De beste matras voor rugpijn patiënten

Hoewel er veel verschillende soorten matrassen op de markt zijn, zijn ze niet allemaal ideaal voor mensen met rugpijn. Conventionele matrassen kunnen rugpijn vaak verergeren, waardoor het moeilijk wordt om een rustgevende nachtrust te krijgen.

Sleeptherapy medische matrassen zijn echter speciaal ontworpen om steun en comfort te bieden aan mensen met rugpijn. Deze medische matrassen hebben een unieke combinatie van stevigheid en flexibiliteit die de druk op de wervelkolom en de gewrichten helpt verminderen.

Bovendien is een medische matras van Sleeptherapy gemaakt van hoogwaardige materialen die duurzaam zijn en lang meegaan. Zo kunnen mensen met rugpijn jarenlang comfortabel slapen.


Zoek je de beste matras voor rugpijn? Sleeptherapy ontwikkelt en produceert, samen met kinesisten en osteopaten, de beste matrassen voor rugpijn, schouderpijn en andere problemen.

Doe hier snel je aanvraag voor een vrijblijvende prijs offerte met advies en ontdek zo de beste matras:


Medische matrassen advies Sleeptherapy

Stap 1 van 2

matras voor rugpijn

De Beste matras bij rugpijn en andere rugproblemen

Pijn in de onderrug is een veel voorkomend probleem dat veel mensen teistert. Als je last hebt van pijn in je onderrug, weet je hoe slopend het kan zijn. Je weet ook hoe belangrijk het is om een matras te vinden dat je rug de steun geeft die hij nodig heeft, zodat je goed kunt slapen. Maar met zoveel keuze op de markt, kan het moeilijk zijn te weten waar te beginnen. Wel, je hoeft niet verder te zoeken! We hebben een lijst samengesteld van de beste eigenschappen die je in een matras kunt zoeken als je last hebt van rugpijn.

matras voor rugpijn

1. Hardheid van de matras

Een te zachte matras geeft je rug niet de steun die hij nodig heeft, en een te harde matras veroorzaakt extra pijn. Zoek een matras dat stevig is, maar niet te hard.

De hardheid van de matras voor rugpijn patiënten

Als je een van de duizenden Belgen bent die last hebben van lage rugpijn, weet je hoe slopend dat kan zijn. Je weet ook dat het vinden van een matras die de juiste ondersteuning biedt van cruciaal belang is voor een rustgevende nachtrust. Maar hoe kies je de juiste matras als er zo veel keus op de markt is? Zoek een matras dat stevig is, maar niet te hard.

Hoe stevigheid rugpijn beïnvloedt

Een van de belangrijkste factoren bij de keuze van een matras is de hardheidsgraad. Een te zachte matras geeft je rug niet de steun die hij nodig heeft, en een te harde veroorzaakt extra pijn. Zoek een matras dat stevig maar niet te hard is; het zal je de steun geven die je nodig hebt zonder extra pijn te veroorzaken.

Innerspring matrassen

Als je een stevige matras zoekt, is een binnenveringmatras een goede keuze. Deze matrassen hebben veren om je te ondersteunen en zijn meestal erg duurzaam. Ze kunnen echter vrij duur zijn en sommige mensen vinden ze oncomfortabel.

Traagschuim matrassen

Matrassen van traagschuim worden steeds populairder omdat ze zich naar je lichaam vormen en je steunen waar je dat het meest nodig hebt. Ze zijn meestal ook erg comfortabel en niet duur. Ze kunnen echter warmte vasthouden en sommige mensen vinden ze te zacht.

Hybride matrassen

Een hybride matras is een goede keuze als je een evenwicht zoekt tussen steun en comfort. Deze matrassen hebben zowel veren als traagschuim, wat ze ondersteunend en comfortabel maakt. Ze hebben ook de neiging goedkoper te zijn dan zuiver traagschuim matrassen, maar duurder dan binnenvering matrassen.

De hardheid van je matras

Bij de keuze van een matras is het dus belangrijk aandacht te besteden aan de hardheidsgraad. Een te zachte matras geeft je rug niet de steun die hij nodig heeft, en een te harde matras veroorzaakt extra pijn. Zoek een matras dat stevig maar niet te hard is; het zal je de steun geven die je nodig hebt zonder extra pijn te veroorzaken. Innerspring, traagschuim en hybride matrassen zijn goede keuzes, afhankelijk van je individuele behoeften en voorkeuren.

Hardheid van de matras
Hardheid van de matras

2. Drukontlasting bij de matras – beter voor je pijn in de onderrug

Een goede matras voor lage rugpijn moet drukverlichting geven om de pijn te verlichten en de bloedcirculatie te verbeteren. Dit helpt je lichaamsgewicht gelijkmatig te verdelen en verlicht drukpunten die je pijn kunnen bezorgen.

Er zijn verschillende soorten matrassen die druk verlagend werken, zoals traagschuim, latex en binnenvering matrassen. Traagschuim is een populaire optie voor mensen met rugpijn, omdat het zich naar je lichaam vormt en je ondersteunt waar je het het meest nodig hebt. Latex matrassen zijn ook een goede keuze voor mensen met rugpijn, omdat ze zowel steun gevend als verend zijn. Innerspring matrassen daarentegen zijn minder geschikt voor mensen met rugpijn, omdat ze te stevig kunnen zijn en niet zo veel drukverlichting bieden.

Traagschuim matrassen

Zoals eerder gezegd zijn traagschuim matrassen een populaire keuze voor mensen met rugpijn, omdat ze zich naar het lichaam vormen en steun bieden waar je die het meest nodig hebt. Traagschuim is ook gunstig voor mensen met rugpijn omdat het schokken absorbeert en bewegingsoverdracht vermindert. Dit betekent dat als je partner midden in de nacht opstaat, je zijn bewegingen niet voelt en ook niet wakker geschud wordt.

Latex matrassen

Latex matrassen zijn ook een goede keuze voor mensen met rugpijn, omdat ze zowel steun als vering bieden. Latex matrassen vormen zich naar je lichaam zoals traagschuim matrassen, maar ze hebben ook een verend gevoel waardoor je je gemakkelijker kunt bewegen. Dit is gunstig voor mensen met rugpijn, want zo kun je ’s nachts gemakkelijk in en uit bed stappen en je verplaatsen.

Innerspring matrassen

Innerspring matrassen zijn niet zo gebruikelijk voor mensen met rugpijn, omdat ze te stevig kunnen zijn en niet zo veel drukverlichting geven. Innerspring matrassen hebben spiraalveren die ondersteunen en veren, maar ze kunnen ook te stevig zijn voor mensen met rugpijn. Als je een binnenveringmatras kiest, zorg er dan voor dat je er een kiest met een pocketveren kern, zodat je profiteert van het verende gevoel zonder dat het te stevig is.

Soorten matrassen

Er zijn dus verschillende soorten matrassen die druk verlagend werken, waaronder traagschuim, latex en binnenvering matrassen. Traagschuim is een populaire optie voor mensen met rugpijn, omdat het zich naar je lichaam vormt en je ondersteunt waar je het het meest nodig hebt. Latex matrassen zijn ook een goede keuze voor mensen met rugpijn, omdat ze zowel steun gevend als verend zijn. Innerspring matrassen daarentegen zijn niet zo populair bij mensen met rugpijn omdat ze te stevig kunnen zijn en niet zo veel drukverlichting bieden.

matras - beter voor je pijn in de onderrug
matras – beter voor de pijn in de onderrug

3. De contouren van de matras

Pijn in de onderrug is een veel voorkomende aandoening die veroorzaakt kan worden door een aantal factoren, waaronder een slechte houding, spierspanning en slapen op een niet-ondersteunde matras. Een goede matras moet ondersteunend en contour vormend zijn om drukpunten te verlichten en de slaapkwaliteit te verbeteren.

Contouren

Contouren is het proces waarbij iets zo gevormd wordt dat het in een bepaalde vorm past. In matras termen betekent dit dat de matras zich naar de vorm van je lichaam vormt om het te ondersteunen waar dat het meest nodig is. Dit zorgt ervoor dat je wervelkolom goed uitgelijnd is en verlicht drukpunten, wat kan leiden tot een betere kwaliteit van slaap.

Waarom is contouren belangrijk voor patiënten met lage rugpijn?

Pijn in de onderrug wordt vaak veroorzaakt door slapen op een niet-ondersteunde matras. Hierdoor kan je wervelkolom verkeerd uitgelijnd raken, wat leidt tot spierspanning en verdere pijn. Een voorgevormd matras geeft je de steun die je nodig hebt om je wervelkolom goed uit te lijnen en spierspanning te verminderen. Bovendien kan contouren helpen om drukpunten te verlichten, wat kan leiden tot minder woelen en draaien ’s nachts en een meer rustgevende nachtrust.

Matras kiezen

Als je last hebt van pijn in je onderrug, is het belangrijk een matras te kiezen dat de steun biedt die je nodig hebt. Een contouring matras is een uitstekende keuze voor patiënten met lage rugpijn, omdat het zich naar je lichaam vormt en je ondersteunt waar je dat het meest nodig hebt. Bovendien kan contouren helpen drukpunten te verlichten en de slaapkwaliteit te verbeteren.

matras voor rugpijn

4. Temperatuurregeling – matras

De beste matras voor mensen met lage rugpijn

Als je een van de vele Belgen bent die last hebben van pijn in de onderrug, weet je hoe moeilijk het kan zijn om een comfortabele slaaphouding te vinden. Traditionele matrassen zijn vaak te zacht, wat leidt tot verhoogde pijn en ontsteking. Stevige matrassen, daarentegen, kunnen te hard zijn, wat ’s nachts ongemak en woelen en draaien veroorzaakt. Gelukkig is er een gulden middenweg: traagschuim matrassen. Traagschuim vormt zich naar je lichaam en ondersteunt je waar je het het meest nodig hebt, maar is ook zacht genoeg om drukpunten te verlichten. Plus, veel traagschuim matrassen hebben temperatuurregeling die ontstekingen en zwellingen kan verminderen.

Waarom traagschuim?

Traagschuim werd oorspronkelijk in de jaren 1970 door de NASA ontwikkeld om de demping van vliegtuigstoelen te verbeteren. Maar pas in de jaren 1990 begon traagschuim in matrassen en andere producten gebruikt te worden. Traagschuim vormt zich naar je lichaam dankzij de visco-elastische eigenschappen. Dit betekent dat het zacht wordt als het aan hitte wordt blootgesteld – zoals je lichaamswarmte – en weer zijn oorspronkelijke vorm aanneemt als het afkoelt. Zo krijg je de steun die je nodig hebt en worden drukpunten verlicht.

Hoe zit het met temperatuurregeling?

Zoals we eerder al zeiden, kunnen conventionele matrassen vaak te warm zijn voor mensen met lage rugpijn, omdat zwelling tot verhoogde ontsteking kan leiden. Traagschuim matrassen met temperatuurregeling helpen je lichaamstemperatuur te regelen, zodat je de hele nacht comfortabel kunt slapen. Deze eigenschappen onttrekken warmte aan je lichaam en geven die af aan de lucht. Dit houdt je niet alleen koel en comfortabel, maar helpt ook ontsteking en zwelling te verminderen.

Matras met temperatuurregeling

Als je last hebt van pijn in je onderrug, kan het vinden van een comfortabele matras onmogelijk lijken. Maar traagschuim matrassen bieden de perfecte combinatie van steun en comfort en helpen tegelijk ontsteking en zwelling te verminderen. En als je een traagschuim matras met temperatuurregeling kiest, kun je de hele nacht doorslapen zonder je zorgen te maken dat je met pijn wakker wordt.

Medische matrassen voor rugpijn - medische matras
Medische matrassen voor rugpijn – medische matras

5. Bewegingsisolatie

Matras voor rugpijn patiënten: Waarom bewegingsisolatie belangrijk is

Als je last hebt van rugpijn, is een goede nachtrust essentieel om je symptomen te verlichten en je levenskwaliteit te verbeteren. Maar wat is de beste matras tegen rugpijn? Het antwoord zal je misschien verrassen. Veel mensen denken dat een stevige matras de beste keuze is voor mensen met rugpijn, maar dat is niet altijd het geval. Een matras met te veel ondersteuning kan je rugpijn verergeren. In plaats daarvan is bewegingsisolatie vaak de beste eigenschap die rugpijnlijders in een matras moeten zoeken.

Wat is bewegingsisolatie?

Bewegingsisolatie is een eigenschap van de matras die bewegingen absorbeert of omleidt, zodat ze niet over het oppervlak van je boxspring bed worden doorgegeven. Dit is anders dan een goed ondersteunende matras die je lichaam ondersteunt en uitlijnt terwijl je slaapt. Bewegingsisolatie is belangrijk voor mensen met rugpijn omdat ze zo kunnen slapen zonder ’s nachts geschokt te worden door de bewegingen van hun partner.

Hoe helpt bewegingsisolatie rugpijn lijders?

Als je last hebt van rugpijn, is het laatste wat je wilt ’s nachts wakker geschud worden door de bewegingen van je partner. Niet alleen verstoort dit je slaap, maar het kan ook je pijn verergeren. Een matras met goede bewegingsisolatie helpt je de hele nacht door te slapen, zodat je uitgerust wakker wordt en klaar bent om de volgende dag aan te pakken.

Waarom is bewegingsisolatie niet voldoende?

Hoewel bewegingsisolatie een belangrijke eigenschap is die rugpijn lijders in een matras moeten zoeken, is het op zichzelf niet voldoende. Dit komt omdat mensen met rugpijn vaak extra steun nodig hebben om hun wervelkolom goed te laten uitlijnen terwijl ze slapen. Daarom vinden veel mensen met rugpijn dat een hybride matras, dat eigenschappen als bewegingsisolatie combineert met ondersteunende spiraaltjes, de beste keuze is.

Matras kiezen

Als je last hebt van rugpijn, is het belangrijk dat je de juiste matras vindt om je ongemak te beheersen en een goede nachtrust te krijgen. Hoewel stevige matrassen vaak beschouwd worden als de beste optie voor mensen met rugpijn, zijn ze niet altijd ideaal. In plaats daarvan vinden veel mensen dat een matras met goede bewegingsisolatie de beste keuze is. Het is echter belangrijk te weten dat bewegingsisolatie alleen niet voldoende is. Mensen met rugpijn hebben vaak extra steun nodig om hun ruggengraat rechtop te houden terwijl ze slapen. Daarom zijn hybride matrassen vaak een goede keuze voor mensen met rugpijn.


Kan een matras rugpijn verminderen ? – VIDEO


6. Duurzaamheid van de matras

Een goede matras voor mensen met rugpijn moet duurzaam zijn om langdurige steun en comfort te bieden.

Waarom duurzaamheid belangrijk is

Rugpijn is een veel voorkomend probleem waar de meeste mensen op een bepaald moment in hun leven mee te maken krijgen. Voor wie aan chronische rugpijn lijdt, is het belangrijk een matras te vinden die langdurige steun en comfort biedt.

Bij matrassen wordt duurzaamheid gedefinieerd als het vermogen van de matras om gedurende langere tijd regelmatig gebruik te doorstaan zonder noemenswaardige slijtage. De duurzaamheid van een matras hangt af van verschillende factoren, zoals de soort materialen die gebruikt worden, de kwaliteit van de constructie en de mate van verzorging en onderhoud.

Voor patiënten met rugpijn is het bijzonder belangrijk een matras met lange levensduur te vinden, omdat ze waarschijnlijk meer tijd in bed doorbrengen dan de gemiddelde mens. Een matras die al na een paar maanden doorzakt of zijn vorm verliest, kan rugpijn verergeren en een rustige slaap bemoeilijken. Een duurzame matras daarentegen biedt jarenlang constante steun en comfort, en helpt zo rugpijn te verlichten en de slaapkwaliteit te verbeteren.

Bij het zoeken naar een duurzame matras voor rugpijn lijders zijn er een paar dingen waarmee je rekening moet houden. Ten eerste is het belangrijk dat je een matras kiest die gemaakt is van hoogwaardige materialen en duurzaam is. Ten tweede moet je op zoek gaan naar een matras met garantie van de fabrikant, zodat je zeker weet dat je investering beschermd is. En tenslotte moet je de verzorgingsvoorschriften van de fabrikant volgen om de levensduur van je matras te verlengen.

Duurzame matras kopen

Bij de aankoop van een matras voor rugpijnlijders moet duurzaamheid een van de belangrijkste criteria zijn. Een duurzame matras biedt jarenlang steun en comfort, en helpt zo rugpijn te verlichten en de slaapkwaliteit te verbeteren. Zoek matrassen die gemaakt zijn van hoogwaardige materialen en die een uitgebreide garantie van de fabrikant hebben, zodat je er zeker van kunt zijn dat je investering beschermd is.

De beste matras voor rugpijn patienten bij Sleeptherapy
De beste matras voor rugpijn patiënten bij Sleeptherapy

7. Kwaliteit van de medische matras

Een goede medische matras heeft schuim van hoge kwaliteit dat zich naar het lichaam voegt en steun biedt waar dat het meest nodig is.

Het belang van een goede medische matras

Als je een van de vele mensen bent die last hebben van lage rugpijn, weet je hoe belangrijk het is een matras te vinden dat de steun en het comfort biedt die je nodig hebt. Een goede medische matras kan het verschil maken voor je kwaliteit van slapen. 

De eerste reden waarom een medische matras zo belangrijk is, is dat hij je lichaam de steun geeft die het nodig heeft. Een schuim van hoge kwaliteit vormt zich naar je lichaam en ondersteunt het waar dat het meest nodig is. Dit kan helpen om pijn in de onderrug te verminderen en je algemene slaapkwaliteit te verbeteren.

De tweede reden waarom een medische matras zo belangrijk is, is dat hij kan voorkomen dat je aandoening erger wordt. Als je niet op een stevige basis slaapt, zakt je lichaam weg in de matras, wat overmatige druk op je wervelkolom kan geven en je pijn erger kan maken. Als je op een stevige basis slaapt, blijft je wervelkolom in een rechte lijn en voel je minder pijn.

Medische matrassen zijn ook vaak bekleed met een speciaal materiaal dat vocht afvoert. Dit kan gunstig zijn voor wie ’s nachts vaak zweet of in een vochtig klimaat woont. Het laatste wat je wilt is wakker worden met een natte plek op je bed! Een goede medische matras houdt je de hele nacht droog en comfortabel.

Medische matras kopen

Een goede medische matras is een belangrijke investering voor iedereen die aan lage rugpijn lijdt. Een goede kwaliteit schuim dat zich naar je lichaam voegt en je ondersteunt waar je dat het meest nodig hebt, en bekleed is met een materiaal dat vocht afvoert, kan het verschil maken voor je kwaliteit van slapen. Wacht niet langer, investeer vandaag nog in een goede medische matras en neem contact op met het team van Sleeptherapy voor meer informatie.


De beste matras voor rugpijnlijders

Als je last hebt van lage rugpijn, is het belangrijk een matras te vinden dat de steun biedt die je nodig hebt voor een rustgevende nachtrust.

De beste eigenschappen die je in een matras voor lage rugpijn kunt zoeken zijn hardheid, drukverlaging, contouren, randondersteuning, temperatuurregeling, bewegingsisolatie, duurzaamheid en kwaliteit. Door bij de aankoop van een nieuwe matras rekening te houden met deze kenmerken, kun je er zeker van zijn dat je er een vindt die de steun en het comfort biedt die je nodig hebt voor een rustgevende nachtrust – en die je algehele kwaliteit van leven verbetert.

Beste matras tegen rugpijn kopen

matras voor rugpijn