Boxspring | Wat is een boxspring?

Wist je dat je bij Sleeptherapy een boxspring kan kopen die helemaal voldoet aan jouw behoeften? Neem vrijblijvend contact met ons op bij interesse.

Dit kan snel door onderstaand kader in te vullen en ontdek zo de beste matras

Boxspring | Prijzen & Info:

Stap 1 van 2


Wat is een boxspring?

Boxsprings zijn het beklede onderstuk van een matrassen set. Ze zijn er in verschillende variaties, maar meestal hebben ze sterke stalen spiralen die ontworpen zijn om een matras veel steun te geven. De beste boxsprings hebben een veerkracht, wat betekent dat wanneer u druk uitoefent op de boxspring, de spoelen worden samengedrukt.

Deze functie zorgt ervoor dat de matras spiralen hun druk kunnen afgeven aan de box spiralen die veel sterker zijn, omdat ze niet nodig zijn voor het comfort. Het verminderen van de compressie in de matras veren zorgt er gewoon voor dat die veren minder werk hoeven te doen. Daarom gaan ze langer mee. Uw matras zal absoluut langer meegaan en beter slijten met een boxspring dan zonder. Het is natuurkundig!


Boxspring
Boxspring

Hoe zit het met die hoogslapers?

Nou, die zijn tegenwoordig zeker populair. Deze strakkere look is moderner, maar wat voor effect heeft het op je matras? Ik zeg vaak tegen klanten die op zoek zijn naar een hoogslaper, dat veel stijlen een boxspring accommodatie hebben, en dat is iets om te overwegen, vooral gezien de impact die boxsprings hebben op matrassen. Matrassen zullen steviger zijn op platforms die niet dezelfde veerkracht hebben als een boxspring.

Ze zullen ook sneller slijten, waardoor u uw matras sneller moet vervangen. Ze zullen minder gelijkmatig slijten – wat betekent dat het niet kunnen verdelen van het lichaamsgewicht door een boxspring ervoor zal zorgen dat er sneller lichaamsafdrukken zullen verschijnen op de plaats waar u slaapt.

Niet alleen slijt de matras sneller, maar hij slijt ook het snelst op de plaats waar u hem het meest gebruikt. Als u accepteert dat het vervangen van uw matras vaker voorkomt bij de aanschaf van alleen een matras, en dat de meeste bedrijven geen garantie bieden bij de aanschaf van alleen een matras, probeer dan gewoon een matras uit te zoeken die zachter is dan u denkt en wij zien u graag voor een vervanging wanneer u die nodig heeft.

Wat is er mis met mijn oude boxspring?

Ik hoor vaak van klanten dat ze zeggen: “Ik moet mijn matras vervangen, maar mijn boxsprings zien er gloednieuw uit. Kan ik de matras gewoon kopen? Natuurlijk kan dat, maar we waarschuwen u ervoor. Ik vergelijk dit scenario met het kopen van een nieuwe auto en er oude banden op te zetten. Het zou kunnen werken, het zou u van A naar B kunnen brengen, maar u zult niet dezelfde kilometers afleggen en er is een kans dat de oude banden niet gemaakt zijn voor de nieuwe auto, wat veel problemen kan veroorzaken voor de nieuwe auto.

Boxsprings tonen hun leeftijd niet op dezelfde manier als matrassen dat doen. Matrassen beginnen door te zakken, te bobbelen of in te drukken. Boxsprings doen dat allemaal niet.

Maar wees gerust, als uw matras verouderd is, is uw boxspring dat ook. Ze verliezen steun naarmate materialen afbreken. Een nieuwe matras die niet op een nieuwe boxspring ligt, krijgt dus niet de steun waarvoor hij ontworpen is en zal voortijdig verouderen. Dit is precies de reden waarom wij geen garantie geven op de aanschaf van alleen een matras. We kunnen niet voorspellen hoe lang ze zullen meegaan als ze niet goed ondersteund worden.

Er zijn ook verschillende soorten boxsprings. Wij koppelen de matras aan de box die de matras het best zal ondersteunen gedurende de verwachte levensduur. Een ongeschikte box verandert alles, van gevoel tot duurzaamheid. De kans is niet groot dat uw oude box de juiste box is voor uw nieuwe matras.

Mijn boxspring is pas een jaar oud – hij is vast nog in goede staat!

Dat hangt ervan af waar die “boxspring” vandaan komt… De meeste bedrijven, bijna alle nationale merken, zijn gestopt met het aanbieden van boxsprings ten gunste van de meer economische fundering. Als je naar een matrassenwinkel gaat, zien een boxspring en een fundering er precies hetzelfde uit. De meeste verkopers zullen het onderwerp ook niet introduceren. U kunt een gloednieuwe matrassen set kopen, de hele tijd de woorden “boxspring” gebruiken, en toch een fundering thuis geleverd krijgen zonder dat u er ooit wijzer van wordt – of zelfs maar het verschil kent.

Wat is het verschil? Foundations lijken op boxsprings, maar ze hebben geen veren. Het zijn gewoon houten kisten die enkel dienen om de matras van het bedframe op te trekken. Hoe weet u wat u hebt? Duw erop. Als je een boxspring hebt, zitten er stalen spoelen in die meegeven als er druk op wordt uitgeoefend. Als je er op kunt drukken (zonder veel moeite, trouwens), heb je de juiste ondersteuning. Als je er niet op kunt drukken, heb je een fundering. Als je een fundering hebt, is het niet beter dan een hoogslaper, en gelden dezelfde regels.

Het zal voortijdig verouderen en steviger aanvoelen. Waarom kiezen bedrijven ervoor om funderingen te verkopen terwijl ze niet het beste zijn voor de matras? Winst. Door geen stalen spoelen aan de box toe te voegen, besparen ze veel geld, en de matras zal minder lang meegaan, waardoor hun klanten sneller terugkomen om hun producten te vervangen. Bedrijven verdienen meer geld, consumenten geven meer geld uit.

Om nog maar te zwijgen van de extra bonus: zwakkere, goedkopere binnenveringen voelen steviger aan als de box geen veerkracht heeft, wat betekent dat een fundering een zwak matras in feite steviger doet aanvoelen. Hierdoor krijgen klanten het gevoel dat ze een goede, stevige matras kopen, terwijl dat in werkelijkheid niet zo is. De massafabrikant wint elke keer!

Zoals u ziet, zijn boxsprings van cruciaal belang voor het behoud van een kwaliteitsmatras.


Boxsprings: Zijn ze voor iedereen?

Al tientallen jaren zijn boxsprings de belangrijkste methode om matrassen tegen stof te beschermen en om een ruimte tussen de matras en de vloer te creëren. Ze worden geprezen om hun stabiliteit, stevigheid en hoge weerstand tegen stof, vuil en vele soorten rot en bacteriën. De laatste jaren zijn er echter aanwijzingen dat boxsprings misschien niet de pasklare oplossing zijn die ze ooit werden geacht te zijn.

Zoals bij alle aankopen van slaapkamergoederen en accessoires, is onze aanbeveling hier bij Brand Name: onderzoek, onderzoek, onderzoek! Een boxspring kan precies zijn wat uw matras nodig heeft om uw nachtelijk comfort een extra boost te geven. Het is echter net zo goed mogelijk dat een boxspring helemaal niet de juiste oplossing is voor u, en dat een andere optie veel beter bij u past – misschien zelfs een waar u nog nooit van gehoord hebt!

Daarom gaan we in deze gids niet alleen dieper in op de voor- en nadelen van boxsprings, maar bekijken we ook enkele andere opkomende opties en geven we enkele situaties aan waarin deze alternatieven de voorkeur kunnen krijgen.

Wat is een boxspring?

Een boxspring is, om het zo eenvoudig mogelijk te zeggen, precies wat zijn naam doet vermoeden: een box met veren. Meer specifiek is een boxspring een vierkant of rechthoekig voorwerp dat bestaat uit een reeks metalen spoelen (of veren) die in een regelmatig patroon zijn gerangschikt en bedekt zijn met een frame van hout, metaal of kunststof, een laag zachte stof zoals katoen, of een mengsel van beide. De boxspring wordt bovenop een reeds bestaand bedframe geplaatst, maar onder de hoofdmatras.

Sommige mensen vinden het prettig om hun boxspring te bedekken met een hoeslaken of een hoes met rits, vergelijkbaar met de hoes die gebruikt wordt om de matras zelf te bedekken. Zo blijft de boxspring schoon en vrij van vlekken.

Het belangrijkste doel van een boxspring is het creëren van een ruimte tussen uw matras en de vloer van uw slaapkamer. Dit voorkomt dat de matras stof, vuil, voedselkruimels, haren van huisdieren of mensen, of andere soorten vuil oppikt die zich tijdens het dagelijkse leven op de vloer kunnen ophopen. Hierdoor blijft de matras schoon en vrij van vlekken. Dit kan zeer voordelig zijn omdat matrassen, vooral grote, dichte en volumineuze, bijzonder moeilijk te reinigen kunnen zijn.

Bovendien kunnen boxsprings nog een aantal andere functies vervullen. Ze kunnen uw gewicht absorberen en verdelen wanneer u op uw matras opstaat en neervalt, wat voorkomt dat de matras doorzakt, zijn vorm verliest of een permanente ‘afdruk’ van uw lichaam aanneemt als u regelmatig in dezelfde houding slaapt. Ze zijn ook bedoeld om de ventilatie te bevorderen, omdat lucht over, onder en door de matras kan circuleren.

Hierdoor is het veel minder waarschijnlijk dat uw matras ’s nachts warmte vasthoudt, een fenomeen dat bekend staat als ‘warm slapen’ en dat is geïdentificeerd als de directe oorzaak van het feit dat slapers over de hele wereld midden in de nacht wakker worden met een oververhit gevoel. Naast deze uiterst nuttige tactiek kan een betere ventilatie door en rond de matras ook de kans op schimmelvorming verminderen, omdat vocht (door zweet, omgevingsvochtigheid of gemorste vloeistoffen) snel opdroogt.

Zoals u ziet, kan een boxspring een zeer nuttige aanvulling op uw matras zijn. Het kan bijdragen aan uw comfort en gezondheid en ervoor zorgen dat u uw matras minder vaak hoeft schoon te maken, te drogen of te luchten dan voorheen. Recente studies hebben echter ook een aantal potentiële nadelen aan het langdurig installeren van boxsprings in de slaapkamer verbonden.


Boxspring
Boxspring

De nadelen van boxsprings

Ten eerste, wanneer u de individuele componenten van uw gemiddelde boxspring uit elkaar haalt, zult u misschien verrast zijn om een verrassend hoge hoeveelheid gevaarlijke chemicaliën te ontdekken die in elke hoek op de loer liggen. De metalen veren of spoelen die de basis vormen van het systeem zijn meestal gemaakt van aluminium of licht staal en bevatten geen of zijn niet behandeld met bepaalde gevaarlijke chemicaliën. De veren alleen vormen echter geen compleet bedframe. Vele worden ondersteund door een houten frame of stoffen bekleding – en het is hier dat een aantal schadelijke chemicaliën zijn geïdentificeerd, waaronder die waarvan bekend is dat ze uiterst negatieve effecten hebben op de menselijke gezondheid.

Laten we beginnen met het houten frame. Puur, natuurlijk, organisch geoogst en duurzaam hardhout is over het algemeen veilig en vrij van chemische behandelingen. Bedframes met hardhouten frames worden echter steeds zeldzamer, en zelfs die nog te koop zijn, zijn vaak duur. In plaats van het veiligere en sterkere hardhout, gebruiken veel bedrijven goedkopere en kwalitatief mindere multiplex of spaanplaat.

In plaats van uit één enkele plaat van één houtsoort te bestaan, zijn deze platen gemaakt van spaanders van verschillende houtsoorten, vaak aan elkaar bevestigd met lijm of een soortgelijk dichting product. Ze zijn minder duurzaam en hebben over het algemeen een kortere levensduur dan hardhout, dus worden ze behandeld met chemicaliën om hun prestaties te verbeteren.

Bovendien zijn stoffen bekledingen of stoffering die worden gebruikt om bedbodems comfortabeler te maken, niet geheel vrij van gevaarlijke chemicaliën. Het is waar dat sommige van deze stoffen natuurlijk en over het algemeen vrij veilig zijn, zoals katoen, linnen, mousseline en bamboe. Synthetische (door de mens gemaakte) stoffen zoals polyester of rayon bevatten echter vaak chemicaliën die bij inademing door de mens de inwendige organen kunnen beschadigen.

Wat beddengoed betreft, zijn zelfs natuurlijke alternatieven zoals katoen niet altijd volledig veilig – ze kunnen gebleekt zijn, doordrenkt zijn met gevaarlijke chemische insectenbestrijdingsmiddelen of behandeld zijn met agressieve synthetische kleurstoffen op basis van ingrediënten zoals natrium hypochloriet, chroom of zink.

Helaas zijn de potentiële nadelen van de bedbodem niet beperkt tot de aanwezigheid van chemische gezondheidsrisico’s. Hoewel is aangetoond dat boxsprings de ventilatie bevorderen en zo voorkomen dat de matras zelf gaat schimmelen of huisstofmijt gaat huisvesten, blijkt dat de binnenkant van de boxspring zelf vaak door insecten en bacteriën als een ideale woning wordt beschouwd.

Bedbodems met een houten frame, vooral als ze niet zijn behandeld met chemische insecten werende middelen (die, zoals hierboven vermeld, grote risico’s voor de menselijke gezondheid met zich meebrengen), zijn in feite uiterst gevoelig voor het aantrekken van stofmijten, schimmel, rot en grotere insecten zoals bedwantsen en, in sommige gevallen, zelfs termieten. Als u een onbehandelde houten bedbodem hebt, vooral als die enkele jaren oud is en niet regelmatig wordt schoongemaakt, slaapt u misschien wel elke nacht op een kolonie insecten of mijten.

Afgezien van alle gezondheidsproblemen, hebben studies ook aangetoond dat de gemiddelde boxspring niet zo duurzaam is als de meeste klanten denken. Het is waar dat een boxspring in de eerste maanden, of zelfs een jaar of twee, uw matras ondersteunt en u helpt om u ’s nachts comfortabeler dan ooit te voelen. Een matras op een nieuwe boxspring zal gemiddeld zachter zijn dan een matras zonder boxspring. Na verloop van tijd kan de boxspring – en de matras die erop ligt – echter snel gaan doorhangen, kromtrekken en zijn vorm verliezen. Hout kan gaan rotten, metaal kan kromtrekken en zelfs veren kunnen in elkaar zakken, waardoor een slaappatroon ontstaat dat uiteindelijk meer kwaad dan goed doet voor de slaper.

Klanten moeten er ook op gewezen worden dat boxsprings geen pasklare oplossing zijn voor alle matrassen. Studies tonen aan dat ze het best werken met matrassen die al ontworpen zijn om zacht of comfortabel te zijn. Dikkere, dichtere, stevigere en/of meer ondersteunende matrassen, zoals die gemaakt zijn van natuurlijke latex of traagschuim, werken vaak niet goed met een boxspring. De boxspring kan een matras die de belangrijkste delen van uw lichaam moet ondersteunen te zacht maken en u ’s nachts een doorgezakt gevoel geven.

Het komt erop neer dat u, voordat u een boxspring koopt, zeker moet weten dat deze compatibel is met uw matras. Als u denkt dat uw matras niet goed zal werken met een boxspring, hoeft u zich geen zorgen te maken! Terwijl decennia geleden boxsprings de enige optie leken voor extra ondersteuning en comfort ’s nachts, is er nu een breed scala aan matras ondersteuningen en frames op de markt. Hieronder vindt u enkele van de populairste matras ondersteuningen en -kaders en enkele tips om u te helpen de juiste matras ondersteuner voor uw bed te kiezen.

Matras ondersteuningen, frames en funderingen

Als een boxspring niet bij je past, maak je dan geen zorgen, je hebt andere opties! Misschien heb je iets dikkers en sterkers nodig. Of misschien ben je op zoek naar de perfecte mix van zachtheid en stevigheid. Of misschien heb je de extra ondersteuning niet nodig en moet je je in plaats daarvan richten op het vinden van het beste frame, kwaliteit en duurzaamheid voor je bed.

Waar u ook naar op zoek bent, wij zijn er om u te helpen! De volgende lijst behandelt enkele van de meest populaire matras ondersteuningsopties die vandaag beschikbaar zijn, anders dan de schijnbaar alomtegenwoordige boxspring.


Boxspring
Boxspring

De boxspring en platform bedden

Sommige reclamemakers hebben de boxspring omschreven als “een boxspring zonder veren”. Wij zijn echter van mening dat deze omschrijving niet helemaal juist is. De nadruk ligt te veel op wat de boxspring niet is, in plaats van wat hij wel is.

Laten we dat dus even rechtzetten. Een bedbodem bestaat uit een rechthoekig frame, meestal iets verhoogd, gemaakt van stevig hout. Van buiten lijkt het misschien op een standaard boxspring. Aan de binnenkant heeft hij echter geen metalen spoelen of veren. In plaats daarvan ondersteunt de boxspring uw matras met horizontale latten, meestal van hout, maar zeer zelden van metaal. Sommige boxsprings hebben latten die bedekt of gestoffeerd zijn met een lichte, natuurlijke stof, zoals katoen, terwijl andere dat niet hebben.

Een bed met een ingebouwde boxspring wordt meestal een platform bed genoemd. Als u een platform bed heeft, hoeft u geen aparte boxspring of matras te kopen.

Boxsprings bieden veel meer ondersteuning dan boxsprings. Ze zijn veel duurzamer en kunnen jaren meegaan zonder door te zakken, hun vorm te verliezen of naar binnen te zakken. Ze bieden gelijkmatige ondersteuning aan alle delen van de matras, waardoor dichtere modellen zoals natuurlatex of traagschuim de belangrijkste delen van het lichaam ondersteunen, zoals de wervelkolom, de nek, de schouders en de heupen. Als extra bonus worden boxsprings ook beschouwd als zeer esthetisch, omdat ze kunnen worden gemaakt van veel verschillende houtsoorten met verschillende kleuren en nerven. Bovendien kan een lattenbodem gemakkelijk en eenvoudig worden bekleed met elke soort of kleur stof.

Het is echter belangrijk op te merken dat boxsprings – met name die welke als “platform bedden” zijn voorgefabriceerd – over het algemeen groter en omvangrijker zijn dan boxsprings. Ze nemen in het algemeen meer ruimte in beslag en zijn misschien niet de beste optie als u een heel klein matras of een heel kleine of rommelige slaapkamer hebt. Ze zijn ook duurder dan de andere opties in deze lijst door de grote hoeveelheid hout en stof van hoge kwaliteit die gebruikt wordt bij de productie.

Ten slotte is een boxspring of een platform niet zo effectief als een boxspring als het gaat om ventilatie, omdat het niet zo open of ‘luchtig’ is aan de binnenkant, wat betekent dat de lucht niet zo veel kan circuleren rond en door het en de matras erboven.

Ondanks de enkele nadelen die hierboven zijn opgesomd, worden boxsprings en/of platforms over het algemeen beschouwd als een van de kwalitatief beste en meest ondersteunende opties die momenteel beschikbaar zijn.

Het metalen bedframe

Het metalen bedframe is waarschijnlijk het meest voorkomende, meest beschikbare, goedkoopste en meest betrouwbare alternatief voor de traditionele boxspring. Het is helemaal niet moeilijk om een metalen bedframe te kopen; ze zijn bijna overal te vinden waar bedden en slaapkameraccessoires worden verkocht. Zoals de naam al doet vermoeden, zijn deze frames volledig van metaal gemaakt. IJzer en het lichtere staal zijn de meest gebruikte metalen, maar ook messing en zelfs aluminium zijn niet ongewoon.

Net als bij het bedplatform en de boxspring wordt bij metalen bedframes meestal gebruik gemaakt van een horizontaal latten patroon met daaromheen een buitenframe. De latten zijn ontworpen om een gelijke en uniforme ondersteuning te bieden aan alle delen van de matras en doorzakken of instorten te voorkomen. Hoewel duurzaam en stevig, worden metalen bed frames over het algemeen beschouwd als minder esthetisch dan een platform bed, boxspring of zelfs een boxspring.

U kunt dit probleem echter verlichten door een metalen frame met een glanzende afwerking of een unieke kleur aan te schaffen. In tegenstelling tot boxsprings en funderingen, zal een metalen bedframe meestal niet worden bedekt met een stof – maar als je een doe-het-zelver bent, kan dit een leuk doe-het-zelf project zijn voor je slaapkamer!

Metalen bedframes zijn goedkoop en zeer onderhoudsvriendelijk, omdat ze moeilijk te beschadigen zijn en een hele tijd mee kunnen gaan zonder vervangen te hoeven worden. Het is echter wel mogelijk dat een van de metalen latten of de buitenste onderdelen van het frame verbuigen of breken. Als dit gebeurt, raden wij u aan het frame te vervangen of het door een vakman te laten repareren, aangezien het moeilijk kan zijn het thuis te repareren, tenzij u eerdere ervaring hebt met metaalbewerking of lassen.

De hybride

Zoals de naam al doet vermoeden, combineert de hybride elementen van de boxspring, de fundering of het bedframe in metaal, en zelfs enkele componenten die hierboven niet zijn genoemd, zoals traagschuim. Door hun aard zijn hybriden veel variabeler dan andere opties; daarom is het moeilijk om precies te beschrijven wat een hybride matras drager is, omdat elke hybride in feite anders kan zijn.

Een standaard hybride combineert echter een gereduceerd aantal metalen veren of spoelen van de verende bodem met het horizontale latten patroon dat wordt ondersteund door een buitenframe dat in het basisontwerp wordt gebruikt. De ruimte tussen de veren en de latten kan worden gevuld met traagschuim, geëxpandeerde natuurlatex of een lichtgewicht synthetisch schuim gemaakt van ingrediënten zoals polyester.

Zoals u zou verwachten, combineert de hybride ondersteuning de beste kwaliteiten van al zijn verschillende componenten. Hij is zacht en comfortabel, maar toch duurzaam en beschermend. Hij ventileert de matras, voorkomt schimmelvorming en vochtophoping en ontmoedigt stofmijt en andere insecten. De hybride ondersteuning slaagt er zelfs in een uniek voordeel te bieden: ze absorbeert schokken en vertaalt geen beweging.

Wat betekent dit? Wel, als u een bed deelt met iemand anders en zij ’s nachts heen en weer schommelen, voelt u dat helemaal niet aan uw kant van het bed! Hybride matras ondersteuningen zijn dus ideaal voor grote gedeelde bedden, vooral als uw partner, huisgenoot of familielid een onrustige slaper is.

Hybride matras ondersteuningen hebben echter zowel de nadelen van hun afzonderlijke componenten als de voordelen. Net als een boxspring kan hij na verloop van tijd doorzakken en instorten, vooral als de latten ook nog eens van minderwaardig materiaal zijn gemaakt en verbuigen, breken of versplinteren. Door de aanwezigheid van zowel veren als latten, hebben veel slapers gemeld dat hybriden na verloop van tijd meer kans hebben op piepende geluiden als gevolg van de wrijving van de verschillende onderdelen tegen elkaar.

Het is ook onwaarschijnlijk dat ze vrij zijn van chemicaliën, en mogelijk behandeld kunnen worden met een van de schadelijke oplossingen die eerder in dit artikel zijn beschreven. Bovendien zijn ze groot, omvangrijk en moeilijk te verplaatsen – zoals de bedbodem – en kunnen ze mogelijk ’s nachts warmte vasthouden – zoals gewoon traagschuim.

Andere alternatieven

Natuurlijk is deze lijst niet volledig, en zijn er momenteel verschillende alternatieven die hier niet in detail worden beschreven. Sommige mensen kiezen er bijvoorbeeld voor om helemaal af te zien van een frame, boxspring of ondersteuning en hun matras gewoon op de grond te leggen. Op die manier wordt de matras ondersteund en blijft hij stevig liggen zonder veel risico op doorzakken of instorten. Dit is soms ook een goede optie voor baby’s of jonge kinderen, omdat zij ’s nachts vaker uit bed vallen en een matras direct op de grond betekent dat er minder kans is op schade door vallen.

Een matras direct op de grond leggen biedt echter geen ventilatiemogelijkheden en kan er gemakkelijk toe leiden dat de slapers ’s nachts oververhit raken, omdat er geen lucht door of rond de matras kan stromen. Bovendien kan de matras stof verzamelen, waardoor het een ideale habitat voor huisstofmijt en andere insecten wordt. Als u van plan bent uw matras – of die van iemand anders – direct op de grond te leggen, is het aan te raden de matras volledig te bedekken met een matrasbeschermer (zie hier voor meer informatie) om zo veel mogelijk stof te weren.

Een andere mogelijkheid is het verstelbare bed, dat vaak in ziekenhuizen of instellingen voor langdurige zorg wordt aangetroffen. Dit bed wordt versteld met behulp van een externe bron, meestal een soort knop of afstandsbediening, en is in staat om de verschillende delen van het bed onafhankelijk van elkaar te verhogen en verlagen. Deze bedden bieden een uitstekende ondersteuning en maken het mogelijk afzonderlijke delen van het lichaam aan te pakken die pijn, stijfheid of andere aandoeningen kunnen ondervinden. Echter, vanwege de hoeveelheid technologische componenten die nodig zijn, zijn deze bedden waarschijnlijk de duurste optie.

Kortom, boxsprings bestaan al vele jaren en er zijn geen tekenen dat ze op korte termijn zullen verdwijnen. Ze kunnen nog steeds een aantal voordelen bieden, zoals matrassen zachter en comfortabeler maken en ventilatie bieden om oververhitting ’s nachts te voorkomen. Maar als u al eens een boxspring heeft gebruikt en u vindt dat het niet de juiste oplossing is voor u of uw bed, dan is er geen reden om te wanhopen.

Hoewel boxsprings misschien de enige optie leken, is dit niet langer het geval – en in feite, naarmate meer en meer nadelen van boxsprings zijn geïdentificeerd, is het steeds duidelijker geworden dat een grote verscheidenheid aan bedden, matrassen en mensen een grote verscheidenheid aan opties vereisen. Doe uw onderzoek voor u een bedondersteuner koopt om er zeker van te zijn dat u de beste optie kiest voor U, uw bed en uw unieke slaapbehoeften.


Boxspring
Boxspring
boxspring