Ergonomische matras rugpijn

Ben je op zoek naar een ergonomische matras tegen rugpijn? Bij Sleeptherapy hebben we een uitgebreid assortiment aan ergonomische matrassen. 

Vraag naar onze prijzen en modellen en ontvang een prijsofferte op maat: 


Medische matrassen advies Sleeptherapy

Stap 1 van 2

Ergonomische matras rugpijn
Ergonomische matras rugpijn

De beste ergonomische matras tegen rugpijn

Voor velen van ons is rugpijn iets wat we hebben leren accepteren. We wijten het aan een slechte conditie, slechte ergonomie of gewoon ouderdom. Maar u zult verbaasd zijn hoeveel verschil een orthopedische en ergonomische matras kan maken. En de medische literatuur bevestigt het. Een ondersteunende matras, een goed kussen en een gezonde slaaphouding kunnen uw rugpijn met minstens 70% verlichten. In dit artikel leggen we uit hoe uw matras rugpijn kan veroorzaken, wat u eraan kunt doen en wat u moet overwegen voordat u een nieuw matras koopt. Het is echt verbazingwekkend hoeveel technologie en moeite er is gestoken in de ontwikkeling van de matrassen van vandaag. De fabrikanten zijn erin geslaagd het te perfectioneren op het gebied van kwaliteit en comfort.Hoe bedden rugpijn veroorzaken

Als u al lijdt aan chronische pijn, hebt u waarschijnlijk dringend behoefte aan een goed matras. Dus weten waarnaar je moet zoeken zal je helpen bij je zoektocht. Ten eerste kan uw huidige matras een van de redenen zijn waarom u chronische pijn heeft. Hier zijn de belangrijkste factoren die een goede matras maken: De beste matras ondersteunt de uitlijning van de wervelkolom: dit is heel belangrijk, want als uw bed op een bepaalde plaats doorhangt, wordt u tijdens uw slaap in een ongemakkelijke positie geduwd, wat ’s morgens pijn veroorzaakt.

Een goede matras biedt een goede combinatie van de dichtheid van de steunlaag en de ademende toplaag: als u een warmteslaper bent, kunt u het beste kiezen voor ademende matrassen met koelgels, maar zorg ook voor een voldoende steunlaag. Het verlicht drukpunten. Je moet het meegemaakt hebben om het te geloven. Maar de meesten van ons hebben van die drukpunten die onze rug kunnen belasten terwijl we slapen. Traagschuim en soortgelijke stoffen geven de matras een meegevend effect dat uw lichaam helpt bij het compenseren van uitlijningsfouten zonder aan ondersteuning in te boeten.

Een medisch matras kopen

Zoals gezegd is het heel belangrijk dat u begrijpt wat u koopt en hoe een bepaald matras u kan helpen. In het volgende gedeelte komt u meer te weten over de verschillende soorten matrassen, wat ze te bieden hebben en welk matras voor u het beste is.

Soorten matrassen

We zijn al lang afgestapt van matrassen met binnenvering en spiraalmatrassen, hoewel ze nog steeds de eerste keuze zijn voor algemeen gebruik. Tegenwoordig kunt u kiezen tussen traagschuim, adaptief schuim, latexschuim of een combinatie van deze materialen. Laten we eens kijken naar de verschillende soorten matrassen en hun specifieke toepassingen:

Memory Foam Matras

Traagschuim wordt beschouwd als een van de beste manieren om rugpijn te verlichten. Het omsluit uw lichaam en verlicht de druk en irritatie terwijl u slaapt. Traagschuim helpt ook om uw wervelkolom in de juiste positie te houden, en omdat het veel duurzamer is dan traditionele matrassen met veren of veren, zal het uw rug veel langer ondersteunen. Dit type matras is de perfecte keuze voor mensen die houden van het gevoel van wegzakken in de slaap.

Innerspring matras

Dit zijn de standaard matrassen voor algemeen gebruik. De basis van de matras bestaat uit spiraalveren omgeven door schuimrubberen vulling. Ze geven meestal geen extra steun of verlichting. Als u lijdt aan slechte slaapgewoonten of rugklachten, kunt u ze beter niet gebruiken.

Latex matras

De latex matras is een stapje hoger dan het standaard traagschuim.


De beste ergonomische matras tegen rugpijn

Voor velen van ons is rugpijn iets wat we hebben leren accepteren. We wijten het aan een slechte conditie, slechte ergonomie of gewoon ouderdom. Maar u zult verbaasd zijn hoeveel verschil een orthopedisch en ergonomisch matras kan maken. En de medische literatuur bevestigt het. Een ondersteunende matras, een goed kussen en een gezonde slaaphouding kunnen uw rugpijn met minstens 70% verlichten. Hier leggen we uit hoe uw matras rugpijn kan veroorzaken, wat u eraan kunt doen en wat u moet overwegen voordat u een nieuw matras koopt. Het is echt verbazingwekkend hoeveel technologie en moeite er is gestoken in de ontwikkeling van de matrassen van vandaag. De fabrikanten zijn erin geslaagd het te perfectioneren op het gebied van kwaliteit en comfort.

Hoe bedden rugpijn veroorzaken

Als u al lijdt aan chronische pijn, hebt u waarschijnlijk dringend behoefte aan een goed matras. Dus weten waarnaar je moet zoeken zal je helpen bij je zoektocht. Ten eerste kan uw huidige matras een van de redenen zijn waarom u chronische pijn heeft. Hier zijn de belangrijkste factoren die een goede matras maken: De beste matras ondersteunt de uitlijning van de wervelkolom: dit is heel belangrijk, want als uw bed op een bepaalde plaats doorhangt, wordt u tijdens uw slaap in een ongemakkelijke positie geduwd, wat ’s morgens pijn veroorzaakt. Een goede matras biedt een goede combinatie van de dichtheid van de steunlaag en de ademende toplaag: als u een warmteslaper bent, kunt u het beste kiezen voor ademende matrassen met koelgels, maar zorg ook voor een voldoende steunlaag. Het verlicht drukpunten. Je moet het meegemaakt hebben om het te geloven. Maar de meesten van ons hebben van die drukpunten die onze rug kunnen belasten terwijl we slapen. Traagschuim en soortgelijke stoffen geven de matras een meegevend effect dat uw lichaam helpt bij het compenseren van uitlijningsfouten zonder aan ondersteuning in te boeten.

Slapen met rugpijn

Opstaan met rugpijn is geen productieve manier om de dag te beginnen, en berooft u van energie voordat u ook maar de kans krijgt. Daarom is de keuze van het juiste matras van groot belang. Maar er zijn nog andere nuttige tips voor een betere nachtrust. Laten we eens kijken naar het bedframe, gezonde slaaphoudingen, de invloed van het kussen op de slaap en mogelijke accessoires:

Beddenrek

Van de vele bedframes die op de markt verkrijgbaar zijn, is het verstelbare bed het bed dat u het meest tegen de pijn kan helpen. U kunt uw hoofd of voeten optillen, wat de bloedsomloop en de zuurstofvoorziening van de spieren stimuleert. Als je eenmaal in een lift hebt geslapen, wil je nooit meer iets anders.

Slaaphouding

De beste houding om rugpijn te verlichten is om op uw rug te slapen. Dit kan moeilijk zijn voor sommige mensen die niet gewend zijn op deze manier te slapen. We hebben ook de neiging om te bewegen terwijl we slapen, dus het is moeilijk om een goede houding te behouden tijdens het slapen. Ter ondersteuning kunt u een kussen onder uw knieën leggen, zodat uw wervelkolom in de juiste positie staat. U kunt ook een handdoek onder uw middel leggen. Als u een zijslaper bent en een goede houding wilt behouden tijdens het slapen, probeer dan een klein bolvormig kussen tussen uw knieën te leggen. Als dat niet werkt, neem dan een groter kussen en omhels het als je in slaap valt. Dit houdt uw schouders recht en uw rug pijnvrij. Mensen die last hebben van rugpijn kunnen beter niet op hun buik slapen, omdat dit de ruggengraat onnatuurlijk uitlijnt en de nek nog meer belast. Gebruik een lichaamskussen en ga geleidelijk van buik- naar zijligging, zodat u pijnvrij kunt slapen.

Gebruik een goed kussen

Een goed kussen is essentieel om uw lichaam in de juiste positie te houden, en elk type slaper heeft een ander type kussen nodig. Een rugslaper heeft een medium kussen nodig, een zijslaper een kussen met een hogere loft en een buikslaper een plat kussen of helemaal niets.

Overweeg een matras topper

Een matras-topper kan een rugsparend accessoire voor uw bed zijn. Het biedt extra comfort en wiegt uw lichaam terwijl u slaapt. De topper is meestal gemaakt van traagschuim, dat uw lichaam verkoelt en drukpunten verlicht. Bovendien hoeft u geen fortuin uit te geven voor dit ergonomische comfort.


Wat is een goede ergonomische matras ?

Het woord “ergonomie”, dat uit het Grieks komt, betekent dat het geschikt is voor gebruik met de eenvoudigste middelen. Het woord ergonomie, dat vaak voor producten wordt gebruikt, betekent ook comfortabel en geschikt voor gebruik. Ergonomische kenmerken zijn bijzonder uitgesproken in matrassen en andere producten. De ergonomische functie, die gemakkelijk kan worden gebruikt voor rechtstreeks verwante matrassen, is een belangrijk detail bij de keuze van beddengoed. Slapen in een comfortabel bed dat geschikt is voor uw lichaamsbouw is goed voor uw gezondheid.

Ergonomische matrassen

Ergonomische matrassen maken een einde aan de problemen die zich kunnen voordoen bij het hebben van het juiste en comfortabele bed. Ergonomische matrassen zijn matrassen die de ideale omgeving creëren om comfortabel te slapen. Bedden met orthopedische ruggensteun die de druk op het lichaam tot een minimum beperken en een ergonomische slaap garanderen, maken het verschil in de kwaliteit van ergonomische matrassen. U kunt ook kiezen voor orthopedische matrassen om uw slaapkwaliteit te verbeteren en zo de gezondheid van uw lichaam positief te beïnvloeden. Wanneer u ergonomische matrassen ontdekt, zult u merken dat het kiezen van het juiste beddengoed en de manier waarop u kwaliteitsslaap krijgt, uw leven zal helpen verbeteren. Het is ook heel gemakkelijk om ergonomische matrassen te vinden. En omdat er veel proefopties zijn, kunt u ze gemakkelijk terugsturen als ze u niet bevallen.

Ergonomische matras

Ergonomische matras rugpijn