundig advies.

We kunnen u helpen de perfecte matras te vinden voor uw specifieke behoeften en ervoor zorgen dat u de best mogelijke prijs krijgt.

Kortom, een harde matras kan veel voordelen bieden voor een optimale gezondheid van de rug, maar het is belangrijk om deze veelgemaakte fouten te vermijden bij de aankoop ervan.

Door prioriteit te geven aan kwaliteit en ondersteuning, uw slaaphouding in overweging te nemen en deskundig advies in te winnen, kunt u ervoor zorgen dat u de best mogelijke matras krijgt voor uw algehele gezondheid en welzijn.

 • Kwaliteitsmaterialen zorgen voor een optimale gezondheid van uw rug
 • Uw slaaphouding is belangrijk
 • Een goede basis kan de matras ondersteunen
 • Vraag deskundig advies
 • Harde matrassen kunnen meer ondersteuning bieden
 • Offer kwaliteit niet op voor de prijs
Harde matras voor optimale ruggezondheid

Sleeptherapy: Uw gids voor het kiezen van een harde matras voor een optimale gezondheid van uw rug

Worstelt u met rugpijn en ongemak?

Zo ja, dan bent u niet de enige.

Volgens recente onderzoeken heeft 80% van de volwassenen wel eens last van rugpijn.

Hoewel er veel factoren zijn die kunnen bijdragen aan rugpijn, kan uw matras een belangrijke rol spelen.

Een matras dat te zacht of niet ondersteunend is, kan uw rug belasten en pijn en ongemak veroorzaken.

Daarom biedt Sleeptherapy een ruime keuze aan harde matrassen van hoge kwaliteit die ontworpen zijn om een optimale gezondheid van de rug te bevorderen.

In dit artikel beantwoorden we een aantal van de meest gestelde vragen over harde matrassen voor een optimale gezondheid van de rug.

Wat is een harde matras en wat is het verschil met een zachte matras?

Een harde matras is meestal gemaakt van stevigere materialen dan een zachte matras.

Hoewel zachte matrassen comfort kunnen bieden, missen ze vaak de ondersteuning die nodig is om uw wervelkolom goed uitgelijnd te houden.

Harde matrassen daarentegen bieden een stevigere basis voor uw lichaam en helpen om de juiste uitlijning te behouden terwijl u slaapt.

Dit kan helpen om de druk op uw rug te verminderen en pijn en ongemak te verlichten.

Kan een harde matras echt helpen bij rugpijn?

Ja!

Studies hebben aangetoond dat slapen op een harde matras kan helpen om rugpijn te verminderen.

Wanneer u op een hard, ondersteunend oppervlak slaapt, wordt uw wervelkolom in een neutrale positie gehouden, wat de druk op uw rug kan helpen minimaliseren.

Dit kan op zijn beurt helpen om pijn en ongemak te verminderen.

Wat zijn de voordelen van een harde matras voor een gezonde rug?

Harde matrassen bieden verschillende voordelen voor de gezondheid van de rug, waaronder

Juiste uitlijning van de wervelkolom: Een harde matras kan helpen om uw wervelkolom in een neutrale positie te houden, wat essentieel is voor een gezonde rug.

Verminderde druk: Slapen op een harde matras kan de druk op uw rug verminderen, wat pijn en ongemak kan helpen verlichten.

Verbeterde bloedsomloop: Een harde matras kan een betere bloeddoorstroming bevorderen, wat kan helpen ontstekingen te verminderen en genezing te bevorderen.

Betere slaapkwaliteit: Als uw rug comfortabel en pijnvrij is, is de kans groter dat u een goede nachtrust krijgt, wat essentieel is voor uw algehele gezondheid en welzijn.

Zijn alle harde matrassen hetzelfde?

Nee, niet alle harde matrassen zijn gelijk.

Hoewel een harde matras goed kan zijn voor de gezondheid van de rug, is het essentieel om de juiste matras te kiezen voor uw lichaamstype en slaapvoorkeuren.

Bij Sleeptherapy bieden we een ruime keuze aan harde matrassen in verschillende materialen en hardheden, zodat u de perfecte matras voor uw behoeften kunt vinden.

Is een harde matras geschikt voor zijslapers?

Hoewel zijslapers meestal baat hebben bij zachtere matrassen, is het nog steeds mogelijk om een harde matras te vinden die voor u geschikt is.

Zoek naar een harde matras die nog enige mate van demping biedt, zoals een pillow-top of Euro-top model.

Bovendien kunnen zijslapers baat hebben bij het gebruik van een lichaamskussen voor extra demping en ondersteuning.

Kan een harde matras ongemak veroorzaken op andere plaatsen, zoals de schouders of heupen?

Hoewel een harde matras goed kan zijn voor de gezondheid van de rug, is het mogelijk om ongemak op andere plaatsen te ervaren als de matras te hard is.

Daarom is het belangrijk om een harde matras te kiezen die enige mate van demping en ondersteuning biedt in deze gebieden.

Bovendien kunnen sommige mensen de voorkeur geven aan een matrasbeschermer of matrasonderlegger om hun matras extra te dempen.

Hoe weet ik of een harde matras geschikt is voor mij?

Het kiezen van de juiste matras is een zeer persoonlijke beslissing en wat voor de één werkt, werkt misschien niet voor de ander.

Als u echter rugpijn of ongemak ervaart, kan een harde matras een goede plek zijn om te beginnen.

Het is ook belangrijk om bij het kiezen van een matras rekening te houden met uw lichaamstype, slaaphouding en persoonlijke voorkeuren.

Als u niet zeker weet welk type matras geschikt is voor u, biedt Sleeptherapy een gratis adviesgesprek aan, zodat u deskundig advies en begeleiding kunt krijgen op uw weg naar een betere slaap en een optimale gezondheid van uw rug.

Waarom wordt de harde matras van Sleeptherapy aanbevolen voor een optimale gezondheid van de rug?

Bij Sleeptherapy hebben we onze harde matras speciaal ontworpen voor een optimale ondersteuning en uitlijning van uw wervelkolom. De stevigheid van de matras zorgt ervoor dat uw lichaamsgewicht gelijkmatig wordt verdeeld, waardoor doorzakken of wegzakken, wat rugpijn kan veroorzaken, wordt voorkomen. Bovendien zorgt de superieure kwaliteit van de materialen die in onze harde matrassen worden gebruikt ervoor dat u de beste waarde krijgt voor uw investering in uw ruggezondheid.

Zal een harde matras oncomfortabel zijn om op te slapen?

Helemaal niet! Onze harde matrassen zijn ontworpen om zowel ondersteuning als comfort te bieden. De stevigheid van de matras is zorgvuldig gekalibreerd om ervoor te zorgen dat u de perfecte balans van ondersteuning en comfort krijgt, zodat u de hele nacht goed kunt slapen. Bovendien zijn onze harde matrassen uitgerust met ademende en vochtafvoerende materialen, zodat uw lichaam de hele nacht koel en comfortabel blijft.

Zijn harde matrassen geschikt voor alle lichaamstypes en slaaphoudingen?

Ja, onze harde matrassen zijn geschikt voor alle lichaamstypes en slaaphoudingen. De stevigheid van onze matrassen biedt optimale ondersteuning voor uw rug, ongeacht of u op uw zij, rug of buik slaapt. Bovendien zijn onze matrassen aanpasbaar aan uw specifieke behoeften en voorkeuren, zodat u verzekerd bent van de best mogelijke slaapervaring. Dus of u nu last heeft van rugpijn, nekpijn, schouderpijn of een andere medische aandoening, onze harde matrassen zijn de perfecte oplossing voor u.


Hoe onze harde matrassen uw ruggezondheid kunnen optimaliseren – Sleeptherapy

Bij Sleeptherapy zijn we gespecialiseerd in het leveren van hoogwaardige matrassen en boxspring bedden die niet alleen comfortabel zijn, maar ook medische kwaliteiten bieden.

We begrijpen dat rugpijn een van de meest voorkomende problemen is waarmee mensen tegenwoordig te maken hebben en daarom bieden we harde matrassen waarvan bewezen is dat ze de gezondheid van de rug optimaliseren.

Onze medische matrassen en bedden zijn perfect voor mensen die last hebben van rugpijn, nekpijn, heuppijn en andere medische aandoeningen die hun slaapkwaliteit beïnvloeden.

Wist u dat een harde matras uw wervelkolom optimaal ondersteunt en helpt om de juiste uitlijning te behouden?

Onze harde matrassen zijn ontworpen om uw gewicht gelijkmatig te verdelen, zodat uw wervelkolom zijn natuurlijke uitlijning behoudt terwijl u slaapt.

Dit helpt de druk op uw gewrichten te verlichten, rugpijn te verminderen en de algehele gezondheid van uw wervelkolom te bevorderen.

Bovendien zijn onze medische matrassen gemaakt van hoogwaardige materialen die hypoallergeen en ademend zijn, zodat u een comfortabele en verkwikkende nachtrust krijgt.

 • Onze harde matrassen zijn perfect voor mensen die last hebben van rugpijn, nekpijn, heuppijn en andere medische aandoeningen die hun slaapkwaliteit beïnvloeden.
 • Onze medische matrassen bevorderen een algehele gezondheid van de wervelkolom en kunnen helpen de druk op uw gewrichten te verlichten.
 • Laat rugpijn uw dagelijks leven niet langer beïnvloeden – investeer in een harde matras voor een optimale gezondheid van uw rug.
 • Als u meer wilt weten over onze medische matrassen of een gratis advies wilt, neem dan vandaag nog contact met ons op.
 • Harde matras voor optimale ruggezondheid