De beste matras tegen rugpijn

Ben je op zoek naar de beste matras tegen rugpijn? Sleeptherapy heeft een ruim assortiment aan medische matrassen die bijdragen aan het verminderen van pijnklachten.

Doe hier eenvoudig je aanvraag voor een vrijblijvende prijs offerte met persoonlijk advies:


Medische matrassen advies Sleeptherapy

Stap 1 van 2

De beste matras tegen rugpijn
De beste matras tegen rugpijn

Een gids voor de beste matras tegen rugpijn

Als u elke ochtend wakker wordt met het gevoel alsof u op een betonnen plaat hebt geslapen, kan dat een teken zijn dat het tijd is voor een nieuwe matras. Als u al pijn in de boven- of onderrug heeft, is de keuze van de matras nog belangrijker. Het is tijd om de beste matras tegen rugpijn te vinden. De juiste matras kan uw leven ten goede veranderen. De verkeerde kan je rechtstreeks naar de chiropractor sturen. Overweeg al uw opties voordat u een nieuw matras koopt.

Herkennen van veel voorkomende vormen van rugpijn

Voordat u uw rugpijn kunt verhelpen, moet u weten waar u mee te maken heeft. Als u chronische problemen hebt, acuut of vervelend, is het tijd om naar uw arts te gaan om uit te zoeken wat er aan de hand is. Als u een fysiek veeleisende baan hebt of veel tijd op uw voeten doorbrengt, kunt u ook regelmatig last hebben van pijntjes en kwaaltjes die toch geen pretje zijn. Hieronder staan enkele van de meest voorkomende oorzaken van lage rugpijn die kunnen leiden tot slaapverlies.

Gegeneraliseerde lage rugpijn

Tot 80% van de volwassenen heeft op een bepaald moment in zijn leven last van pijn in de onderrug. Het kan het gevolg zijn van het de hele dag tillen van een klein kind, een slechte houding op het werk, slapen op een matras waarvan de hardheidsgraad niet bij uw lichaam past, of te hard rennen tijdens het kippendansen op de bruiloft van uw zus. Dit soort pijn kan vaak worden behandeld met vrij verkrijgbare ontstekingsremmende medicatie en een ijskompres. Slapen op de juiste matras kan ook het herstel versnellen of chronische, doffe pijn wegnemen.

Ischias

De heupzenuw is de langste zenuw in je hele lichaam. Hij begint aan weerszijden van uw onderrug, loopt langs beide benen en eindigt bij uw voeten. Ischias is pijn die wordt veroorzaakt door druk op de heupzenuw. Als je pijn hebt in de heupzenuw, kun je er niet omheen. Het is niet zoals een kleine man die je zachtjes op de rug klopt… Het is meer als een bouwvakker die met een drilboor op je zenuwstelsel slaat. Ischias vereist dat uw pijnpunten goed verzorgd worden, en slapen op een pijnlijke matras kan de acute pijn in uw rug, billen of benen verergeren. Als u aan ischias lijdt, moet u op zoek naar de beste matras tegen rugpijn.

Artritis

Artritis staat voor zwelling in de gewrichten. Hoewel het vaak oudere mensen treft, kan het ook ernstige pijn veroorzaken bij mensen van alle leeftijden. Uw gewrichten zullen pijn doen en erg stijf worden. Slapen op een gewone matras kan ’s nachts tot pijn leiden en ’s morgens tot problemen bij het strekken van de benen.

Hernia

Uw tussenwervelschijven hebben een harde buitenlaag rond een gelatineachtig materiaal binnenin, de nucleus. Soms kan een fragment van de nucleus door een scheur in de taaie buitenlaag in het wervelkanaal worden geduwd. Door de beperkte ruimte in het wervelkanaal kan de schijf op de ruggenmergzenuwen drukken. Dit is wanneer de pijn begint. Als u een hernia hebt, moet u zeker gewoonten ontwikkelen en een bedsysteem gebruiken dat is afgestemd op uw specifieke gewrichtsbehoeften.


Tekenen dat u een nieuw matras nodig heeft

Pijn is niet het enige teken dat u uw matras moet vervangen. Als u een van de onderstaande punten herkent, is het tijd om op zoek te gaan naar het beste matras tegen rugpijn.

Kun je al deze waarschuwingssignalen aankruisen?

Hier zijn vier tekenen dat je een nieuw matras nodig hebt:

1. uw huidige matras is 10 jaar oud

Er is geen vaste regel voor wanneer u een matras moet weggooien, maar om de 7-10 jaar is een goede vuistregel. Als je matras misschien 4 jaar oud is, is het tijd om hem weg te doen. Na tien jaar beginnen de meeste matrassen door te zakken en hebben ze veel ziektekiemen op het oppervlak en in de vulling. Je kunt je matras maar een paar keer draaien voordat je hem moet laten gaan.

2. je wordt wakker met pijn

Ochtendstijfheid en ongemak kunnen vele oorzaken hebben. Sommige artsen geloven dat ons lichaam zijn natuurlijke ontstekingsremmers onderdrukt als we slapen. Als u een chronisch probleem heeft, zoals artritis, verklaart dit ook een deel van uw pijn. Maar de pijn ’s morgens kan ook komen doordat je lichaam je zegt dat je van je matras af moet. Een matras met de juiste hardheidsgraad en een gelijkmatigere ondersteuning zal gevoelige drukpunten verlichten en holtes opvullen (bv. tussen uw heup en schouder).

3. je slaapt op gebroken veren

Is dat een veer in je matras of is het gewoon blij je te zien? Serieus, als u een gebroken veer kunt horen of voelen, heeft uw matras duidelijk betere tijden gekend. Kapotte veren zijn onvermijdelijk bij traditionele matrassen, maar dat betekent niet dat u ze moet accepteren. Een gebroken matras zal op ongeschikte plaatsen inzakken en u stoten met defecte veren. Je zult zo niet kunnen leven of slapen. De beste matras tegen rugpijn heeft een betrouwbare vulling die niet prikt en prikt terwijl u slaapt.

4. Je merkt een duidelijke verzakking

Of het nu gaat om gebroken veren of jarenlang gebruik, doorzakken is een teken dat het tijd is om uw huidige matras te vervangen. Door het doorzakken verliest de matras aan stevigheid en kan hij belangrijke drukpunten op het lichaam niet meer ondersteunen. Als je billen bijvoorbeeld doorzakken, zal je ruggengraat de hele nacht gebogen zijn en zullen je heupen niet de liefde krijgen die ze verdienen. Als u besloten hebt dat u een nieuw matras nodig hebt, hebt u waarschijnlijk veel opties.

Welk type matras is het beste tegen rugpijn?

Er zijn veel verschillende matrassen op de markt, en een van de belangrijkste onderscheidende factoren is het type vulling. Hieronder vindt u enkele van de belangrijkste soorten matrassen en leert u welke de beste matras tegen rugpijn is.

Traagschuim

Traagschuimmatrassen waren een belangrijke innovatie op slaapgebied en werden ooit beschouwd als een luxe. Als je jezelf niet zou willen verwennen, zou je jezelf waarschijnlijk niet trakteren. Dit is echter niet langer het geval. Traagschuim is beter geworden naarmate het betaalbaarder werd. Dit type bedvulling is hoofdzakelijk gemaakt van polyurethaan, en de schuimcellen zijn meestal open om een betere luchtcirculatie mogelijk te maken. Het is ook elastischer dan andere soorten schuim. Traagschuim dankt zijn naam aan het feit dat het, dankzij zijn elasticiteit, de afdruk van uw lichaam gedurende enkele ogenblikken vasthoudt wanneer u opstaat. Deze eigenschap zorgt ook voor de juiste mate van stevigheid op de juiste plaatsen. De meeste modellen die in aanmerking komen voor de beste matras tegen rugpijn hebben traagschuim.

Veren

De meeste mensen zijn opgegroeid met binnenveringmatrassen. De veren, die gecombineerd zijn met materialen als katoen en hout, worden geleverd met een pluche hoes. Hoewel deze matrassen veel ondersteuning kunnen bieden, staan ze er niet om bekend dat ze zich goed naar uw figuur voegen. Ze hebben ook de neiging na verloop van tijd door te zakken omdat de spoelen in de veren regelmatig slijten.

Hybride

Wil je het beste van beide werelden? Als u een van die mensen bent die nooit kan kiezen tussen chocolade- en vanille-ijs en uiteindelijk met een swirl eindigt, houdt u misschien ook wel van een goed hybride matras. Deze matrassen kunnen een combinatie zijn van veren en traagschuim of een latex vulling met traagschuim. Hoe dan ook, ze vallen in de smaak bij iedereen die houdt van een beetje van dit en een beetje van dat…. en een heleboel comfort.

Toppers

Tenslotte zouden we nalatig zijn als we de toppers niet noemden. Als u nog niet toe bent aan een nieuwe matras, als u de hardheidsgraad wilt aanpassen of als uw budget dat niet toelaat, kan een matras-topper uw redding zijn. Zoals de naam al zegt, passen deze comfortabele toppers bovenop uw gewone matras en zijn ze meestal gevuld met traagschuim. Als u gewoon schuim uitprobeert of uw oude matras opnieuw wilt uitvinden, probeer dan een topper om te zien of die uw rugpijn verlicht. Als dat wel het geval is, kunt u in de toekomst altijd nog overstappen op een traagschuimmatras.

Wat moet je zoeken in een nieuwe matras?

De meeste mensen met rugpijn kiezen voor een traagschuimmatras, maar de vulling is niet het enige dat telt. Net als een goed paar schoenen biedt niet alle traagschuim evenveel comfort. Als je ooit op een warm, te stevig, stinkend traagschuim matras hebt geslapen… dan raden we je aan om het schuim nog een kans te geven. Anders zou u wel eens de beste matras tegen lage rugpijn kunnen missen. Als u op zoek bent naar een matras die uw rugpijn verlicht en u ’s morgens energie geeft, zijn dit de belangrijkste factoren die u op uw checklist moet zetten.

Temperatuurregeling

De truc van de ene voet erin en de andere voet eruit werkt maar voor een beperkte tijd. Op een gegeven moment heb je een koelmatras nodig als je niet oververhit wilt raken in het midden van de nacht. Matrassen met koperen coating, de nieuwste slaapinnovatie, en geribbeld schuim voeren de lichaamswarmte af terwijl u slaapt en zorgen voor luchtcirculatie. Dankzij deze combinatie kunt u slapen zonder te zweten. Temperatuurregeling is vooral belangrijk om rugpijn onder controle te houden, omdat het woelen en draaien van de deken uw rug kan verergeren.

De stuiterfactor

Een goede matras tegen rugpijn moet snel terugveren nadat u bent opgestaan. Met andere woorden, er moet stevigheid zijn en de doorbuigingsfactor moet beperkt zijn. Een doorgezakt bed zal de wervelkolom niet ondersteunen, wat na verloop van tijd zeker tot merkbare pijn zal leiden. Wanneer u een nieuwe matras uitprobeert, moet u ervoor zorgen dat u geen grote deuk aan uw kant van het bed ziet wanneer u opstaat. Zorg ervoor dat de vuller een reputatie heeft om de tand des tijds te doorstaan.

Controleer de beweging

Maakt u ’s morgens vaak ruzie met uw partner omdat een van u vier keer is opgestaan om te plassen? Als u uw slapende partner ’s nachts een schop wilt geven omdat hij of zij blijft draaien, hebt u waarschijnlijk geen matras met bewegingsbeperking. Deze handige eigenschap houdt in dat de matras de bewegingen beperkt die u voelt wanneer een andere persoon in het bed niet stil kan blijven liggen.

Hardheidsquotiënt

Het is moeilijk om de juiste hardheid te kiezen. Het is zelfs zo dat 36% van de mensen die naast iemand anders slapen, zegt een andere hardheidsgraad te verkiezen dan hun partner. Als u rugpijn heeft, kan het nodig zijn de hardheid van uw matras te verhogen om ervoor te zorgen dat u voldoende ondersteund wordt. Rugslapers hebben een bijzonder stevige matras nodig, omdat een zachte matras de onderrug nauwelijks voldoende kan ondersteunen.

Mogelijkheid tot lichaamscontouren

Een belangrijk aspect van de behandeling van rugpijn ’s nachts is dat uw matras zich aanpast aan uw pijnpunten. Als u bijvoorbeeld op uw zij slaapt en pijn in uw onderrug hebt, kan elke spleet tussen uw zij en de matras de spieren in uw onderrug verergeren. Het beste bedkussen tegen rugpijn vult de ruimte tussen uw ribben en heupen op en houdt uw ruggengraat recht. Body contouring-materialen, zoals traagschuim van hoge kwaliteit, zijn zachter voor het lichaam dan andere conventionele materialen. Traagschuim maakt het ook mogelijk dat twee mensen met zeer verschillende lichaamsgewichten en -types comfortabel op dezelfde matras kunnen liggen. Discussies over de beste matras tegen rugpijn zijn veel minder controversieel wanneer elke slaper zijn eigen lichaam heeft.

Duurzaamheid en garantie

Hoe lang is de garantie op uw matras? Een matras die de moeite waard is om te kopen, heeft een garantie. Hieruit blijkt het vertrouwen van de fabrikant in de duurzaamheid van zijn product. Klantbeoordelingen zijn ook een goede indicator of de matras de tand des tijds zal doorstaan of na zes maanden uit elkaar zal vallen. Als persoon met rugproblemen kunt u het zich niet veroorloven om de kwaliteit van uw matras op het spel te zetten.

Hypoallergene materialen

Het vermijden van stof, ziektekiemen en andere allergenen is in veel opzichten goed voor uw gezondheid. Maar helpt het echt tegen rugpijn? Dat zou kunnen. Het vermijden van allergenen helpt u niet alleen beter te ademen en niet ziek te worden, maar het kan ook niezen en andere slaapstoornissen voorkomen. Antimicrobieel beddengoed is een andere manier om uw gezondheid te bevorderen terwijl u slaapt.

Tips om beter te slapen op uw nieuwe matras

Als u last hebt van rugpijn, hebt u misschien het gevoel dat u er niets aan kunt doen. Dit is echter niet noodzakelijk het geval, vooral wanneer u algemene pijn in de boven- en onderrug heeft. Is uw slaapgewoonte schadelijker voor uw rug dan u denkt? Het veranderen van uw slaapgewoonten kan de sleutel zijn tot pijnvrij slapen. Hier volgen enkele snelle tips voor het creëren van een nachtelijke routine die veel slaap en een energiek leven bevordert.

Hydratatie is de sleutel

Krijgt u genoeg water binnen gedurende de dag? De tussenwervelschijven moeten gehydrateerd blijven om goed te kunnen functioneren. Wanneer de gelatineachtige stoffen in de tussenwervelschijven uitgedroogd zijn, kunnen ze uw gewicht niet langer dragen en komen ze onder druk te staan op de zenuwuiteinden van de wervelkolom. Met andere woorden, drink een uur voor het slapengaan wat water, zodat je tijd hebt om naar het toilet te gaan, en ga dan volledig gehydrateerd naar bed.

Rekken helpt

Oefening kan uw rugspieren versterken – en door te rekken, doet u uzelf ook een groot plezier. Hoe meer flexibiliteit en kracht u in uw onderrug opbouwt, hoe sneller u zonder veel pijn in bed kunt kruipen. Weet je niet waar je moet beginnen? Yoga, planking en andere oefeningen om je core te versterken kunnen ook thuis worden gedaan zonder apparatuur.

Geen telefoon doet wonderen

Scrolt u door uw sociale media voordat u naar bed gaat of ’s ochtends vroeg? Wees eerlijk, doe je beide? Terwijl je de nieuwe hond van je huisgenoot bijhoudt, belast je je nek en nodig je mogelijk pijn uit om bij je in bed te komen liggen. Leg uw telefoon weg voordat u gaat liggen om een slechte houding in bed te voorkomen.

Goede matrassen kunnen uw leven veranderen

Zoals u zich wellicht kunt voorstellen, zijn wij van mening dat de beste matras voor rugpijn ook de sleutel is tot het verlichten van rugpijn. De juiste matras heeft de juiste hardheidsgraad om uw belangrijkste drukpunten te ondersteunen, het omhelst uw lichaam en voorkomt dat u onderuit zakt terwijl u slaapt. Wanneer uw wervelkolom ’s nachts beter is uitgelijnd, wordt u fit wakker zonder dat u pijnstillers hoeft te slikken. Als u regelmatig midden in de nacht wakker wordt met het gevoel dat u een spier heeft verrekt, kan uw matras daar debet aan zijn. Zelfs yoga kan een matras met gebroken veren of slecht traagschuim niet compenseren.

Ondersteunende kussens houden uw rug recht

Als je nek voorover gebogen is terwijl je slaapt, weet je wat? Je wordt wakker met een slecht gevoel. U loopt niet alleen het risico op nek- en schouderpijn, maar mogelijk ook op pijn in andere delen van uw lichaam. Een kwaliteitskussen kan rugpijn, hoofdpijn en meer uit uw ochtendroutine halen. In combinatie met de beste matras tegen rugpijn kan een pijnverlichtend kussen wonderen doen voor de gezondheid van uw wervelkolom.

Extra kussens zijn niet alleen voor de show

Een extra kussen tussen uw knieën kan uw rug ontlasten. Terwijl uw ondersteunende matras uw knieën van onderen optilt, kan een kussen uw ruggengraat rechttrekken. Als u op uw rug slaapt, probeer dan een kussen onder uw knieën te leggen terwijl u rust.

De beste matras tegen rugpijn

Het beste matras tegen rugpijn: 12 tips voor het kopen van een nieuw matras tegen rugpijn

Er zijn zoveel matrassen om uit te kiezen dat de aankoop van een nieuwe overweldigend kan zijn. Dit geldt vooral als u rug- of nekpijn hebt. De juiste of verkeerde matras kan het verschil maken tussen een dag met een goed gevoel en een dag met pijn.

Hoewel de keuze van een matras uiteindelijk een kwestie van persoonlijke voorkeur is, zijn er toch enkele tips om in gedachten te houden:

1. leer meer over de verschillende matrasmaterialen

Maak u vertrouwd met de meest voorkomende soorten matrassen en hun constructie voordat u tot aankoop overgaat.

– Innerspringmatrassen maken gebruik van spiraalveren, die vaak een traditioneel verend gevoel en een sterke ondersteuning geven.

– Latexmatrassen zijn veerkrachtiger dan binnenveringmatrassen en slapen koeler.

– Matrassen van traagschuim zijn zo ontworpen dat ze zich naar het lichaam vormen, wat de druk kan verlichten. Sommige gebruikers van traagschuim melden dat het materiaal warm slaapt.

– Hybride matrassen combineren lagen traagschuim of latex op een matras met binnenvering, vaak met het doel een combinatie van zachtheid en ondersteuning te bieden.

– Luchtmatrassen gebruiken een luchtpomp om het matras op te blazen tot de gewenste hardheid. Gewoonlijk heeft elke kant van het bed zijn eigen luchtkamer om twee slapers met verschillende voorkeuren tegemoet te komen.

Matrassen worden ook ingedeeld volgens hun hardheid. Over het algemeen kan een te oude of te zachte matras de wervelkolom onvoldoende ondersteunen.

2. Vraag advies aan uw arts

Als u een rug- of nekaandoening hebt, vraag dan uw arts of fysiotherapeut wat hij/zij aanbeveelt. De nek en de onderrug moeten in een neutrale positie liggen terwijl u op de matras ligt. Dit bevordert een goede uitlijning van de wervelkolom. Artsen zijn geen matrasdeskundigen, maar zij kennen uw medische voorgeschiedenis en kunnen vanuit dat perspectief goed advies geven.

3. Bezoek winkels om matrassen te testen

Ga naar een matrassenwinkel en neem voldoende tijd om rond te kijken. Doe uw schoenen uit en ga op verschillende matrassen liggen gedurende minstens 10 minuten per keer. Voel je niet onzeker, het is een belangrijke aankoop, dus neem je tijd.

4. kijk uit voor gimmicks

Hoewel matrassen door verkopers als orthopedisch of “medisch goedgekeurd” worden bestempeld, is er geen medische organisatie die officieel certificeert dat matrassen deze benamingen dragen. Matrassen kunnen orthopedisch goedgekeurde eigenschappen hebben, maar er is geen medische groep die deze beweringen controleert.

5. Merk op dat stevige matrassen niet altijd de beste keuze zijn

Denk goed na voordat u een harde of stevige matras koopt. Sommige studies hebben aangetoond dat de beste matras voor lage rugpijn een matras met een gemiddelde stevigheid is, geen stevige matras. Er is een verschil tussen stevige ondersteuning en stevig gevoel. U wilt stevige ondersteuning met een comfortabel gevoel. Het comfort hangt af van uw persoonlijke voorkeuren.

6. lees beoordelingen van echte klanten

Besteed weinig aandacht aan wat matrasfabrikanten over zichzelf zeggen, want zij moeten hun eigen producten in een positief daglicht stellen. Zoek naar onbevooroordeelde beoordelingen van mensen die de matras hebben gekocht waarin u geïnteresseerd bent. Lees een mix van positieve, negatieve en neutrale beoordelingen of recensies.

7. Vraag online om aanbevelingen

Kondig op uw social media-accounts aan dat u op zoek bent naar een nieuwe matras en vraag vrienden en familie om hun suggesties te posten. Overweeg details over uw gezondheidstoestand te delen, aangezien sommige mensen soortgelijke ervaringen hebben gehad en meer specifieke aanbevelingen kunnen doen.

8. denk aan verstelbare bedden

Als u zich comfortabeler voelt in een fauteuil dan liggend, probeer dan een verstelbaar bed. Bij deze optie kunt u uw hoofd en knieën iets optillen, wat de druk op uw onderrug kan verlichten.

9. Kijk uit naar royale proefperiodes en teruggavebeleid

Veel matrasfabrikanten bieden een proefperiode aan en garanderen een gratis terugzending binnen een bepaalde periode als u niet tevreden bent met hun product. Zorg ervoor dat u de kleine lettertjes leest en alle details begrijpt.

10. controleer de garantie

Controleer voor u koopt of de matras een garantie heeft voor het geval hij kapot of defect is. Een goede matras heeft vaak een garantie van minimaal 10 jaar.

11. uw investering beschermen

Vergeet niet om een waterdichte matrasbeschermer te gebruiken. Vlekken op uw matras maken de garantie ongeldig, zelfs als ze niets te maken hebben met een toekomstig defect.

12. de prijs van een matras

Het is verleidelijk om aan te nemen dat hoe meer u voor een matras betaalt, hoe beter hij is. Een hoge prijs is echter niet altijd een garantie voor hoge kwaliteit en zeker geen garantie dat u de matras persoonlijk comfortabel zult vinden. Informeer u over de materialen en laat uw persoonlijke voorkeuren uw leidraad zijn. Een matras is een belangrijke investering die van invloed kan zijn op de gezondheid van uw wervelkolom en de kwaliteit van uw slaap. Neem dus de tijd om de juiste matras voor u te vinden.


De beste matras tegen rugpijn