Beste orthopedische matras voor rugpijn


De beste orthopedische matras voor rugpijn kopen

Bij orthopedische matrassen voor rugpijn zijn er bepaalde kenmerken waarop u moet letten. Een kern van schuim met hoge dichtheid biedt ondersteuning en helpt drukpunten te verlichten en biedt bewegingsisolatie voor een ongestoorde slaap. De matras moet ook een ademende hoes hebben om oververhitting tijdens de nacht te voorkomen. Sommige matrassen bieden zelfs een individueel instelbare hardheid, zodat u kunt genieten van uw persoonlijke comfort.

Orthopedische matrassen alleen kunnen medische problemen niet genezen, maar ze kunnen wel de broodnodige ondersteuning bieden en bijdragen tot een betere slaap en algehele gezondheid. Kortom, orthopedische matrassen met een schuimkern met hoge dichtheid, een ademende hoes en een aanpasbare hardheid zijn de beste keuze voor mensen die kampen met rugpijn.


Beste orthopedische matras voor rugpijn kopen | Prijzen & Info:

Stap 1 van 2


Beste orthopedische matras voor rugpijn

Zoek je de beste orthopedische matras voor rugpijn? Sleeptherapy ontwikkelt en produceert, samen met kinesisten en osteopaten, de beste matrassen voor rugpijn, schouderpijn en andere problemen.

Interesse? Doe hier snel je aanvraag voor een vrijblijvende prijs offerte met advies en ontdek zo onze orthopedische matrassen:


orthopedische matrassen rugpijn

orthopedische matras

Orthopedische matrassen van Sleeptherapy

Als het gaat om orthopedische matrassen voor rugpijn, bent u bij Sleeptherapy aan het juiste adres. Als slaapdeskundigen weten wij hoe belangrijk een goede nachtrust is en hoe deze van invloed kan zijn op chronische pijn. Daarom bieden wij een ruim assortiment orthopedische matrassen die speciaal zijn ontworpen voor mensen met rugpijn.

Onze medewerkers zijn opgeleid om onze klanten te helpen de beste matras te vinden voor hun specifieke behoeften, of het nu gaat om extra ondersteuning of extra vulling. Lijd niet nog een slapeloze nacht – neem contact op met Sleeptherapy en laat ons u helpen de beste orthopedische matras voor uw rugpijn te vinden.

Redenen om te investeren in de beste orthopedische matras voor uw rugpijn:

 1. Geniet van een goede nachtrust met een orthopedisch matras.
 2. Verlicht chronische pijn met een orthopedisch matras.
 3. Uw wervelkolom en gewrichten goed ondersteunen met een orthopedische matras.
 4. Beter slapen en fris wakker worden met een orthopedisch matras.
 5. Rugpijn en stijfheid verminderen.
 6. Orthopedische matrassen passen zich aan uw lichaam aan en bieden maximaal comfort en ondersteuning.
 7. Helpt uw lichaamstemperatuur te regelen voor een comfortabele slaapomgeving.
Beste orthopedische matras voor rugpijn
orthopedische matras

Voordelen van een orthopedisch matras

1. Betere kwaliteit van de slaap

Een van de grootste voordelen van een orthopedisch matras is dat het uw slaapkwaliteit kan verbeteren. Als u last hebt van rug-, nek- of andere pijn, kan een orthopedisch matras die pijn verlichten en u een meer rustgevende nachtrust bezorgen. En als u slaapproblemen hebt door angst of stress, kan een orthopedisch matras u de ondersteuning geven die u nodig hebt om te ontspannen en in slaap te vallen.

2. Correcte uitlijning van de wervelkolom

Een ander voordeel van een orthopedisch matras is dat het kan helpen om uw wervelkolom goed uit te lijnen. Dit is vooral belangrijk als u last heeft van rugpijn, omdat een verkeerde stand van de wervelkolom de pijn vaak verergert. Een orthopedisch matras kan ook toekomstige problemen helpen voorkomen door uw wervelkolom in de juiste stand te houden terwijl u slaapt.

3. Drukontlasting

Een orthopedisch matras kan ook drukverlichting bieden aan mensen met gewrichtspijn of andere pijnveroorzakende aandoeningen. De extra ondersteuning en demping van een orthopedisch matras kunnen de druk op de gewrichten helpen verminderen en zorgen voor een comfortabelere nachtrust.

4. Minder pijn

Het meest voor de hand liggende voordeel van een orthopedisch matras is misschien wel dat het pijn kan helpen verminderen. Als u last hebt van rugpijn, nekpijn of andere chronische pijn, kan een orthopedisch matras u de steun en het comfort bieden die u nodig hebt om verlichting te vinden. Als u onlangs letsel hebt opgelopen, kan een orthopedisch matras het genezingsproces versnellen door de druk op het gewonde gebied te verminderen.

5. Verbeterde circulatie

Orthopedische matrassen kunnen ook de bloedsomloop verbeteren door een goede ondersteuning van het lichaam. Dit is vooral gunstig voor mensen die lijden aan aandoeningen die een slechte bloedsomloop veroorzaken, zoals diabetes of perifere arteriële aandoeningen. Doordat een orthopedisch matras de bloedsomloop verbetert, kan het ook zwellingen en ontstekingen helpen verminderen.

Beste orthopedische matras voor rugpijn

Hoe rugpijn de slaap beïnvloedt | beste orthopedische matras voor rugpijn

Rugpijn is een veel voorkomend probleem, waar naar schatting 80% van de volwassenen wel eens last van heeft. Het kan allerlei dagelijkse activiteiten bemoeilijken, zoals lopen, werken, zitten en zelfs het tillen van lichte voorwerpen. Helaas weten we dat rugpijn ook de slaap bemoeilijkt, waardoor het moeilijk is een comfortabele houding te vinden om in slaap te vallen en de hele nacht goed te slapen.

Beste orthopedische matras voor rugpijn

Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de mensen met lage rugpijn slaapproblemen rapporteert. Deze negatieve effecten op de slaap treden zowel op bij mensen met plotselinge en kortdurende (acute) rugpijn als bij mensen met langdurige, aanhoudende (chronische) rugpijn.

Mensen met pijn hebben vaak een gefragmenteerde slaap doordat ze ’s nachts wakker worden. Na het ontwaken kan het moeilijk zijn om weer te gaan slapen omdat de pijn en het ongemak aanhouden. Pijn kan ook leiden tot stress, depressie en angst, die allemaal de kwaliteit van de slaap kunnen beïnvloeden.

Mensen met rugpijn kunnen een aantal maatregelen nemen om zich beter te voelen en beter te slapen. Medische hulp zoeken voor ernstige rugproblemen kan de pijn verlichten. Behandelingen zijn afhankelijk van de oorzaak en de aard van uw symptomen en kunnen variëren van chirurgie tot fysiotherapie en pijnstillende medicijnen.

Kleine veranderingen kunnen ook helpen de pijn te verlichten. Zorg bij het tillen van voorwerpen voor de juiste houding en vermijd onnatuurlijke bewegingen om verergering van rugpijn te voorkomen. Uit ons productonderzoek is gebleken dat een matras die het lichaam in een rechte lijn houdt, de druk op de wervelkolom kan verminderen en een betere nachtrust mogelijk maakt.

Beste orthopedische matras voor rugpijn
orthopedische matras

Soorten rugpijn

Rugpijn kan op verschillende manieren en om verschillende redenen optreden. Om rugpijn te classificeren, wordt deze meestal aangeduid als acuut of chronisch.

Acute rugpijn komt snel opzetten en is vaak scherp en hevig. In veel gevallen houdt acute rugpijn rechtstreeks verband met een specifieke gebeurtenis, zoals een val, een onhandige draaiing van het lichaam of het tillen van een zwaar voorwerp. Het is pijn die meestal het gevolg is van een blessure aan uw spieren en/of banden.

Chronische rugpijn duurt drie maanden of langer en houdt aan ondanks uw pogingen om er vanaf te komen. Het kan een scherpe pijn zijn, maar ook stijfheid of een doffe pijn. Soms kunnen ze in verband worden gebracht met een eerdere verwonding, maar vaak hebben ze geen duidelijke of directe oorzaak.

Een andere manier om onderscheid te maken tussen de verschillende soorten rugpijn is door te kijken welk deel van de rug is aangetast.

Info: beste boxspring bed voor rugklachten kopen.

Pijn in de onderrug

Pijn in de onderrug is verreweg de meest voorkomende vorm van rugpijn. Het treft de lendenstreek, d.w.z. de onderste vijf wervels (L1-L5) van de wervelkolom. Pijn in dit gebied is – na verkoudheid en griep – de meest voorkomende reden waarom mensen naar de dokter gaan.

Pijn in de onderrug kan het gevolg zijn van een eenvoudige verrekking van de spieren of van meer gecompliceerde problemen met de zenuwen, organen en wervels. Voorbeelden van mogelijke oorzaken zijn compressiefracturen, hernia’s en vernauwing van de wervelkolom (wervelkanaalstenose).

De onderrug is meer gebogen en heeft een groter bewegingsbereik dan andere delen van de rug, waardoor hij gevoeliger is voor blessures die verband houden met beweging en houding, waaronder de houding tijdens de slaap.

 

Als een matras onvoldoende ondersteuning biedt, kan de onderrug op onnatuurlijke wijze draaien of buigen. Wij hebben bijvoorbeeld vastgesteld dat als het bed te zacht of versleten is, de heupen, die het grootste deel van het gewicht dragen, diep in de matras wegzakken en niet meer in lijn zijn met de lendenstreek. Een verkeerde houding die ’s nachts lange tijd wordt aangehouden, kan rechtstreeks bijdragen tot rugpijn.

Pijn in het midden van de rug

Middenrugpijn komt veel minder vaak voor dan lage rugpijn. De middenrug wordt meestal omschreven als liggend boven de lendenwervelkolom maar onder de ribbenkast. De anatomie in dit gebied is meer gericht op stabiliteit dan op flexibiliteit, zodat er minder kans is op bewegingsgerelateerde blessures dan bij de onderrug.

Hoewel pijn in het midden van de rug minder vaak voorkomt, kan deze nog steeds tal van oorzaken hebben. In dit gebied kan zenuwbeknelling, schade aan de tussenwervelschijven, breuken en spier- of bandletsels optreden.

Pijn in de middenrug kan ook worden veroorzaakt door ernstige onderliggende problemen zoals tumoren of orgaanproblemen.

Daarom is het belangrijk om het door een arts te laten onderzoeken, vooral als het samen met andere onverklaarbare symptomen optreedt.

Stijfheid en pijn in de middenrug kunnen worden veroorzaakt door een slechte houding en een gebrek aan ondersteuning van de wervelkolom. Aangezien u tijdens uw slaap veel tijd in een liggende positie doorbrengt, kunnen deze uitlijningsproblemen vaak verband houden met een matras die uw lichaam onvoldoende ondersteunt en uw drukpunten niet opvangt.

Pijn in de bovenrug

Pijn in de bovenrug komt minder vaak voor dan pijn in de onderrug, maar vaker dan pijn in de middenrug. Het treft het borstgebied, dat zich uitstrekt van de onderkant van de ribbenkast tot de lagere nek en de 12 wervels omvat die met de ribben verbonden zijn.

Net als bij pijn in het midden van de rug komen bewegingsgerelateerde verrekkingen in deze regio minder vaak voor dan in de onderrug, vanwege de geringere flexibiliteit van uw botten en spieren.

Pijn in de bovenrug kan om soortgelijke redenen optreden als pijn in de middenrug – zenuw-, schijf-, spier-, ligament- of wervelproblemen – maar de kans is groter dat het verband houdt met een mogelijk ernstig gezondheidsprobleem.

Pijn in de bovenrug en schouders kan ook worden veroorzaakt door een verkeerde of niet-ondersteunende houding. Als een kussen niet de juiste hoogte heeft of een matras de schouders niet goed ondersteunt, kan dit een verkeerde druk uitoefenen op de anatomie van de borstkas en het risico op pijn in de bovenrug vergroten.

Nekpijn

Nekpijn kan verschillende oorzaken hebben. Veel mensen ontwikkelen verrekkingen en pijn als gevolg van een minder dan ideale lichaamshouding, wat vooral problematisch kan zijn voor mensen die voor hun werk aan een bureau zitten. Net als rugpijn kunnen ook problemen met de wervelkolom – zoals discusproblemen – leiden tot nekpijn.

Een andere belangrijke overweging is het kussen dat u gebruikt. Uit onze producttests blijkt steevast dat een kussen dat bedoeld is om pijn te verlichten, voldoende steun en omvang moet bieden om uw nek in lijn te houden met uw wervelkolom en heupen. Andere factoren die een rol spelen zijn leeftijd, mate van lichamelijke activiteit en eerdere blessures met blijvende gevolgen.

Of de rugpijn nu plotseling opkomt of al lange tijd aanhoudt, het is belangrijk dat u zich door een arts laat onderzoeken. Een arts kan niet alleen de pijn helpen verlichten, maar ook een uitgebreide diagnose stellen om te bepalen of de rugpijn wordt veroorzaakt door een ernstiger gezondheidsprobleem.

Beste orthopedische matras voor rugpijn
orthopedische matras

Kan de slaaphouding invloed hebben op rugpijn?

De slaaphouding kan een directe invloed hebben op rugpijn. Elke slaaphouding creëert een unieke reeks drukpunten en gebieden die moeten worden gedempt. Daarom zijn onze testers van mening dat de juiste matras voor uw slaaphouding een belangrijke factor is bij het voorkomen en verminderen van rugpijn.

Rugslapers hebben de zwaarste drukpunten in de lendenstreek. Onze druktests met verschillende matrassen hebben aangetoond dat een te zachte matras door het gewicht van de buik deze regio uit balans brengt met de rest van de rug en de heupen. Een te harde matras past zich niet aan de natuurlijke kromming van de wervelkolom in het lendengebied aan. Daarom is een middelzware tot stevige matras het beste voor rugslapers.

Bij zijslapers zijn de gebieden waar het lichaam het breedst is, vooral bij de schouders en heupen, sterk belast. Een matras moet strak genoeg zijn om deze drukpunten op te vangen, maar niet zo zacht dat u te laag in het bed zakt en niet meer in harmonie bent met de rest van uw lichaam. De meeste zijslapers in ons testteam bereiken de beste resultaten met een middelzachte tot middelharde matras.

Maagslapers hebben uitgesproken drukpunten in de lendenstreek en rond de nek. Als hun kussen te hoog is, kan het de nek en bovenrug overmatig buigen. Als de matras te zacht is, kan het bekkengebied te ver naar beneden zakken, waardoor het lichaam in een U-vorm terechtkomt die zowel de wervelkolom als de spieren en banden in de onderrug belast. Daarom hebben de buikslapers in ons team minder rugpijn als ze een dun kussen gebruiken en een stevige matras hebben.

Naast de slaaphouding is ook het lichaamsgewicht een belangrijke factor om rekening mee te houden. Zoals wij in ons onderzoek aan den lijve hebben ondervonden, zakken mensen met een zwaarder gewicht dieper in de matras weg, waardoor het risico van scheefstand van de zwaardere lichaamsdelen in alle slaaphoudingen toeneemt.

Slapers met een zwaarder dan gemiddeld lichaamsgewicht (meer dan 100 kg) hebben over het algemeen een steviger matras nodig dan iemand met een gemiddeld gewicht die in dezelfde houding slaapt.

Wie minder dan 75 kg weegt, zakt minder snel weg in bed en kan op een zachtere, soepelere matras slapen zonder het risico te lopen dat het lichaam uit balans raakt. Om de ondersteuning te krijgen die zij nodig hebben, hebben lichtere slapers over het algemeen een zachtere matras nodig dan een slaper met een gemiddeld gewicht in dezelfde slaaphouding.


Kan een matras rugpijn veroorzaken?

Een matras kan zeker rugpijn veroorzaken omdat het zo’n belangrijke rol speelt in hoe uw lichaam gedurende de nacht ligt. De meeste mensen weten dat houding belangrijk is, maar denken alleen aan hun houding bij staan en zitten. Dit kan ertoe leiden dat u het belang over het hoofd ziet van een matras dat is ontworpen voor uw lichaamsvorm, gewicht en slaaphouding.

Als uw wervelkolom en gewrichten tijdens de slaap niet zijn uitgelijnd en gedempt, kunnen ze zich niet ontspannen. In plaats van te herstellen, wordt het lichaam gestrest, wat bestaande rugproblemen verergert en de kiem legt voor nieuwe. De gemakkelijkste manier om te bepalen of een matras bijdraagt tot rugpijn is wanneer de pijn ’s morgens na het ontwaken het hevigst is. Als de pijn het ergst is als u opstaat en in de loop van de dag afneemt, raden wij u aan eens goed te kijken of uw matras een rol speelt bij uw pijn.


Welk type matras is het beste voor rugpijn?

Een belangrijke stap bij het kiezen van een matras is beslissen welk type matras het beste bij u past. Vrijwel alle matrassen die tegenwoordig op de markt zijn, kunnen op basis van hun constructie en materialen worden onderverdeeld in vijf typen.

Binnen elke categorie vindt u consistente kenmerken, maar wij weten dat er aanzienlijke verschillen kunnen zijn van merk tot merk en van model tot model. Sommige types laten een grotere verscheidenheid aan ontwerpen toe, wat resulteert in meer variatie wat betreft het verwachte gevoel en de prestaties van een bepaalde matras.

Hybride matras

Definitie: Hybride matrassen bestaan uit een ondersteunende kern aangevuld met een uitgebreid comfortsysteem dat lagen schuim, latex, microspiralen, katoen- of vezelvulling, dons en/of wol kan bevatten. De comfortlagen van een hybride matras zijn veel robuuster dan die van een binnenveringmatras.

Hoogtepunt: Evenwichtige eigenschappen. Hybride matrassen proberen het beste van verschillende bedtypes te combineren zonder hun nadelen te aanvaarden. Wij hebben bijvoorbeeld vastgesteld dat hybride matrassen doorgaans een gematigde tot uitgesproken contour bieden die drukpunten helpt verlichten, terwijl hun spiraal een uitstekende ventilatie biedt, zodat temperatuurregeling bij de meeste hybride bedden een pluspunt is.

Innerspring matras

Definitie: Een binnenveringsmatras bestaat bijna volledig uit metalen spoelen. Er kan een dunne laag katoen, polyester of schuim over de spiralen liggen, maar over het algemeen vinden wij dat deze laag de prestaties van de matras niet wezenlijk verandert. In het verleden waren binnenveringmatrassen het meest gangbaar, maar hun populariteit is sterk afgenomen nu schuim, latex en hybride modellen terrein hebben gewonnen.

Hoogtepunt: Kosteneffectief en aanpasbaar. Een voordeel van binnenveringmatrassen is dat ze tot de goedkoopste opties behoren die u kunt vinden. Een optie die wij aanbevelen is om het geld dat u uitspaart te gebruiken om het gevoel van uw bed aan te passen met een matrastopper.

Latexmatras

Definitie: Latexmatrassen hebben een interne constructie die volledig uit latex, een soort rubber, bestaat. Voor de meeste matrassen wordt natuurlijke latex van bomen gebruikt, maar soms wordt synthetische of gemengde latex gebruikt. De comfortlagen en steunkern kunnen uit verschillende latexformules bestaan.

Hoogtepunt: Ondersteunende contouren. Wij hebben tal van latexbedden getest en de meeste hebben een matig contoureffect. Hierdoor kan het bed het lichaam opvangen zonder overmatig in te zakken.

Luchtbed

Definitie: Luchtbedden hebben een kern van opblaasbare kamers. De slaper kan met een afstandsbediening of smartphone-app een pomp bedienen die lucht toevoegt of verwijdert uit de kamers, waardoor het hardheidsniveau in realtime wordt aangepast. Andere materialen zoals schuim, latex, katoen, polyester of wol kunnen als comfortsysteem over de steunkern worden gelaagd.

Hoogtepunt: instelbare hardheid. Volgens ons testteam is het belangrijkste voordeel van luchtbedden hun aanpassingsvermogen. De mogelijkheid om de hardheidsgraad van het bed snel te veranderen kan een enorm voordeel zijn voor mensen met rugpijn, omdat het hen in staat stelt zich aan te passen aan het soort pijn dat zij ervaren en hun houding op dat moment.

Schuimmatras

Definitie: Schuim is gelaagd om zowel de ondersteunende kern als het comfortsysteem van een volledig geschuimde matras te vormen. Traagschuim is een populair materiaal voor schuimmatrassen, evenals polyurethaanschuim (polyfoam), dat met verschillende eigenschappen kan worden gemaakt. Onder de lagen kan ook latex zitten, maar in een schuimrubberen matras worden geen spiraaltjes gebruikt.


Matras kenmerken waarop u moet letten om rugpijn te verlichten

Bij het zoeken naar een ergonomische matras tegen rugpijn zijn sommige eigenschappen belangrijker dan andere. Met zoveel producten en zoveel marketinghype kan het moeilijk zijn om te weten wat echt belangrijk is. Op basis van onze jarenlange ervaring met het testen van matrassen denken wij dat u de meeste kans hebt om tevreden te zijn met uw aankoop als u zich concentreert op een paar belangrijke aspecten:

 • Type matras: de materialen en het ontwerp spelen een grote rol in de prestaties van een matras. De contouren, vering, stevigheid, temperatuurregeling en bewegingsisolatie van een matras verschillen van matrastype tot matrastype. Daarom is het belangrijk om na te denken over uw prioriteiten en een medische matras te kiezen waarvan de onderdelen het beste aansluiten bij uw behoeften.
 • Gedeelde ondersteuning: Het gewicht van het lichaam is niet gelijkmatig verdeeld, maar bepaalde gebieden hebben meer vulling nodig. Een gezoneerde matras houdt hier rekening mee en biedt meer ondersteuning op deze gebieden.
 • Hoogwaardige materialen: Wij hebben ontdekt dat een matras van uitstekende materialen veel meer kans maakt om de prestaties, betrouwbaarheid en duurzaamheid te bieden die mensen met rugpijn nodig hebben.
 • Hardheidsgraad van de matras: De hardheidsgraad is een cruciale factor in het comfort van een matras en is grotendeels een kwestie van persoonlijke voorkeur. Tegelijkertijd kan de juiste hardheidsgraad een grote rol spelen bij de vraag of een matras voldoende ondersteuning biedt, en dit hangt grotendeels af van uw lichaamsgewicht en uw slaaphouding.

Welke soorten matrassen zijn het beste voor slapers met rugpijn ?

Wij geloven dat het beste bed voor mensen met rugpijn een bed is dat is ontworpen voor hun lichaamstype en favoriete slaaphouding. Rugpijnvriendelijke modellen zijn verkrijgbaar in alle matrastypes, maar de meeste van onze testers zijn het erover eens dat hybride matrassen de beste combinatie van ondersteuning en drukverlichting bieden.
Pocketveringmatrassen zorgen voor een betere uitlijning van de wervelkolom dan binnenvering- of schuimmatrassen, vooral als de binnenveringmatrassen ergonomisch zijn ingedeeld. Het comfortsysteem van een hybride matras – meestal gemaakt van synthetisch schuim of latex – biedt de nodige drukverlichting en contouren om spanningen te verlichten en drukpunten te voorkomen. Natuurlijk kunnen individuele matrassen beter of slechter zijn voor rugpijn, ongeacht hun constructie.

Is een stevige of een zachte matras beter tegen rugpijn ?

Veel mensen denken dat een stevig matras het beste is voor rugpijn, maar onze testers hebben ontdekt dat mensen met rugpijn – net als alle andere slapers – een matras moeten kiezen met een hardheid die past bij hun gewicht en die niet te zacht of te stevig is. Wij vonden dat mensen die minder dan 130 pond wegen meestal mediumzachte of zelfs zachte matrassen nodig hebben, terwijl stevige of mediumvaste matrassen meestal de rugpijn verlichten voor mensen die meer dan 100 kg wegen.

Ondanks de verschillen in objectieve hardheid, zou het subjectieve gevoel vrij gelijkaardig moeten zijn, aangezien matrassen samentrekken onder gewicht. De juiste matras voelt stevig genoeg aan om steun te bieden en zacht genoeg om pijn te voorkomen. Wij raden een zachter matras aan als u regelmatig wakker wordt met rugpijn op een stevige matras – het slaapoppervlak kan te stevig zijn om de gevoelige delen van uw rug op te vangen.

Welke slaaphouding is het beste bij lage rugpijn ?

Mensen met lage rugpijn vinden vaak de meeste verlichting als zij op hun zij slapen met hun knieën licht gebogen. Een kussen tussen de knieën kan deze houding ook comfortabeler maken, zolang het kussen de juiste grootte heeft om een goede uitlijning van de wervelkolom en de heupen te bevorderen. Kussens onder de knieën of in de lendenstreek kunnen ook helpen voor mensen die liever op hun rug slapen. De buikslapers in ons team vinden verlichting door het gebruik van een dun kussen voor het hoofd en een meer ondersteunend kussen onder de buik en heupen.

Misschien moet u experimenteren met verschillende kussens tot u de juiste vindt, want de verkeerde maat of vorm van het kussen kan de situatie soms verergeren. Voor veel mensen, vooral degenen die op hun buik slapen, geeft het veranderen van de slaaphouding betere resultaten dan welke combinatie van kussens dan ook.

Welke slaaphouding is het beste bij pijn in de bovenrug ?

Als u last heeft van pijn in de bovenrug, kunt u het beste op uw zij of rug slapen, want slapen op uw buik veroorzaakt grote spanning in de schouders en nek. Zijslapers kunnen ook pijn in de bovenrug en schouders krijgen als hun matras niet voldoende drukverlagend is, omdat deze positie deze gebieden kan vernauwen en drukpunten en spanning kan veroorzaken waar uw schouder in het bed drukt.

Ongeacht uw slaaphouding hebben wij vastgesteld dat de keuze van het beste kussen ook een belangrijke factor is bij het verlichten van pijn in de bovenrug en schouders.

Beste orthopedische matras
orthopedische matras