Meteen naar de inhoud

De beste matras tegen rugpijn kopen

Ben je op zoek naar de beste matras tegen rugpijn? Bij Sleeptherapy kan je de beste matrassen tegen rugpijn vinden. Sleeptherapy ontwikkelt en produceert, samen met kinesisten en osteopaten, de beste matrassen voor rugpijn, schouderpijn en andere problemen.

Vul bij interesse uw gegevens aan in onderstaand formulier en ontvang snel en eenvoudig uw prijsofferte op maat:


Medische matrassen advies Sleeptherapy

Stap 1 van 2

De beste matras tegen rugpijn kopen
De beste matras tegen rugpijn kopen

De beste matras tegen rugpijn kopen

De keuze van uw matras is belangrijker dan u denkt. Mensen met acute en chronische rugpijn hebben vaak een slechtere slaapkwaliteit dan mensen die zeggen pijnvrij te zijn. Dit betekent dat als u last heeft van rugpijn, u waarschijnlijk ook problemen heeft om goed te slapen. Rugpijn berooft u van de tijd om uit te rusten en nieuwe energie op te doen, en maar al te vaak verandert wat een aangename gedachte zou moeten zijn in een stressvolle nachtrust. Daarom is het zo belangrijk om de beste matras tegen rugpijn te vinden. Vaak voldoet uw matras niet aan uw slaapbehoeften en ondersteunt hij de natuurlijke kromming van uw wervelkolom niet zoals het hoort. In dat geval kunt u het beste uw oude bed weggooien en opnieuw beginnen. Een nieuw matras kan u helpen beter te slapen, en er zijn vele soorten matrassen. Naast het type matras zijn er nog vele andere factoren waarmee u rekening moet houden voordat u in een nieuwe matras investeert, zoals uw persoonlijke slaapgewoonten en uw specifieke vorm van rugpijn. Het is niet moeilijk om je een beetje geïntimideerd te voelen door alle keuzes bij de aankoop van een matras.

De beste matras tegen rugpijn kopen

Het juiste niveau van steun voor mensen met rugpijn

In de eerste plaats moet een matras uw wervelkolom de hele nacht in de juiste positie houden, ongeacht het type rugpijn of spierpijn dat u heeft. Geloof het of niet, maar een goede houding is ook belangrijk tijdens het slapen, en hoe meer steun een matras biedt, hoe beter. Maar let op: het feit dat een matras stevig is, betekent niet dat hij uw hele lichaam ondersteunt. Ook al voelt een zachter matras lekker en comfortabel aan wanneer u het in de winkel uitprobeert, toch moeten te zachte matrassen worden vermeden omdat ze niet genoeg steun bieden. Hoewel elke slaper zijn specifieke behoeften moet bepalen, kan een matras met een gemiddelde hardheid de beste oplossing zijn. Als u pijn in uw midden- of bovenrug hebt, hebt u een matras nodig dat uw schouders goed ondersteunt en toch comfortabel genoeg is om op te slapen.

Waarom moet de wervelkolom worden uitgelijnd?

Wanneer de wervelkolom tijdens de slaap goed wordt ondersteund en uitgelijnd, ontspannen en herstellen de spieren zich (dit wordt fase 3 en 4 van de diepe slaap genoemd, waar lichamelijk herstel plaatsvindt). Zonder deze uitlijning blijven de spieren gespannen en proberen ze de wervelkolom in de juiste richting te dwingen. Over een periode van 6-8 uur zullen deze spieren vermoeid raken van de constante spanning en niet meer herstellen. Bovendien neemt de pijn in de loop van de tijd toe en gaan de hersenen niet in een diepe slaap wanneer een pijnsignaal binnenkomt. En de spanning zelf kan mensen in een lichtere slaapfase houden, omdat het lichaam moet ontspannen om te herstellen. Tenslotte zorgt de uitlijning voor de juiste rehydratatie van de schijven. Een gezonde wervelkolom is een wervelkolom waarvan alle tussenwervelschijven volledig gerehydrateerd zijn, anders zal rugpijn het gevolg zijn.

Vergelijk het met een sandwich

Er is een verschil tussen comfort en ondersteuning; ondersteuning is de kalkoen of de basis van de sandwich. En comfort is wat het lekker maakt: de sla, tomaat, mayonaise, enz. Door deze uitlijning en steun kan de wervelkolom zich afvlakken. Comfort is wat je in staat stelt om in die positie te blijven. Als het te stevig is, bent u onrustig en probeert u het comfortabel te krijgen. Als het te zacht is, krijg je rugpijn.


Kan een matras rugpijn en rugklachten vermijden of verhelpen ?


De beste matras tegen rugpijn afhankelijk van uw slaaphouding

Terwijl u op zoek bent naar de juiste matras, kunt u al iets aan uw rugpijn doen. Als u bijvoorbeeld de manier verandert waarop u in bed ligt – op uw rug, zij, buik of een combinatie van beide – kan dat een grote invloed hebben op de mate waarin u bestaande rugpijn irriteert of nieuwe pijn veroorzaakt. Elke positie heeft zijn eigen voor- en nadelen, die van persoon tot persoon sterk kunnen verschillen. Toch kan de zijligging de rugpijn meer verminderen dan andere liggingen, op voorwaarde dat u een ondersteunende matras hebt, aangezien er geen directe druk op uw wervelkolom is. Als u uw rugpijn wilt verlichten zonder uw slaapgewoonten volledig te veranderen, kunt u toch kleine aanpassingen doen. Als u slaapapneu hebt en dit niet wordt behandeld, mag u niet op uw rug liggen totdat u een passende behandeling hebt gekregen.

Hoe de hardheidsgraad uw keuze voor de beste matras tegen rugpijn beïnvloedt

We kunnen het niet over slaap en het verband tussen slaap en rugpijn hebben zonder de hardheid van de matras aan te pakken. Deze twee factoren zijn nauw met elkaar verbonden. Of u nu een rugslaper, zijslaper, buikslaper of iemand die van nacht tot nacht wisselt bent, hoe u slaapt heeft een grote invloed op de hardheid van uw matras. Het eerste wat u moet doen is het juiste steunsysteem voor u en uw rug vinden. Het volgende punt is comfort. Bij bijna geen enkele matras slaap je op de basisondersteunende laag (ongeacht waar die van gemaakt is), zodat de extra lagen van het bed gebruikt worden om je lichaam comfortabel te houden. Deze lagen zijn meestal gemaakt van dempende materialen zoals traagschuim of latex voor een extra veerkrachtig en verend gevoel. Het doel is een oppervlak te creëren dat zich aanpast aan de unieke vorm van uw lichaam en uw wervelkolom in de juiste positie houdt, afhankelijk van uw slaaphouding.

Slapen op de achterbank

Het is goed om te weten dat op uw rug slapen uw beste kans is op een pijnvrije dag. Als u op uw rug slaapt, bevinden uw hoofd, nek en wervelkolom zich in een neutrale positie. Bovendien wordt uw gewicht gelijkmatig over het grootste deel van uw lichaam verdeeld, waardoor drukpunten worden vermeden. Rugslapers moeten streven naar 7-9 uur slaap op een stevige tot middelzware matras. Te zachte matrassen zorgen ervoor dat het lichaam niet in een neutrale positie kan liggen. Te harde matrassen daarentegen laten de natuurlijke kromming van de onderrug niet toe.

Slapen op je zij

Op uw zij slapen heeft een aantal opmerkelijke voordelen voor de gezondheid. Het bevordert de spijsvertering en kan rug- en nekpijn verlichten. Maar in combinatie met een verkeerde matras kunt u last krijgen van schouder- of heuppijn. Zijslapers hebben een matras nodig die op de breedste delen van hun lichaam past en drukpunten verlicht. Een matras met verschillende hardheidsgraden verlicht drukpunten in de schouder- en heupzones en houdt deze zones in lijn met de rest van het lichaam.

Slapen op je buik

Als u op uw buik slaapt en alleen op deze manier in slaap kunt vallen, zal het waarschijnlijk moeilijk zijn om uw wervelkolom de hele nacht in een neutrale positie te houden, wat belangrijk is om rug- en nekpijn te verminderen of te voorkomen. Ook belast u uw spieren en gewrichten op ongezonde wijze. De verkeerde combinatie van kussen en matras brengt uw nek in een onnatuurlijke positie wanneer u op uw buik slaapt. Een dun kussen helpt uw nek in lijn te houden met de rest van uw lichaam, terwijl een stevige matras uw onderrug de steun geeft die u niet krijgt van een te zachte matras.

Combislapers

Misschien ben jij de dwarsligger die het allemaal doet. Je valt op je buik in slaap, rolt op je rug en wordt ’s morgens op je zij wakker. Als u een van die combinatie slapers bent, is een veelzijdige matras een must. U hebt een stevige ondersteuning in het midden van de matras nodig als u op uw buik slaapt, maar u hebt ook een beetje meer ondersteuning voor uw heupen en schouders nodig als u op uw zij slaapt. Een matras met een uniforme hardheidsgraad is waarschijnlijk niet voldoende, maar het juiste traagschuimmatras zal de beste algemene ondersteuning bieden en drukpunten helpen verminderen wanneer u ’s nachts van matras verandert.

Soorten matrassen voor rugpijn

Niet alleen moet u de hardheidsgraad van uw matras bepalen op basis van uw slaaphouding, maar u moet ook rekening houden met de constructie van een matras en de gebruikte materialen. U hoeft er niet aan herinnerd te worden dat er tegenwoordig verschillende soorten matrassen op de markt zijn. Maar zelfs bij hetzelfde type matras (bv. twee traagschuimmatrassen) zijn er verschillen van merk tot merk. Afhankelijk van uw lichaamsbouw, gewicht en slaapgewoonten zijn sommige types en merken geschikter dan andere.

Traagschuim matrassen

Een matras van traagschuim heeft geen spiralen en ondersteunt daardoor delen van het lichaam waar anders drukpunten zouden kunnen ontstaan. Omdat zijslapers meestal meer steun nodig hebben voor hun schouders en heupen, de gebieden die het meest worden belast wanneer ze op hun zij slapen, zijn ze meestal beter af met een traagschuimmatras om rugpijn te voorkomen of te verminderen. Een nadeel is echter dat een traagschuimmatras de neiging heeft warmte vast te houden.

Hybride matrassen

Hybride matrassen zijn ontworpen om het beste van twee matrassoorten te bieden: de ondersteuning van een contourvormend spiraalmatras en de drukverlaging van een schuimmatras. Hoewel dit niet altijd het geval is, zijn hybride matrassen duurder dan traagschuimmatrassen omdat ze spiraalveren hebben. Een hybride matras combineert de technologie en structuur van een binnenveringmatras met zachtschuimproducten om de slaper het beste van twee werelden te bieden. Een goede hybride matras biedt ook extra ondersteuning voor rug- en buikslapers.

Binnenvering matrassen

Binnenveringmatrassen zijn gemaakt van metalen spoelen, en modernere modellen hebben hybride kenmerken zoals een of meer lagen schuim over de veren. Deze hybride binnenveringmatrassen bieden vaak de contouren en drukpuntreductie van schuimopties.

Latex matrassen

Latexmateriaal biedt een gematigde contour zodat het uw lichaam dempt zonder dat uw nek, rug, schouders of heupen te ver naar beneden zakken en uit balans raken. Net als een matras met binnenvering houdt een latex matras niet veel warmte vast, omdat het een natuurlijk, poreuzer materiaal is. Latex is ook van nature bestand tegen de ophoping van bacteriën en andere microben. De meeste latexmatrassen op de markt zijn gemaakt van natuurlatex van bomen, maar er zijn ook modellen met synthetische of gemengde latex.

Een paar laatste woorden over rugpijn

De stress van het zoeken naar een matras hoeft u ’s nachts niet wakker te houden, en u zou ’s morgens niet met pijn wakker moeten worden. Deze lijst zal u helpen de matras te vinden die uw rugpijn zal verlichten, zodat u uw slaap weer in eigen hand kunt nemen.


Boxspring matras voor rugklachten

Wil je het beste bed voor rugproblemen kopen? Kies een Sleeptherapy boxspring matras met medische eigenschappen.

Het belang van een goede nachtrust wordt door veel mensen nog onderschat. Zij gaan te laat naar bed, ook al weten zij dat zij de volgende ochtend vroeg moeten opstaan. Comfort kent geen tijd, zeggen ze. Helaas is het een feit dat we na een paar nachten minder slapen veel minder fit zijn en ons dus minder goed kunnen concentreren op ons werk of andere dagelijkse bezigheden. De plaats waar we slapen is minstens zo belangrijk. Het gaat niet alleen om de kamer, die dagelijks moet worden gelucht, maar vooral om het bed en vooral de matras die erop ligt. Dit bepaalt voor een groot deel de kwaliteit van onze slaap, de mate waarin we echt uitrusten. Dit is des te belangrijker als u lichamelijke klachten heeft, zoals rugklachten.

Geef uw rug de beste matras

Wij vinden dat ieder mens een matras moet kopen dat precies past bij zijn gewicht, slaaphouding, zweetgedrag, …. Want zoals we allemaal weten, slaapt de gemiddelde mens acht uur per dag, dat is een derde van zijn leven. U moet dit in gedachten houden: u brengt een derde van uw leven op uw matras door. Daarom moet u ook veel tijd besteden aan het zoeken naar dat matras, net zoals wij veel tijd besteden aan het zoeken naar een nieuwe sofa. Het moet immers niet alleen mooi zijn en bij uw inrichting passen, het moet ook comfortabel zijn. Maar goed liggen is nog belangrijker dan goed zitten. Voor iemand die rugklachten heeft, is het zelfs een noodzaak. Een slechte matras kan immers slecht zijn als u al rugklachten of rugpijn hebt. Het tegendeel is waar: met een boxspring matras die perfect op uw lichaam is afgestemd, kunt u ongemakken tegengaan omdat uw rug ’s nachts perfect wordt ondersteund, zodat deze zich kan herstellen. In de loop van de dag zult u merken welke positieve invloed een goede matras op uw leven heeft. U zult zich uitgeruster en dus fitter voelen. U krijgt meer grip op uw rugproblemen dan voorheen.

De beste matras kopen is maatwerk

Bij Sleeptherapy zijn we het daar helemaal mee eens. Mensen met rug- en/of nekklachten zouden zichzelf en vooral hun rug en nek een grote dienst bewijzen als ze hun slaap, en dus ook hun rug en nek, de broodnodige aandacht zouden geven. Wij steunen dit proces. We maken niet alleen matrassen. Nee, wij maken boxspring matrassen op maat nadat wij eerst een ontwerp hebben gemaakt dat past bij de persoon die er gegarandeerd goed op zal slapen. In alle bescheidenheid menen wij dat wij het recht hebben dit te zeggen, aangezien wij al zo’n dertig jaar op de matrassen markt actief zijn.

Waarom een matras kopen bij Sleeptherapy?

Wij zijn een familiebedrijf dat zich al lange tijd bezighoudt met de massaproductie en -verkoop van matrassen. Wij hebben dit met veel plezier en enthousiasme gedaan. Maar we realiseerden ons steeds meer dat we niet alleen matrassen wilden verkopen, we wilden echt een verschil maken voor de slaap van mensen. En dus begonnen we ons te richten op mensen met lichamelijke klachten. Het geeft ons veel voldoening om positieve feedback te ontvangen van klanten die hun eerste nachten hebben geslapen op een door ons ontworpen en vervaardigde boxspring matras. Een matras verkopen is niet zo moeilijk, een boxspring op maat ontwerpen en maken is een heel proces, maar onze klanten verdienen het.

Goed om te weten: We doen het niet alleen. Wij werken met erkende en gerespecteerde fysiotherapeuten en osteopaten. Samen kunnen we binnenkort ook uw boxspring matras ontwikkelen. Om deze redenen kunnen wij ons een bedrijf noemen dat gespecialiseerd is in matrassen met medische eigenschappen. Wij zijn hier trots op en het garandeert u het beste ergonomische slaapcomfort dat u zich maar kunt wensen.

Mobiele showroom voor Sleeptherapy

Om onze klanten beter van dienst te zijn, komen wij graag bij hen thuis met onze Sleeptherapy showroom. Onze ervaren slaapexperts geven u uitgebreid advies over de mogelijkheden die er zijn voor uw rug- of nekklachten. Natuurlijk kunt u op uw gemak verschillende boxspring matrassen uitproberen en dan uw keuze maken.

Welk type matras is het beste voor mensen met lage rugpijn?

Rugpijn is een van de belangrijkste redenen waarom mensen op middelbare leeftijd hun mobiliteit verliezen. Pijn kan mensen ervan weerhouden te bewegen, waardoor het voor hen moeilijker wordt een gezond gewicht te behouden en hun kracht, uithoudingsvermogen en evenwicht te bewaren naarmate ze ouder worden. Het behandelen en beheersen van rugpijn als gevolg van letsel of gezondheidsproblemen is daarom van cruciaal belang voor een gezond en actief leven. Aangezien de meeste mensen ongeveer een derde van hun leven in bed doorbrengen, is de keuze van de juiste matras van cruciaal belang om lage rugpijn te beheersen. Het kan het verschil maken of u ’s nachts slaapt of de volgende dag weer kunt functioneren.

In het verleden adviseerden artsen vaak zeer stevige matrassen. Uit een studie van 268 mensen met lage rugpijn bleek echter dat degenen die op zeer harde matrassen sliepen, de slechtste slaapkwaliteit hadden. Er was geen verschil in slaapkwaliteit tussen degenen die middelzware en stevige matrassen gebruikten. Zachte matrassen kunnen daarentegen ook problematisch zijn. Een zachte matras die zich aanpast aan de natuurlijke rondingen van het lichaam kan de gewrichten gunstig beïnvloeden, maar kan er ook toe leiden dat u zo diep wegzakt dat uw gewrichten tijdens de nacht verdraaid en pijnlijk worden.

Als u wilt weten of een steviger matras beter aanvoelt dan uw huidige, kunt u proberen een plaat multiplex onder uw matras te leggen om de beweging van de veren te dempen, of uw matras op de grond te leggen. Natuurlijk kunt u ook naar onze showroom komen en verschillende modellen uitproberen. Maar vergeet niet dat wat een paar minuten in de werkplaats comfortabel aanvoelt, niet noodzakelijk tot een goede nachtrust leidt. Een betrouwbaardere test is te kijken hoe u zich voelt wanneer u buitenshuis op verschillende soorten matrassen slaapt, bijvoorbeeld in een hotel of bij een vriend of familielid thuis.


De beste matras tegen rugpijn kopen