Matras tegen rugpijn | Beste matras om rugpijn te verlichten

Zoek je een nieuwe matras tegen rugpijn? Sleeptherapy ontwikkelt en produceert, samen met kinesisten en osteopaten, de beste matrassen voor rugpijn en andere problemen.

De oplossing voor uw rugpijn problemen? Doe hier snel uw aanvraag voor een vrijblijvende prijs offerte met persoonlijk advies:


Beste matras om rugpijn te verlichten

Stap 1 van 2

Beste matras om rugpijn te verlichten
Beste matras om rugpijn te verlichten

Rugpijn: voorkom rugpijn met de juiste matras

Slapen op een slechte matras kan rugpijn verergeren of zelfs veroorzaken. Kies daarom voor een ergonomische matras die aangepast is aan uw slaapprofiel. Zo zijn uw spieren volledig ontspannen terwijl u slaapt en kunt u gezond aan de dag beginnen. Wij helpen u graag bij het vinden van de perfecte matras tegen rugpijn.

Een pijnvrije rug begint met een goede nachtrust

Lage rugpijn is een veelvoorkomend probleem bij volwassenen. Heeft u er ook last van? Er is een uitweg! Een kwaliteitsmatras tegen rugpijn die is aangepast aan uw slaaphouding is een must en kan veel verlichting brengen.

Er bestaat niet zoiets als de ‘beste matras tegen rugpijn’. Het kiezen van een matras is een persoonlijke beslissing en hangt af van wat u het meest comfortabel vindt. De vraag is niet alleen of u een harder of zachter matras nodig heeft. Meerdere factoren zijn van belang. Naast flexibiliteit en veerkracht moet ook rekening worden gehouden met temperatuurregulering en afvoer van vocht.

Wij gaan op zoek naar de matras tegen rugpijn die het best aan uw wensen en verwachtingen voldoet.


matras tegen rugpijn
matras tegen rugpijn

Welk materiaal is het beste voor mijn rug?

Het materiaal waaruit uw matras bestaat, is uiteindelijk minder relevant. Het belangrijkste is dat het comfortabel aanvoelt en dat u bij de keuze van een matras rekening houdt met de volgende vier belangrijke factoren:

Slaaphouding: slaapt u op uw buik, zij of rug?

Comfort: geeft u de voorkeur aan een zacht, medium stevig of stevig gevoel?

Drukpunt ontlasting: zijn sommige delen van uw lichaam extra gevoelig (bv. uw schouders)?

De matras is opgebouwd uit verschillende modules, die zo gekozen zijn dat uw wervelkolom op bepaalde plaatsen perfect ondersteund wordt en op andere plaatsen de zachtheid krijgt die ze nodig heeft. Zo kunnen uw spieren en tussenwervelschijven zich optimaal herstellen.


Probeer uw slaaphouding te veranderen

Het veranderen van uw slaaphouding is een manier om te proberen de rugpijn te verlichten.

Als u een rug- of buikslaper bent met een zacht matras en u hebt niet het budget voor een nieuw bed, dan kunt u proberen over te schakelen op een zijligging die meer steun krijgt van uw bestaande matras. In het algemeen raden deskundigen buikslapers aan zich aan te passen aan zij- of rug slapen, omdat het in die posities gemakkelijker is om de juiste ondersteuning te krijgen.

Voor mensen met acute pijn kan een tijdelijke verandering van de slaaphouding helpen om de druk op reeds pijnlijke of pijnlijke delen van de rug te verminderen. Mensen met lumbale pijn kunnen bijvoorbeeld proberen een tijdje op hun zij te slapen om te voorkomen dat ze teveel buigen in dat gebied, wat op hun buik of rug kan gebeuren.

Hoewel het proberen waard is om van slaaphouding te veranderen, is het vaak geen oplossing voor de lange termijn omdat de verandering moeilijk vol te houden kan zijn. Sommige mensen voelen zich gewoon niet op hun gemak in een andere houding of vallen ’s nachts snel terug in hun oude slaaphouding. In deze gevallen is het waarschijnlijker dat andere benaderingen op de middellange tot lange termijn gunstig zijn.

Een matras tegen rugpijn kan verlichting bieden.

Extra slaapaccessoires voor slapers met rugpijn

Naast een matras kunnen ook andere accessoires een rol spelen om uw bed bevorderlijk te maken voor een goede, pijnvrije slaap. Een upgrade van uw kussens en uw bedbodem kan een goedkopere manier zijn om uw slaapoppervlak te verbeteren, of u kunt ze samen met een nieuwe matras aanschaffen als onderdeel van een complete renovatie.

Hoofdkussens

Hoofdkussens spelen een belangrijke rol bij het voorkomen en verminderen van rug- en nekpijn. Hoofdkussens die de nek goed ondersteunen, kunnen de wervelkolom beter uitlijnen omdat de wervelkolom zich uitstrekt in de nek (bekend als de halswervelkolom). Hoofdkussens ondersteunen niet alleen het hoofd, maar kunnen ook strategisch worden geplaatst om andere delen van het lichaam te ontzien en comfort te bieden.

Talrijke factoren zijn van invloed op welk kussen het best kan helpen tegen nek- en rugpijn. De vulling van uw kussen moet passen bij uw persoonlijke voorkeur en lichaamsvorm. De juiste vulling wordt ook grotendeels bepaald door de hardheid van uw matras en uw slaaphouding, zoals in de volgende tabellen is aangegeven.

Zijslapers kunnen het nuttig vinden om een kussen tussen hun knieën te leggen, vooral als ze hun benen naar hun borst toe trekken. Zo’n kussen kan de druk op de heupen en de lenden verlichten. Een lichaamskussen over de hele lengte kan worden gebruikt om verdraaiing van de onderrug te voorkomen.

Rugslapers hebben baat bij een kussen met een lage tot gemiddelde kussen hoogte onder de knieën, dat kan helpen om een meer natuurlijke buiging in de onderrug te behouden.

Buikslapers kunnen verlichting van de pijn krijgen door een dun kussen onder het bekken te plaatsen om overmatige druk of het wegzakken van de lendenstreek tegen te gaan. Sommige buikslapers gebruiken helemaal geen kussen voor hun hoofd of rusten alleen hun voorhoofd op een heel dun kussen.

Bedbodems en lattenbodems

De bedbodem kan bijdragen aan een ondersteunend slaapoppervlak voor mensen met rugpijn.

Sommige mensen kiezen voor een verstelbaar bed, waarmee het boven- en onderlichaam in verschillende hoeken kunnen worden verhoogd. Veel verstelbare bedframes hebben ook een warmte- of massagefunctie, wat een prettige bijkomstigheid kan zijn voor mensen met rugpijn.

De optimale positie voor een slaper op een verstelbare lattenbodem hangt af van het type rugpijn dat hij of zij heeft en van zijn of haar slaaphouding. Rugslapers, bijvoorbeeld, vinden vaak dat een lichte verhoging van de romp en de benen helpt om de druk op de onderrug te verminderen. Het is van essentieel belang dat u er zeker van bent dat uw matras compatibel is met een verstelbaar bed voordat u er een koopt en instelt.

Zelfs klanten die geen verstelbaar bed willen, moeten zorgvuldig zijn bij het kiezen van de fundering, het platform, of de basis voor hun matras. De meeste fabrikanten geven een lijst van aanbevolen kenmerken van de basis, met inbegrip van de afstand tussen de latten van een bedframe. Door deze richtlijnen te volgen blijft de matras in goede conditie en wordt voortijdig doorzakken voorkomen. Het gebruik van een goedgekeurde lattenbodem kan ook nodig zijn om de garantie op de matras te behouden.


matras tegen rugpijn
matras tegen rugpijn

Kenmerken van een matras tegen rugpijn 

Bij het kopen van een matras tegen rugpijn, zijn sommige eigenschappen belangrijker dan andere. Met zoveel producten en een overvloed aan marketing hype, kan het moeilijk zijn om uit te zoeken wat echt belangrijk is. U zult waarschijnlijk het meeste voldoening uit uw aankoop halen door u te concentreren op een aantal belangrijke overwegingen:

Matrastype

De materialen en het ontwerp spelen een grote rol in de prestaties van een matras. De contouren, veerkracht, stevigheid, temperatuurregeling en bewegingsisolatie van een matras zijn voor elk matrassen type anders. Het is dus van cruciaal belang dat kopers nadenken over hun prioriteiten en een matras kiezen met onderdelen die het best aan hun behoeften zullen voldoen.

Ondersteuning in zones: het lichaamsgewicht wordt niet gelijkmatig verdeeld, maar bepaalde gebieden hebben meer demping nodig. Een matras met zones houdt daar rekening mee en biedt op die plaatsen meer ondersteuning.

Hoogwaardige materialen: een matras die van uitstekende materialen is gemaakt, biedt veel meer kans op de prestaties, betrouwbaarheid en duurzaamheid die mensen met rugpijn nodig hebben.

Hardheidsgraad: de hardheid van een matras is bepalend voor het comfort en is grotendeels een kwestie van persoonlijke voorkeur. Tegelijkertijd kan de juiste hardheidsgraad een grote rol spelen bij de vraag of een matras voldoende ondersteuning biedt, en dat zal sterk afhangen van het lichaamsgewicht en de slaaphouding van een persoon.

Vaak gestelde vragen

Welke matrassoorten zijn het beste voor mensen met rugpijn?

Welke matras tegen rugpijn? Het beste bed voor iemand met rugpijn is een bed dat is afgestemd op het lichaamstype en de favoriete slaaphouding. Rugpijn vriendelijke modellen zijn verkrijgbaar in alle matras soorten, maar veel slapers vinden dat hybride matrassen de beste combinatie van ondersteuning en drukverlaging bieden.

Spiraalvormige veren zorgen voor een betere uitlijning van de wervelkolom dan binnenvering of schuimrubberen veren, vooral als de veren in ergonomische zones zijn verdeeld. Het comfort systeem van een hybride – meestal gemaakt van synthetisch schuim of latex – zorgt voor de nodige drukontlasting en contourvorming om spanningen weg te nemen en drukpunten te vermijden. Afzonderlijke matrassen kunnen natuurlijk beter of slechter zijn voor rugpijn, ongeacht hun constructie.

Welke matrashardheid is het beste voor mensen met rugpijn?

Veel mensen denken dat een stevig matras het beste is tegen rugpijn, maar mensen met rugpijn moeten – net als alle andere slapers – een matras hardheid kiezen die bij hun gewicht past en niet te zacht of te stevig is. Mensen die minder dan 130 pond wegen, hebben meestal een matras met een gemiddelde of zelfs zachte hardheid nodig, terwijl mensen die meer dan 230 pond wegen meestal de voorkeur geven aan een matras met een gemiddelde of stevige hardheid.

Ondanks het verschil in objectieve hardheid, zou het subjectieve gevoel vrij gelijkaardig moeten zijn, dankzij de manier waarop matrassen samendrukken onder het gewicht. De juiste orthopedische matras tegen rugpijn zal stevig genoeg aanvoelen om ondersteuning te bieden en zacht genoeg om pijn te voorkomen. Voor mensen die gewend zijn op een te zachte matras te slapen, kan de keuze van een matras met druk verlagende eigenschappen hen helpen zich aan te passen aan de juiste hardheidsgraad.

Welke slaaphouding is het beste bij lage rugpijn?

Mensen met lage rugpijn vinden vaak de meeste verlichting als ze op hun zij slapen met hun knieën gedeeltelijk gebogen. Een kussen tussen uw knieën kan deze houding ook comfortabeler maken, mits het kussen de juiste grootte heeft om de juiste uitlijning van rug en heupen te bevorderen. Kussens onder de knieën of in het midden van de rug kunnen ook helpen voor mensen die liever op hun rug slapen, terwijl buikslapers verlichting kunnen vinden met een dun kussen voor hun hoofd en een meer ondersteunend kussen onder hun buik en heupen.

Het kan zijn dat u met verschillende kussens moet experimenteren voordat u vindt wat voor u werkt, want de verkeerde grootte of vorm van het kussen kan de situatie soms verergeren. Voor veel mensen, vooral degenen die op hun buik slapen, biedt het veranderen van slaaphouding betere resultaten dan een combinatie van kussens.


matras tegen rugpijn
matras tegen rugpijn

Welke slaaphouding is het beste bij bovenrugpijn?

Als u last heeft van pijn in de bovenrug, kunt u het beste op uw zij of rug slapen omdat slapen op de buik aanzienlijke spanning in de schouders en nek veroorzaakt. Zijslapers kunnen ook last krijgen van pijn in de bovenrug en schouders als hun matras onvoldoende druk verlagend is, omdat de houding deze gebieden kan verkrampen en drukpunten en spanning kan veroorzaken waar uw schouder tegen het bed drukt.

Ongeacht uw slaaphouding is de keuze van het juiste kussen ook een essentiële factor bij het verlichten van pijn in de bovenrug en schouders.


Het kiezen van de beste matras tegen lage rugpijn 

Een matras tegen rugpijn kiezen. Slapen op een verkeerde matras kan lage rugpijn veroorzaken of verergeren. Een gebrek aan ondersteuning door een matras versterkt een slechte slaaphouding, spant spieren en helpt niet om de wervelkolom in lijn te houden, wat allemaal bijdraagt aan lage rugpijn.

Het slaapcomfort gaat ook verloren als een matras niet aan iemands individuele voorkeuren voldoet. Een matras die zowel comfort als ondersteuning biedt, helpt lage rugpijn te verminderen en zorgt ervoor dat de structuren in de wervelkolom ’s nachts echt kunnen uitrusten en verjongen.

Bekijk matrassen en slaaphoudingen voor elke diagnose van rugpijn

Met de grote verscheidenheid aan matrassen op de markt kan het moeilijk zijn om de juiste matras tegen rugpijn te kiezen. De volgende praktische richtlijnen zijn bedoeld om patiënten met lage rugpijn te helpen bij het kiezen van de beste matras voor zowel rugondersteuning als slaapcomfort:

Persoonlijke voorkeur moet uiteindelijk bepalen welke matras het beste is. Er is geen enkele matras stijl of -type die voor alle mensen met lage rugpijn werkt. Elke matras die iemand helpt om zonder pijn en stijfheid te slapen, is de beste matras voor die persoon. Patiënten met lage rugpijn moeten het matras kiezen dat aan hun normen voor comfort en ondersteuning voldoet en hen in staat stelt een goede nachtrust te hebben.

Begrijp en informeer naar de fysieke componenten van de matras. De spoelen of binnenveren van een matras zorgen voor de ondersteuning. Verschillende matrassen verschillen in het aantal en de plaatsing van de spoelen. De vulling bovenop de matras komt in veel verschillende diktes. Matrasdieptes variëren meestal van 7 tot 18 inch diep. De keuze van het aantal spoelen, het type vulling en de matras diepte moet worden bepaald door individuele voorkeuren.

Zoek een matras met ondersteuning voor de rug. Een goede matras moet de natuurlijke rondingen en uitlijning van de wervelkolom ondersteunen. De juiste hoeveelheid rugondersteuning helpt de patiënt ook spierpijn in de ochtend te voorkomen. Hoewel er niet veel klinische gegevens over matrassen zijn, bleek uit één onderzoek dat matrassen met een gemiddelde stevigheid doorgaans meer verlichting van de rugpijn geven dan stevige matrassen.

Zorg voor een evenwicht tussen ondersteuning van de rug en comfort. Algeheel comfort tijdens het slapen op de matras is even belangrijk als voldoende ondersteuning van de rug. Slapen op een te stevige matras kan pijn op drukpunten veroorzaken. Een matras met een gemiddelde hardheid kan comfortabeler zijn omdat het de schouders en heupen lichtjes laat wegzakken. Patiënten die een steviger matras willen voor ondersteuning van de rug, kunnen er een krijgen met een dikkere vulling voor meer comfort.
advertentie

Weet wanneer het tijd is voor een nieuwe matras. Als een oude matras zichtbaar doorzakt in het midden of niet meer comfortabel is, is het waarschijnlijk tijd om een nieuwe aan te schaffen. Planken onder een doorgezakt matras leggen om te voorkomen dat het in het midden doorzakt, is slechts een kortetermijnoplossing voor de doorzakking; een nieuw matras is nog steeds nodig.

Bij het winkelen voor een matras is het belangrijk om bewust te zijn van de kwaliteit en waarde van elke potentiële aankoop. De volgende punten moeten door een patiënt worden overwogen bij de aankoop van een nieuw matras:

Winkel voor de beste waarde en kwaliteit van de matras in plaats van voor de prijs. Matrassen met meer spiraalveren en een dikkere vulling zijn meestal van betere kwaliteit en ook duurder; een hogere prijs is echter geen garantie dat het matras comfortabeler is of meer ondersteuning biedt. Matras winkels hebben vaak uitverkoop en promoties, dus het is een goed idee om te vergelijken voor de beste prijs na het vinden van de juiste matras.

Hoe een matras te evalueren

Wees op de hoogte van advertenties voor matrassen. Claims dat een matras “orthopedisch” of “medisch goedgekeurd” is, moeten sceptisch bekeken worden. Er is geen uitgebreid medisch onderzoek of gecontroleerde klinische proeven gedaan naar het onderwerp matrassen en lage rugpijn. De persoon moet zelf bepalen of extra kenmerken op een matras het al dan niet comfortabeler maken.

Probeer de matras uit voordat u hem koopt. Om matrassen te testen, kunnen mensen proberen te slapen op verschillende merken en modellen in hotels of bij andere mensen thuis voordat ze naar een matrassenwinkel gaan. Als u in de winkel gaat winkelen, moet u een paar minuten op de matras gaan liggen om te zien of hij goed past. Als er twee personen op de matras slapen, moeten beiden de matras tegelijkertijd testen om er zeker van te zijn dat ze genoeg ruimte hebben en zich allebei prettig voelen op dezelfde soort matras.

Bekijk matrassen en slaaphoudingen voor elke diagnose van rugpijn

Koop matrassen bij winkels en bedrijven die betrouwbaar zijn. Kijk naar de klantenservice die de matrassenwinkel biedt, zoals bezorg opties, garantie, en verwijdering van oude matrassen en het retourbeleid van de winkel. Zoek naar matrassen winkels waar klanten een matras kunnen retourneren als ze niet tevreden zijn met de kwaliteit of het comfort nadat ze er een aanzienlijke tijd op hebben geslapen (d.w.z. een paar weken tot een maand).

Om de kwaliteit van een nieuw matras te behouden, moet het om de zes maanden opnieuw worden gelegd om ervoor te zorgen dat het matras gelijkmatig wordt gedragen. Dit houdt in dat de matras regelmatig 180 graden wordt gedraaid en in de lengte wordt omgedraaid. De Better Sleep Council raadt af om een matras op een boxspring/foundation te leggen die niet voor de matras gemaakt is, omdat dit de levensduur van de nieuwe matras kan verkorten.

Het kiezen van een nieuwe matras die comfortabel, ondersteunend en van hoge kwaliteit is, is belangrijk om mensen met lage rugpijn te helpen een goede nachtrust te krijgen. En marketingboodschappen, promoties en speciale kenmerken kunnen het winkelen voor de juiste matras tot een uitdaging maken.

Door de fysieke samenstelling van een matras te begrijpen en voorbereid te zijn om vragen te stellen over de binnenkant van een matras, kunnen mensen matrassen nauwkeurig evalueren en vergelijken. Sommige matrassen winkels bieden uitsneden van het interieur aan; dit is een goed hulpmiddel om de matras kwaliteit te begrijpen en te beoordelen.

De belangrijkste onderdelen van een goede matras

De volgende fysieke componenten zijn de belangrijkste kenmerken van de meeste matrassen van hoge kwaliteit.

Matras veren en -spiralen bieden ondersteuning aan de rug

De draad in de spoelen komt in verschillende diktes, waarbij een lager gauge getal staat voor dikkere, stijvere draad en een steviger matras. Een hogere concentratie staalspiralen duidt op een matras van hogere kwaliteit, maar dit betekent niet dat het hoogste getal het beste is: patiënten moeten hun eigen oordeel vellen over welke matras het meest geschikt is om ondersteuning te bieden en hun lage rugpijn te helpen verlichten.

Naast de springveren in een matras kan ook de vulling bovenop de matras een kwaliteitsindicatie zijn. Matrasvulling is meestal gemaakt van materialen zoals polyurethaanschuim, opgeblazen polyester of katoenen matras vulling. Uitgebreide matras vulling is vaak duurder, maar veel mensen vinden het comfortabeler en de extra kosten waard.

Middelste vulling in een matras

Dit type matras vulling ligt net onder de gewatteerde toplaag en is meestal van schuim gemaakt. Als u een dwarsdoorsnede van de matras bekijkt, voelt zachter schuim bijna vochtig aan, terwijl steviger schuim niet zo snel terugveert. De volgende laag matras vulling bestaat uit katoenen watten die per matras en zelfs binnen één matras in dikte kunnen verschillen. Hierdoor voelt de matras op sommige plaatsen steviger aan dan op andere, zoals een grotere stevigheid in het midden van de matras.

Wij helpen u een matras tegen rugpijn te vinden.


matras tegen rugpijn
matras tegen rugpijn

Isolatie matras vulling

Deze vulling ligt bovenop de spiraalveren, zodat ze niet voelbaar zijn aan de bovenzijde van de matras, en beschermt de spiraalveren tegen beschadiging van de bovenste lagen van de matras.

Matras funderingen

De matras fundatie of boxspring biedt een extra ondersteuning voor de matras. Funderingen bestaan meestal uit een houten of metalen frame met veren. Een gewoon houten frame kan de matras harder doen aanvoelen dan een frame met veren. Een houten matras fundering moet alleen worden gekocht als het hout geen scheuren vertoont en recht is. De Better Sleep Council raadt aan om een fundering en matras als set te kopen om de matras te sparen.

Schuimrubberen matrassen

Als alternatief voor traditionele matrassen zijn sommige soorten matrassen geheel of grotendeels gemaakt van traagschuim of latexschuim. Ze kunnen in verschillende dichtheden worden gekocht. Sommige schuimmatrassen zijn gemaakt van meerdere aan elkaar geplakte lagen schuim, terwijl andere een schuimkern in het midden hebben. Schuimmatrassen zijn er in verschillende hardheidsgraden om mensen meer keuze te geven voor ondersteuning van de rug en comfort. De keuze tussen een schuimmatras en een traditioneel matras is gebaseerd op persoonlijke voorkeur.

Door vragen te stellen, productinformatie aan te vragen en elke matras grondig te onderzoeken, kunnen patiënten beter opgeleide consumenten worden. Door de praktische richtlijnen voor het selecteren van een nieuwe matras te volgen, zullen patiënten goed toegerust zijn om de beste matras te vinden voor slaapcomfort, ondersteuning van de rug en het verminderen van lage rugpijn.

Wij helpen u een matras tegen rugpijn te vinden.


Welke matras kopen bij lage rugpijn?

Welke matras moet je kopen bij lage rugpijn?

Er zijn verschillende matrassen beschikbaar voor mensen met lage rugpijn, maar wat kunt u doen om de beste matras te vinden?

De eerste stap is het overwegen van verschillende matras soorten. Schuimrubberen matrassen zijn het meest voorkomende type matras en kunnen enige verlichting bieden. Het belangrijkste om te onthouden bij de aankoop van dit type matras is dat u er een wilt met een hoge dichtheid. Een ander type matras is traagschuim, dat meer contouren heeft dan andere soorten schuim. Traagschuim biedt ondersteuning en verlichting door zich naar de vorm van uw lichaam te vormen. Een latex matras is een ander alternatief voor mensen met lage rugpijn. Latex geeft u een gelijkmatig oppervlak dat wordt ontsloten door luchtzakken die de luchtstroom in het bed verbeteren en tegelijkertijd een goede ondersteuning voor uw rug bieden. Luchtmatrassen zijn ook een optie voor mensen met rugpijn. Deze matrassen hebben pocketspiralen die een goede ondersteuning bieden voor mensen met lage rugpijn.

Welk type matras u ook kiest, zorg ervoor dat het geschikt is voor uw slaapstijl en dat het de juiste hardheid biedt voor uw behoeften door verschillende types uit te proberen in een showroom.


Bij Sleeptherapy vind je de beste matrassen voor rugpijn en nekklachten: 3 redenen

Bij Sleeptherapy vind je de beste matrassen voor rugpijn en nekklachten

Er zijn 3 redenen waarom Sleeptherapy uw go-to is voor het vinden van de beste matras voor rugpijn en nekpijn.

1) Krijg deskundig advies – Wanneer u Sleeptherapy bezoekt, zal het personeel aanbieden om al uw vragen te beantwoorden die u zou kunnen hebben over onze producten. Ze zullen ook vragen stellen over hoe u nu slaapt, wat u stoort in uw slaap, wat u wilt verbeteren met een nieuwe matras, enz. Samen vinden we de perfecte oplossing om uw pijn te verlichten en uw algemene rustkwaliteit te verbeteren.

2) Verschillende matrassen uitproberen – Zodra we weten welk type matras die je nodig hebt, zullen we je een paar van onze top aanbevelingen laten zien. We hebben een breed assortiment om uit te kiezen!

3) Wij komen graag bij u aan huis voor persoonlijk advies – Als u nog niet klaar bent om te kopen, kunnen wij u nog steeds veel hulp en advies bieden via onze gratis in-home service. We brengen alle matrassen en hoofdkussens mee zodat u ze kan vergelijken, uittesten en beslissen wat het beste is voor uw behoeften.

Bij Sleeptherapy vinden we de perfecte matras voor rugpijn of nekpijn! Bezoek ons vandaag nog! Bij Sleeptherapy vindt u de beste matrassen voor rug- en nekpijn.

Bij ons krijgt u deskundig advies – wanneer u ons bezoekt, zullen onze medewerkers alle vragen beantwoorden die u misschien heeft over onze producten of hoe we u kunnen helpen met uw huidige slaapkwaliteit problemen. Ze zullen ook vragen stellen over wat u stoort in uw slaap, wat voor slaper u bent (rug- / buikslaper), enz., zodat ze kunnen bepalen welke oplossingen het meest bevorderlijk zijn voor het verbeteren van zowel uw algehele gezondheid als uw herstellende capaciteiten tijdens de slaap

Na het lezen van deze informatie hoop ik dat het u meer duidelijkheid heeft gegeven over hoe Sleeptherapy u kan helpen met uw rugklachten of nekpijn klachten. Mochten er nog vragen onbeantwoord blijven, dan kunt u altijd contact met ons opnemen, zodat een van onze experts contact met u opneemt.


Wat is beter voor je rug: een harde of zachte matras?

Wat is beter voor je rug: een harde of zachte matras?

Een harde of een zachte matras? Dit is geen gemakkelijke vraag om te beantwoorden, maar waar geeft uw rug de voorkeur aan? Er zijn mensen die beweren dat een zacht bed tot meer comfort leidt dan de hardheid van het matras. Een zachter matras betekent minder pijn voor iemand met een gevoelige huid. Aan de andere kant beweren sommigen dat een stevig matras beter is omdat het minder tol eist van je ruggengraat, heupen en knieën.

Uit een onderzoek bleek dat mensen met chronische lage rugpijn meer last hadden van de ergste pijn wanneer ze op hun rug lagen dan wanneer ze op hun buik lagen. Als u een van deze mensen bent die lijdt aan chronische lage rugpijn, kunt u overwegen om over te schakelen naar een steviger bed of een schuimkussen of latex kussen toe te voegen om het zachter te maken.

Uit een andere studie bleek dat mensen met chronische lage rugpijn de meeste vermindering van pijn vertoonden als ze op hun zij sliepen in plaats van op hun rug of buik te liggen. Als u een van deze mensen bent, is het aan te bevelen op uw zij te slapen door een kussen tussen benen en knieën te leggen, zodat het de heupen kan ondersteunen tijdens het slapen.

De conclusie? Het is het beste om zelf te experimenteren totdat u vindt wat het beste bij uw behoeften en voorkeuren past! Om een betere nachtrust te krijgen, kunt u proberen om kussens en de hardheidsgraad van de matras te veranderen of toe te voegen, zodat iedereen maximaal comfort krijgt tijdens het slapen. Probeer verschillende houdingen uit, bijvoorbeeld: plat liggen versus rechtop liggen versus onderuitzakken – dit zal ook helpen om ongemakken te verminderen.

Daarnaast zijn er ook andere tips die u kunnen helpen beter te slapen – zoals het beheersen van stressniveaus, het verbeteren van uw houding tijdens het zitten of staan, en het beoefenen van mindfulness. Deze technieken zullen niet alleen uw gezondheid verbeteren, maar het kan ook rugpijn verminderen! En de volgende keer dat iemand vraagt of een harde matras beter is voor je rug dan een zachte … zul je met vertrouwen kunnen antwoorden.


Waarom een medische matras helpt bij chronische rugpijn: 4 tips

Waarom een medische matras helpt bij chronische rugpijn: 4 tips

Medische matrassen zijn ontworpen en ontwikkeld voor specifieke doeleinden en aandoeningen. Een voorbeeld hiervan is een matras dat ontworpen is om te helpen bij chronische rugpijn. Hieronder volgt een lijst met vier tips over deze matrassen:

1. Investeer in kwaliteit

Misschien vindt u goedkope matras merken die er zijn, maar de aankoop van een goedkope matras zal niet het comfort en de ondersteuning bieden die u nodig hebt om uw rugpijn te verlichten. Investeer dus in een medisch matras van hoge kwaliteit dat u biedt wat u nodig hebt om uw aandoening te verlichten.

2. Koop een matras en bed op basis van uw lengte

De afmetingen van medische matrassen zijn meestal groter dan normaal. Als u een bedframe voor uw nieuwe matras koopt, is het dus beter dat u er een koopt op basis van uw lengte in plaats van alleen de breedte of lengte. In combinatie met uw medische matras zal uw hele lichaam er dan comfortabel in passen zonder dat er te veel extra ruimte overblijft nadat u bent gaan liggen.

3. Maak uw bed / matras in hoogte verstelbaar

De hoogte van uw medische matras kan worden aangepast, zodat u gemakkelijker in en uit bed kunt stappen. Dus, als de hoogte niet overeenkomt met die van uw gewone bed of andere meubels eromheen, overweeg dan om die van u ook verstelbaar te maken.

4. Voeg een matrastopper toe

Hoewel uw medische matras u al de nodige ondersteuning en het nodige comfort biedt, kunt u de ervaring nog verbeteren door er een traagschuim matras of een ander soort matrasvulling onder te leggen. Dit biedt ook extra bescherming tegen rugpijn en drukpunten op uw lichaam.

Medische matrassen zijn ontworpen voor specifieke doeleinden, zoals het verlichten van chronische rugpijn, dus profiteer van deze functies als ze voor u van toepassing zijn!

Er zijn veel manieren waarop een medisch matras mensen met chronische rugpijn kan helpen. Als u er echter een kiest op basis van goed onderzoek, bent u er zeker van dat u de juiste oplossing voor uzelf vindt zonder geld te verspillen aan iets dat niet biedt wat u echt nodig hebt.


Welke matras koop je best bij een lumbago of spit?

Welke matras koop je best bij een lumbago of spit?

Als u op zoek bent naar een nieuwe matras, kunt u zich het beste richten op matrassen die ontworpen zijn om comfortabeler te zijn voor mensen met rugpijn. Deze matrassen moeten middelmatig stevig aanvoelen en minder bewegingsoverdracht hebben dan andere matrassen. Bij Sleeptherapy hebben we een grote selectie van matrassen ontworpen voor mensen met rugpijn, maar ook andere slaapproblemen.

Als u op zoek bent naar een matras, maar niet zeker weet welke matras geschikt is voor u, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen en uw slaapbehoeften te bespreken. Wij helpen u graag bij het vinden van de perfecte matras die binnen uw budget past.

Welke matras moet ik kopen als ik spit of een lumbago heb?

Als u lumbago heeft, is uw houding voorovergebogen, dus is het belangrijk dat uw matras stevig genoeg is om uw ruggengraat goed te ondersteunen. U moet op uw bed gaan liggen en de stevigheid ervan controleren voordat u het koopt. Als u spit heeft, is het eerste wat u moet doen een arts bezoeken. Hij zal u vertellen of er andere gezondheidsproblemen zijn waardoor u niet goed kunt slapen.

Beste matras om rugpijn te verlichten