Ergonomische slaap

Ben je op zoek naar een nieuwe matras? De matrassen van Sleeptherapy zijn gemaakt van de beste kwaliteit en garanderen jou een optimale slaapkwaliteit.

Interesse? Doe hier snel je aanvraag voor een vrijblijvende offerte met persoonlijk advies en ontdek zo uw perfecte matras:


Medische matrassen advies Sleeptherapy

Stap 1 van 2

Ergonomische slaap
Ergonomische slaap

Slaap ergonomisch met de beste matras

De kwaliteit van de matras waarop u slaapt, is belangrijk voor de kwaliteit van uw slaap. Dit komt omdat ons lichaam tijdens de slaap anders door de zwaartekracht wordt samengedrukt dan wanneer we staan, en we moeten volledig worden ondersteund door de matras en de ondersteunende structuren. Daarom wordt een ergonomische matras omschreven als een antizwaartekrachtmachine die de natuurlijke vorm van de wervelkolom tijdens de slaap helpt te behouden.

Tips voor het kiezen van een matras

Waar moet je op letten bij het kiezen van een matras? Zoek naar een matras die:

– Volgt de natuurlijke kromming van de wervelkolom en houdt de wervelkolom recht als u gaat liggen.

– Verdeelt de druk gelijkmatig over het lichaam om de bloedcirculatie te bevorderen, lichaamsbeweging te verminderen en de slaapkwaliteit te verbeteren.

– Ontworpen om de overdracht van beweging van de ene naar de andere slapende partner te minimaliseren.

– Ontworpen met perifere ondersteuning.

Het kiezen van een kussen

Zoek en kies ook kussens die bij de matras passen:

– Ontworpen om de wervelkolom in zijn natuurlijke stand te houden.

– Volledig verstelbaar.

– Hij is opblaasbaar en past zich aan de contouren, de vorm en de slaaphouding van de gebruiker aan.

– Ontworpen om verschillende slaaphoudingen te ondersteunen: Zij-, rug- of buikslaap.

– Ontworpen om het hoofd te ondersteunen.

– Ontworpen om zacht aan te voelen.

– Ontworpen om drukpunten te elimineren.

– Ontworpen om de luchtcirculatie in het gezicht te verbeteren.

– Ontworpen om hypoallergeen te zijn.

Denk eraan, je brengt ongeveer 24 jaar van je leven slapend door. Neem dus de tijd om het best mogelijke slaapsysteem te kiezen (d.w.z. matras, ondersteunende structuur, kussen en lakens) en het zal uw slaap en levenskwaliteit verbeteren.


Slaapergonomie – biologische bedden en matrassen

Niet alleen de kwantiteit van de slaap is van cruciaal belang voor een diepe en rustgevende slaap, maar ook de kwaliteit van de slaap.

Als u zich na een lange nachtrust nog steeds uitgeput voelt of wakker wordt met rug- of nekpijn, moet u uw slaapkamer eens onder de loep nemen. Een natuurlijke slaapomgeving stelt het lichaam in staat te regenereren en te ontspannen gedurende de nacht.

Ergonomie speelt een belangrijke rol in een gezonde slaap: als u in uw slaap heen en weer draait omdat uw matras te zacht of te hard is, komt u niet tot rust. Als uw wervelkolom daarentegen voldoende door de matras wordt ondersteund, wordt u elke ochtend fit en uitgerust wakker.

Het ideale slaapoppervlak moet zowel rustgevend als ondersteunend zijn. De matras en het bedsysteem moeten een hoge puntelasticiteit hebben, zodat zij zich optimaal aan het lichaam aanpassen. Aangezien we 30 tot 60 keer van slaaphouding veranderen, is het belangrijk dat onze wervelkolom altijd ontspannen is. Op die manier kan ons lichaam en vooral onze tussenwervelschijven snel regenereren.

Ergonomie en uw slaap

Ergonomie is de wetenschap van het aanpassen van producten aan het menselijk lichaam. Ergonomie is geen mode of een mening, maar een wetenschap.

Meer dan 20 jaar onderzoek heeft geleid tot de integratie van de principes van de ergonomie in de ontwikkeling van bedden die verder gaan dan de normale standaard bedden of matrassen die u in elke matrassenwinkel kunt kopen. Ergonomische slaapoplossingen passen zich gemakkelijk aan de contouren van uw natuurlijke lichaamsvorm aan, verlichten de druk op uw schouders, geven extra steun aan uw lendenwervelkolom en onderrug, en houden uw heupen comfortabel. Wij willen u helpen de beste matras voor uw lichaam te vinden, zodat u elke dag uitgerust wakker wordt, zonder pijn en klaar om de dag aan te vatten. Wij geloven hier niet in één maat voor alles. We dragen niet allemaal dezelfde schoenen of kleren, dus waarom zouden we allemaal dezelfde matras kopen? Als u op zoek bent naar een “one size fits all”, bent u misschien op de verkeerde plaats…. Perfectie is iets persoonlijks. Daarom richten wij ons op ergonomische en aanpasbare slaapproducten die zich perfect aan uw lichaam en voorkeuren aanpassen. Steun moet persoonlijk zijn. Dus als het gaat om het vinden van de juiste matras, is het antwoord altijd “ergonomisch”.

We zijn allemaal verschillend

Beschouw het in de juiste context … Stel je een stadion voor vol met mensen van alle leeftijden. Geen twee zijn gelijk, ze zijn allemaal verschillend in vorm, grootte, hoogte en gewicht. Ze komen allemaal uit verschillende landen en hebben verschillende voorkeuren. Ze hebben allemaal verschillende doelen, verschillende taken, verschillende behoeften en verschillende gewoonten. Denkt u dat één maat voor iedereen een goede optie is? Nee, dat denken wij ook niet. Het gaat niet om wij tegen zij, het gaat om ergonomie tegen slecht slapen.

Beter voor elk lichaam en elk budget

Als je een derde van je leven ergens doorbrengt, verdien je het te weten dat er voor je lichaam wordt gezorgd…. Letterlijk. Als het gaat om gezonde slaap, ondersteuning en welzijn, is er niet één maat voor alles – en we hebben het wetenschappelijk bewijs om dat te bewijzen. In tegenstelling tot een traditionele matras, is een ergonomische matras ontworpen om uw lichaam te ondersteunen en u te helpen beter te slapen. Een ergonomische matras is ontworpen om zich aan te passen aan de contouren van uw individuele lichaamsvorm en -grootte, waardoor de druk wordt verlicht en uw schouders en heupen worden ondersteund.

De tijden veranderen. Slapen op een verstelbare, ergonomische lattenbodem is niet langer voorbehouden aan ziekenhuisbedden en bejaardentehuizen. Een gezonde slaap is essentieel voor een gezond leven. En iedereen weet het. Meer dan ooit kiezen mensen van alle leeftijden voor producten die specifiek op hun behoeften zijn afgestemd. Dat is wat onze ergonomische matrassen en bedden zijn – slaapoplossingen die passen bij uw lichaam, uw behoeften en uw leven.

Wat is een ergonomisch bed?

Er zijn veel manieren waarop u uw slaap kunt verbeteren, en een van de beste is de juiste matras. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende opties dat u uw beslissing pas na grondig onderzoek, testen en afwegen moet nemen.

Bij de aankoop van matrassen hebt u misschien informatie gevonden of getest over een “ergonomisch” of “ergo” bed. Als u zich afvraagt wat het doel van dit bed is en of het geschikt is voor u, volgt hier enige informatie.

Ergonomisch bed

Ergonomische bedden, ook wel verstelbare bedframes genoemd, bieden de mogelijkheid om uw hoofd, voeten of beide omhoog en omlaag te brengen. Zij kunnen voor diverse doeleinden worden gebruikt, waaronder medische, gezondheids- en levensstijlvoordelen. De huidige Ergo-bedframes zijn uitgerust met draadloze en bedrade afstandsbedieningen die hydraulische liften onder de matras bedienen voor maximale controle. Ze kunnen zelfs worden opgewaardeerd met functies zoals massage en Bluetooth-muziek voor de ultieme lounge-ervaring.

Voordelen van een verstelbaar bedframe

Bij de aanschaf van een verstelbaar bedframe is het belangrijk de voordelen van dit type bed te kennen, zodat u het juiste bed voor uw behoeften kunt kiezen. Er zijn zowel voordelen voor de gezondheid als voor de levensstijl, en soms koop je het voor het een of het ander, om dan tot de aangename ontdekking te komen dat het beide heeft.

Voordelen voor de levensstijl zijn onder meer dat u in bed kunt eten, lezen en tv kijken zonder dat u meerdere kussens onder uw hoofd nodig hebt.

De mogelijkheid om in slaap te vallen terwijl u tv kijkt zonder wakker te worden met nek- of rugpijn (sommige verstelbare lattenbodems bieden de mogelijkheid om een timer in te stellen die het bed in de slaapstand zet als u toch in slaap valt). Slapen in een G-vrije houding kan snurken verminderen en uw partner helpen beter te slapen.

Enkele van de medische voordelen van ergonomische bedden zijn:

– Beter in staat om uit bed te komen, vooral als u beperkt mobiel bent.

– Een betere hartfunctie als u uw benen omhoog legt, waardoor de bloedcirculatie tijdens de slaap toeneemt en u een betere nachtrust heeft

– Verbeterde drukverdeling om drukpunten te verminderen en te verlichten die rug-, nek-, schouder- en heuppijn kunnen veroorzaken

– Verbeterde bloedcirculatie in de zwaartekrachtvrije positie en door het gebruik van functies zoals massage

– Vermindering of eliminatie van snurken betekent dat u een meer rustgevende slaap heeft zonder vaak wakker te worden

– Verlichting van pijn veroorzaakt door aandoeningen zoals artritis, fibromyalgie, krampen, astma en zure reflux

Een ergonomisch bed kopen

Bij de keuze van een ergonomisch bed is het belangrijk te weten dat u zowel enkelvoudige als gedeelde verstelbare lattenbodems kunt krijgen. Gedeelde lattenbodems, die verkrijgbaar zijn in kingsize bedden en gedeelde matrassen vereisen, maken het mogelijk dat u en uw partner afzonderlijke slaaphoudingen hebben, of dat één van u rechtop zit terwijl de ander ligt. Ergo lattenbodems zijn over het algemeen niet compatibel met binnenveringmatrassen, maar werken goed met traagschuim, latex en luchtmatrassen. Het is een goed idee om beoordelingen te lezen en te zien wat de garantie van de fabrikant is voordat u een ergo basis koopt.

Als u denkt dat dit de juiste optie voor u kan zijn, lees dan meer en kies de perfecte lattenbodem voor uw volgende bed.

Beste ergonomische slaap

Nog niet zo lang geleden hadden we het over hoe je een goed kussen kiest. Het kussen is echter slechts één van de sleutelfactoren voor een rustgevende slaap. Een goede matras is belangrijk voor uw gezondheid en welzijn. Het kiezen van een matras kan overweldigend zijn. Er zijn zoveel termen in omloop: pillow top, pocketveren, latexlagen, comfortniveaus, uitlijning van de wervelkolom, randondersteuning, slaapzones…. en de lijst gaat maar door! en de lijst gaat maar door! Een goed matras is voor de meesten van ons een belangrijke investering. De prijzen kunnen in de duizenden lopen, en de matras moet jaren meegaan, dus we willen er zeker van zijn dat we de juiste keuze maken voor de lange termijn. Uw uiteindelijke keuze zal zeer subjectief zijn, maar wij hebben een lijst samengesteld van dingen die u volgens ons moet overwegen wanneer u op zoek bent naar uw droommatras.

Kies uw matras voordat u uw kussen kiest. Hoe verder of minder diep u in uw nieuwe matras wegzakt, hoe hoger uw kussen zal liggen om uw nek de beste ondersteuning te bieden. Ondersteuning Uw lichaamsgewicht en de manier waarop het gewicht in uw lichaam is verdeeld, kunnen de ondersteuning die u nodig hebt veranderen. Uw matras moet zodanig ondersteunen dat de druk op uitstekende (benige) delen – zoals heupen, schouders – wordt verminderd. Als u voornamelijk op uw zij slaapt – verhoog de steun in de taille. Zoek naar producten die extra steun geven aan het middel om de ruggengraat recht te houden. Of zoek een matras waarbij uw schouders en heupen verder in de matras kunnen wegzakken. Sommige matrassen op de markt hebben nu verschillende “zones” die verschillende niveaus van indrukking bieden in verschillende gebieden.

Als u hoofdzakelijk op uw rug slaapt, moet u meer steun geven aan de lendenstreek. Zoek naar een matras die de wervelkolom een natuurlijke S-vorm geeft en de lendenwervelkolom ondersteunt om de curve te behouden. Als u een partner hebt en het lichaamsgewicht en de verdeling ervan tussen u beiden sterk verschilt, moet hiermee rekening worden gehouden bij de keuze van een matras. Een goede matras zal in het midden niet meegeven (noch in de lengte, noch in de breedte) en zal elke persoon het comfort bieden dat hij nodig heeft voor een rustgevende nachtrust. Er zijn matrassen voor verschillende lichaamsgewichten, lichaamsmaten en lichaamsvormen van partners.

Materialen: Natuurlijke vezels laten de matras “ademen” en laten de lucht circuleren, waardoor vocht- en warmteophoping wordt voorkomen en de lichaamstemperatuur tijdens de slaap wordt gereguleerd. Zoek ook naar vezels/materialen met antimicrobiële eigenschappen.

Hardheid en drukverdeling: De juiste hardheidsgraad voor u is een kwestie van persoonlijk comfort. De sleutel tot het kiezen van het juiste comfortniveau is het uitproberen van de matras in uw favoriete slaaphouding. Veel bedrijven bieden vrijblijvende proefmatrassen aan huis aan. Dus als u moeite blijft houden met het vinden van een comfortabele matras, regel dan een proefrit.

Let bij het testen van de stevigheid op de houding die uw lichaam aanneemt wanneer u ontspannen bent. Als u een zijslaper bent, zal de extra steun in de taille de druk op uw schouders en heupen verminderen. Als u op uw rug ligt, zal de extra steun in de lendenwervelkolom de druk op uw wervelkolom verminderen. Als je meer druk zet op een deel van je lichaam, voel je je onbewust ongemakkelijk en beweeg je tijdens de slaap om je houding te veranderen en de druk op de bovenste punten te verminderen. Dit verstoort uw slaap en u voelt zich niet uitgerust als u wakker wordt.

Omdat ieders lichaam anders is, is het onmogelijk te zeggen welke matras voor u geschikt is. Als u met deze punten rekening houdt, hebt u een aantal dingen om over na te denken wanneer u uw volgende matras zoekt en koopt.

Ergonomische slaap

Ergonomische slaap