Beste matras tegen rugpijn

Ben je op zoek naar een nieuwe matras met medische kwaliteiten? Heb je vaak rugpijn bij het opstaan of word je vaak wakker door rugklachten? Sleeptherapy ontwikkelt en produceert, samen met kinesisten en osteopaten, de beste matrassen voor rugpijn.

Heb je interesse in een medische matras van Sleeptherapy? Vul snel onderstaand formulier in en ontvang prijzen en advies die gebaseerd zijn op uw behoeften:


Matras tegen rugpijn kopen | Prijzen & Info:

Stap 1 van 2


Beste matras tegen rugpijn

Beste matras tegen rugpijn

Bij het kiezen van een goede matras tegen rugpijn zijn er enkele belangrijke punten om te overwegen. Een van de belangrijkste is het vinden van een matras die goede ondersteuning biedt. Dit betekent dat u op zoek moet gaan naar het beste matras of een matras dat speciaal is ontworpen om rugpijn te behandelen. Een andere belangrijke factor is het vinden van een matras die comfortabel is. Dit kan betekenen dat u verschillende matrassen moet uitproberen voordat u de juiste vindt. Ten slotte is het belangrijk om een matras te vinden die geschikt is voor uw slaaptype. Sommige matrassen zijn beter voor mensen die op hun zij slapen, terwijl andere beter zijn voor mensen die op hun rug slapen.

Beste matras tegen rugpijn kiezen: zacht of hard?

Een matras voor rugslapers moet lekker zacht zijn, maar niet te zacht. De matras moet zich naar uw rug vormen, maar toch een goede ondersteuning bieden. Een matras met een gemiddelde dikte van ten minste 7 of 8 cm is geschikt voor rugslapers. Hierdoor kan uw rug in de matras wegzakken en wordt uw onderrug en wervelkolom goed ondersteund.

Beste matras tegen rugpijn: Sleeptherapy

De Sleeptherapy matras heeft een extra centimeter traagschuim in vergelijking met een standaard volledig schuim matras. Hij biedt precies genoeg comfort zonder afbreuk te doen aan kwaliteit of duurzaamheid, en ondersteunt de rug met twee lagen stevig schuim met hoge dichtheid voor langdurig comfort. Het staat ook bekend als een ‘licht ademend matras’, wat betekent dat u er koel op kunt slapen. Dit is te danken aan de hoogwaardige, open-celstructuur die lucht door het traagschuim laat stromen, waardoor het zowel comfortabel als ademend is.


Beste matras tegen rugpijn

Beste matras tegen rugpijn

Is een stevigere of een zachtere matras beter tegen rugpijn?

Een stevigere matras is meestal beter tegen rugpijn, hoewel sommige mensen een zachtere matras comfortabeler vinden. Als u rugpijn hebt, moet u verschillende matrassen in een winkel uitproberen voordat u ze koopt. Sleeptherapy biedt de beste matrassen tegen rugpijn om u te helpen bij het verlichten van chronische rugpijn.

Welk type schuimmatras is de beste?

Er zijn verschillende soorten schuimmatrassen, en elk heeft zijn eigen voor- en nadelen. Matrassen van traagschuim zijn erg populair omdat ze zich naar de contouren van het lichaam vormen en ondersteuning en comfort bieden. Matrassen van latexschuim zijn ook erg populair omdat ze duurzaam en ademend zijn. Sommige mensen vinden ze echter te stevig. Matrassen van polyurethaanschuim zijn de goedkoopste en meest voorkomende soort schuimmatrassen, maar ze kunnen oncomfortabel zijn en zijn niet bijzonder duurzaam.

Beste matras tegen rugpijn

Bij welke rugproblemen kan een matras helpen?

Veel rugklachten worden veroorzaakt door het slapen in een ongemakkelijk of ongeschikt bed. Verschillende rugklachten kunnen echter verschillende matrassen vereisen. Als u bijvoorbeeld rugpijn hebt door een sportongeval, hebt u een stevige matras nodig dat u goed ondersteunt en uw lichaam niet te veel laat inzakken. Een zacht kussen bovenop de matras kan ook helpen. Als de rugpijn echter wordt veroorzaakt door een slechte houding of overbelaste spieren door urenlang zitten of staan op het werk, verdienen zachtere matrassen met meer demping de voorkeur. Zachte matrassen worden niet aanbevolen voor mensen die veel tijd op de grond of op lage stoelen doorbrengen – dit kan ook schadelijk zijn voor de gezondheid van de rug.

Wat moet ik in een matras zoeken?

Bij het kiezen van een matras moet u in de eerste plaats kijken naar verlichting van de rugpijn. Als rugpijn wordt veroorzaakt door langdurig zitten, zal een gewatteerde matras de belasting van uw rug helpen verminderen en comfort bieden bij het zitten of liggen. Rugklachten als gevolg van sportongevallen kunnen worden verlicht door een steviger matras dat voldoende steun biedt om de rug recht te houden bij rechtop zitten of staan gedurende de dag. Matrassen van traagschuim kunnen ook nuttig zijn omdat ze comfort bieden en drukpunten verminderen. In het algemeen verdienen zachtere matrassen de voorkeur wanneer rugpijn wordt veroorzaakt door spierspanning of een slechte houding, hoewel verschillende rugproblemen verschillende soorten matrassen kunnen vereisen.

Welk type bed is het beste tegen rugpijn?

Rugpijn kan worden verlicht met de juiste matras. Matrassen van traagschuim zijn erg populair omdat ze zich naar de contouren van het lichaam vormen en ondersteuning en comfort bieden. Matrassen van latexschuim zijn ook populair omdat ze duurzaam en ademend zijn. Een stevig matras is meestal beter tegen rugpijn, maar sommige mensen vinden een zachter matras comfortabeler. Als rugpijn wordt veroorzaakt door een slechte houding of gespannen spieren door urenlang zitten of staan op het werk, verdienen zachtere matrassen met meer demping de voorkeur. Zachte matrassen zijn niet aan te bevelen voor mensen die veel op de grond of op lage stoelen zitten – dit kan ook een negatief effect hebben op de gezondheid van de rug.

Sleeptherapy biedt de beste matrassen tegen rugpijn om u te helpen bij het verlichten van chronische rugpijn.

Welk type matras is het beste voor zijslapers met rugpijn?

De beste matras voor iemand met rugpijn is niet noodzakelijk de beste matras voor iemand anders. Een matras van traagschuim kan echter een goede keuze zijn voor mensen met rugpijn, omdat het zich naar de rondingen van het lichaam vormt en steun biedt.

Hoe vind ik de juiste matras?

Bij het zoeken naar een matras is het belangrijk rekening te houden met uw eigen behoeften en voorkeuren. Er dient onder meer rekening te worden gehouden met de volgende punten

  • het type matras (schuim, springveer, lucht)
  • de hardheidsgraad (zacht, gemiddeld, hard)
  • de grootte (eenpersoons-, tweepersoons-, queen size bed)
  • de prijs van de matrassen

Zodra u uw keuze hebt beperkt, moet u verschillende matrassen persoonlijk uitproberen.

Is rugpijn een veel voorkomend probleem?

Naar schatting 7 op de 10 mensen krijgen op enig moment in hun leven te maken met rugpijn. Gelukkig kan rugpijn vaak worden verlicht met receptvrije geneesmiddelen of veranderingen in levensstijl, zoals regelmatig sporten en slapen op de juiste ondersteuning. Als de rugpijn langer dan zes weken aanhoudt, kan dit wijzen op een medisch probleem dat door een arts moet worden behandeld.

Hoe kan rugpijn mijn levensstijl beïnvloeden?

Als rugpijn lang aanhoudt, kan het moeilijk worden om dagelijkse taken uit te voeren. Rugpijn kan bijvoorbeeld het slapen ’s nachts bemoeilijken of pijnlijk maken. Als rugpijn uw vermogen om te werken en dagelijkse activiteiten uit te voeren beïnvloedt, moet u naar de dokter gaan.

Beste matras tegen rugpijn

Hoe weet ik of mijn matras te hard is?

Als u wakker wordt met rugpijn, is het misschien tijd om te investeren in een zachtere matras. Stevigere matrassen zijn over het algemeen beter tegen rugpijn, maar iedereen is anders. Een goede manier om te testen of uw matras te stevig is, is het uitproberen van een Sleeptherapy matras in een winkel. Sleeptherapy is het enige bedrijf dat matrassen met verschillende hardheidsgraden maakt, zodat u de perfecte matras voor uw behoeften kunt vinden.

Sleeptherapy matrassen zijn de enige die in verschillende hardheidsgraden verkrijgbaar zijn. Zo kunt u de perfecte matras vinden voor rugpijn en andere slaapproblemen.

Stevigere matrassen zijn beter tegen rugpijn, maar iedereen is anders. U kunt testen of het te stevig is door een Sleeptherapy matras in een winkel uit te proberen.

Hoe vaak moet de matras worden vervangen?

Matrassen slijten verschillend. De beste manier om te bepalen of uw matras aan vervanging toe is, is als u rugpijn heeft. Als dat het geval is, is het misschien tijd voor een nieuwe matras. Een andere manier om te zien of uw matras betere dagen heeft gekend, is als hij in het midden begint door te zakken of als u de spiralen of veren door de matras heen kunt voelen. Als uw matras een van deze tekenen vertoont, is het zeker tijd voor een nieuw matras.

Waar kan ik de beste matras tegen rugpijn vinden?

Als u rugpijn heeft, moet u een matras met gemiddelde tot hoge weerstand kiezen. Andere factoren die u in overweging moet nemen voordat u uw volgende matras koopt, zijn uw favoriete slaaphouding en de plaats waar u ’s nachts slaapt.

Met deze overwegingen in het achterhoofd is de serie rugmatrassen van Sleeptherapy misschien precies wat u zoekt. Elk matras is ontworpen met het oog op ondersteuning van de rug, met functies zoals in het bed geïntegreerde kussens die u in staat stellen comfortabel te zitten of de druk op uw heupen tijdens de zwangerschap te verminderen. Als u moeite heeft met slapen door rugpijn, investeer dan vandaag nog in een van de Sleeptherapy rugmatrassen.

6 redenen om een matras van Sleeptherapy te kopen

1. Sleeptherapy heeft ervaren rugspecialisten die u kunnen adviseren over de beste matras voor uw rug, u kunnen informeren over oplossingen om rugpijn te verlichten of gewoon een praatje kunnen maken over rugverzorging.

2. Onze matrassen worden aanbevolen door artsen, chiropractors en fysiotherapeuten voor de verlichting en preventie van rugpijn.

3. Sleeptherapy matrassen zijn onafhankelijk getest en gecertificeerd om u de best mogelijke slaap te geven.

4. Wj bieden een ruime keuze aan maten en modellen om aan elke behoefte te voldoen.

5. Alle Sleeptherapy matrassen worden vervaardigd met gebruikmaking van hoogwaardige materialen in moderne, ergonomische fabrieken om een hoge ondersteuning te garanderen zonder afbreuk te doen aan comfort of duurzaamheid.

6. Elke matras ondergaat strenge tests alvorens te worden verzonden naar klanten over de hele wereld. Zo kunt u er zeker van zijn dat u elke keer het best mogelijke product krijgt.

Waarom doet mijn rug pijn nadat ik op een nieuwe matras heb geslapen?

Heeft u verlichting nodig van uw rugpijn? Wij weten hoe ongemakkelijk rugpijn kan zijn zonder dat u het beseft, en hoezeer het uw dagelijks leven kan beïnvloeden. Een gezonde nachtrust is één manier om rugpijn patiënten te verlossen van het onophoudelijke bonzen dat onze slaap achtervolgt. Misschien vraagt u zich af: “Wat heeft dit met rugpijn te maken?”

De matrassen uit de Sleeptherapy collectie bieden een uitzonderlijke ondersteuning van de rug wanneer dat het meest nodig is – wanneer u diep en stevig in bed ligt, uw dutje aan het inhalen bent. Deze matrassen verminderen de drukpunten die ontstaan door de inkepingen in de matras, waardoor u een heel andere ligervaring krijgt wanneer u wilt ontspannen, uitrusten en verjongen. Bij het zoeken naar een nieuwe matras moet u met veel dingen rekening houden, maar de ondersteuning van de rug is van cruciaal belang om de juiste matras voor u te vinden.

Wat gebeurt er op een matras?

Wanneer u op een rug ondersteunende Sleeptherapy matras ligt, hebben rugpijn patiënten baat bij deze stevige rugondersteuning omdat uw lendenstreek zachtjes wordt opgetild en uw ruggengraat in zijn natuurlijke curve wordt gebracht, waardoor uw rugspieren minder worden belast. Dit helpt niet alleen om rugpijn te verminderen, maar zorgt ook voor een uitstekend comfort en een heerlijke nachtrust.

Is een samengestelde schuimmatras goed tegen rugpijn?

Samengestelde schuimmatrassen zijn een goede optie voor mensen die last hebben van rugpijn. Het schuim is ontworpen om zich aan het lichaam aan te passen en het te ondersteunen, wat de pijn kan helpen verlichten. Bovendien hebben samengestelde schuimmatrassen vaak een rugpijn garantie, zodat u er zeker van kunt zijn dat u een kwaliteitsproduct krijgt.

Welke matrassen worden gebruikt in 5-sterren hotels?

Hotels kunnen verschillende soorten matrassen gebruiken. In veel 5-sterrenhotels worden echter steeds meer traagschuimmatrassen gebruikt omdat ze rugpijn verlichten en voor een betere nachtrust zorgen.

De beste matras tegen rugpijn is een matras van traagschuim, dat zich naar de vorm van uw rug vormt en uw wervelkolom in positie houdt. Matrassen van traagschuim zijn ook goed om rugpijn te verlichten omdat ze uw ruggengraat recht houden terwijl u slaapt.

Waarom doet mijn rug pijn na het wakker worden?

Er zijn veel redenen waarom iemand rugpijn heeft na het ontwaken, waarvan sommige verband houden met de matras waarop hij slaapt. Een goede matras moet de natuurlijke rondingen van het lichaam volgen, de wervelkolom ondersteunen en het hoofd, de nek en de wervelkolom op één lijn houden. Als iemand ’s nachts niet goed slaapt vanwege rugpijn, kan dat frustrerend zijn en ertoe leiden dat hij overdag zwakker wordt. In sommige gevallen kan rugpijn worden veroorzaakt of verergerd door een oncomfortabele matras. Ga naar de dokter als de rugpijn langer dan een week aanhoudt. Als de rugpijn gepaard gaat met andere symptomen, zoals koorts, rillingen of braken, is het belangrijk onmiddellijk een arts te raadplegen.

Wat is de beste slaaphouding?

Er is niet één ‘juiste’ slaaphouding, want mensen kunnen op verschillende manieren slapen en toch goed slapen. Er zijn echter enkele algemene tips die u kunnen helpen de beste slaaphouding voor u te vinden. Wie op zijn rug slaapt, moet een kussen onder zijn knieën leggen om zijn ruggengraat recht te houden. Zijslapers moeten een kussen tussen hun knieën leggen om hun heupen en ruggengraat in een rechte lijn te houden. En wie op zijn buik slaapt, moet de nek niet extra belasten door een dun kussen of helemaal geen kussen te gebruiken. Probeer verschillende slaaphoudingen uit om uit te vinden wat voor u het meest comfortabel is.

Waarom doet mijn rug pijn als ik op mijn rug lig?

Er zijn verschillende redenen waarom je rug pijn doet als je op je rug ligt. Een mogelijkheid is dat u niet op de matras slaapt die het beste voor u is. Een slechte matras kan leiden tot rugpijn, nekpijn en zelfs hoofdpijn. Niet genoeg rust slapen kan ook tot rugpijn leiden. Zorg ervoor dat u elke nacht voldoende slaapt en investeer in een goede matras om rugpijn te voorkomen.

Een matras dat geschikt is voor rugpijn kan de slaap verbeteren

Veel mensen zijn zich niet bewust van het belang van een goede matras tegen rugpijn totdat ze wakker worden met rug- of nekpijn. Als u niet genoeg rust krijgt, zal de rugpijn zich waarschijnlijk overdag voordoen. Een goede matras zal u helpen een rustgevende nachtrust te krijgen en rugpijn te minimaliseren wanneer u ’s morgens wakker wordt. Door ervoor te zorgen dat uw rug tijdens de slaap optimaal wordt ondersteund, kunt u niet alleen rugpijn verlichten, maar ook de spierspanning verminderen die vaak tot rugpijn leidt.

Veroorzaken dekbedden rugpijn?

Er zijn enkele rugpijnen die in verband kunnen worden gebracht met veren bedden. Dit komt omdat de afzonderlijke spiralen in het bed een ongelijk slaapoppervlak kunnen creëren, wat tot rugpijn kan leiden. Een te stevige matras kan ook tot rugpijn leiden. Als u last heeft van rugpijn wanneer u op een veren bed slaapt, is het misschien tijd om een zachter matras te kiezen. Een zachter matras vormt zich beter naar uw lichaam en ondersteunt uw rug beter, wat rugpijn kan verlichten.

Dus de beste matras tegen rugpijn kan rugpijn verlichten?

Ja, de beste matras tegen rugpijn is ideaal om rugpijn en ongemak te verlichten. Wanneer u op de beste matras tegen rugpijn slaapt, vormt het zich naar uw lichaam en biedt het een optimale ondersteuning. Dit verlicht de druk op uw rugspieren, wat op zijn beurt rugpijn helpt te verminderen. De beste matrassen tegen rugpijn hebben extra lendensteun om de druk op uw onderrug te verlichten. Als u er zeker van wilt zijn dat u elke nacht de best mogelijke slaap krijgt, moet u investeren in een matras tegen rugpijn. Het zal het waard zijn voor al die uren van rustgevende slaap.

Contacteer het team van Sleeptherapy vandaag nog en we komen graag langs bij u thuis voor vrijblijvend advies en een offerte op maat voor een goede matras tegen uw rugpijn en rugklachten. Tot binnenkort!

Beste matras tegen rugpijn
Beste matras tegen rugpijn