Beste ergonomische matras

Sleeptherapy is producent van de beste ergonomische matrassen. Deze matrassen zijn speciaal ontwikkeld op pijnklachten tegen te gaan en u een goede nachtrust te garanderen.

Bij interesse kan u onderstaand kader invullen en ontvangt u snel en vrijblijvend een prijsofferte met persoonlijk advies:

Beste ergonomische matras

Tips voor het kiezen van een ergonomische matras

De kwaliteit van de matras waarop u slaapt, is belangrijk voor de kwaliteit van uw slaap. Dit komt omdat ons lichaam tijdens de slaap anders door de zwaartekracht wordt samengedrukt dan wanneer we staan, en we moeten volledig worden ondersteund door de matras en de ondersteunende structuren. De matras wordt daarom een “anti zwaartekracht machine” genoemd, die helpt om de natuurlijke vorm van de wervelkolom tijdens de slaap te behouden.

Waar moet je op letten bij het kiezen van een ergonomische matras?

Zoek naar een matras die :

Volg de natuurlijke kromming van de wervelkolom en houd hem in een rechte lijn wanneer u gaat liggen.
Verdeelt de druk gelijkmatig over het lichaam om de bloedcirculatie te bevorderen, lichaamsbeweging te verminderen en de slaapkwaliteit te verbeteren.
Ontworpen om de overdracht van beweging van de ene naar de andere slapende partner te minimaliseren.
Ontworpen met perifere ondersteuning.

Het kiezen van een kussen

Zoek en kies ook kussens die bij de matras passen :

 • Ontworpen om de wervelkolom in zijn natuurlijke stand te houden.
 • Volledig verstelbaar.
 • Hij is opblaasbaar en past zich aan de contouren, de vorm en de slaaphouding van de gebruiker aan.
 • Ontworpen om verschillende slaaphoudingen te ondersteunen: Zij-, rug- of buikslaap.
 • Ontworpen om het hoofd te ondersteunen.
 • Ontworpen om zacht aan te voelen.
 • Ontworpen om drukpunten te elimineren.
 • Ontworpen om de luchtcirculatie in het gezicht te verbeteren.
 • Ontworpen om hypo allergeen te zijn.

Denk eraan, je brengt ongeveer 24 jaar van je leven slapend door. Neem dus de tijd om het best mogelijke slaapsysteem te kiezen (d.w.z. matras, ondersteunende structuur, kussen en lakens) en het zal uw slaap en levenskwaliteit verbeteren.

Beste ergonomische matras
ergonomische lattenbodem voor uw bed

Slaapergonomie – beste bedden en ergonomische matrassen

Niet alleen de kwantiteit van de slaap is van cruciaal belang voor een diepe en rustgevende slaap, maar ook de kwaliteit van de slaap.

Als u zich na een lange nachtrust nog steeds uitgeput voelt of wakker wordt met rug- of nekpijn, moet u uw slaapkamer eens onder de loep nemen. Een natuurlijke slaapomgeving stelt het lichaam in staat te regenereren en te ontspannen gedurende de nacht.

Ergonomie speelt een belangrijke rol in een gezonde slaap: als u in uw slaap heen en weer draait omdat uw matras te zacht of te hard is, krijgt u niet genoeg rust. Als uw wervelkolom daarentegen voldoende door de matras wordt ondersteund, wordt u elke ochtend fit en uitgerust wakker.

Het ideale slaapoppervlak moet zowel rustgevend als ondersteunend zijn. De matras en het bedsysteem moeten een hoge punt elasticiteit hebben, zodat zij zich optimaal aan het lichaam aanpassen. Aangezien we 30 tot 60 keer van slaaphouding veranderen, is het belangrijk dat onze wervelkolom altijd ontspannen is. Op die manier kan ons lichaam en vooral onze tussenwervelschijven snel regenereren.

Beste ergonomische matras


Ergonomie – De ergonomische slaapspecialisten – Bedden voor de rug

Ergonomie is de wetenschap van het aanpassen van producten aan het menselijk lichaam.

Ergonomie is geen mode of een mening, maar een wetenschap

Meer dan 20 jaar onderzoek heeft geleid tot de integratie van de principes van de ergonomie in de ontwikkeling van bedden die verder gaan dan de normale standaard bedden of matrassen die u in elke matrassenwinkel kunt kopen.

Ergonomische slaapoplossingen passen zich gemakkelijk aan de contouren van uw natuurlijke lichaamsvorm aan, verlichten de druk op uw schouders, geven extra steun aan uw lendenwervelkolom en onderrug, en houden uw heupen comfortabel.

Wij willen u helpen de beste matras voor uw lichaam te vinden, zodat u elke dag uitgerust wakker wordt, zonder pijn en klaar om de dag aan te vatten.

Wij geloven hier niet in één maat voor alles. We dragen niet allemaal dezelfde schoenen of kleren, dus waarom zouden we allemaal dezelfde matras kopen? Als u op zoek bent naar een “one size fits all”, bent u misschien op de verkeerde plaats…. Perfectie is iets persoonlijks. Daarom richten wij ons op ergonomische en aanpasbare slaapproducten die zich perfect aan uw lichaam en voorkeuren aanpassen.

Steun moet persoonlijk zijn

Dus als het gaat om het vinden van de juiste matras, is het antwoord altijd “ergonomisch”.

We zijn allemaal verschillend

Zie het in de juiste context.

Stel je een stadion voor vol met mensen van alle leeftijden. Geen twee zijn gelijk, ze zijn allemaal verschillend in vorm, grootte, hoogte en gewicht. Ze komen allemaal uit verschillende landen en hebben verschillende voorkeuren. Ze hebben allemaal verschillende doelen, verschillende taken, verschillende behoeften en verschillende gewoonten.

Denkt u dat één maat voor iedereen een goede optie is?

Nee, dat denken wij ook niet.

Het gaat niet om wij tegen zij, het gaat om ergonomie tegen slecht slapen.

Beter voor elk lichaam en elk budget

Als je een derde van je leven ergens gaat doorbrengen,

Je verdient het om te weten dat er voor je lichaam wordt gezorgd… Letterlijk.

Als het gaat om gezonde slaap, ondersteuning en welzijn, is er niet één maat voor alles – en we hebben het wetenschappelijk bewijs om dat te bewijzen.

In tegenstelling tot een traditionele matras, is een ergonomische matras ontworpen om uw lichaam te ondersteunen en u te helpen beter te slapen. Een ergonomische matras is ontworpen om zich aan te passen aan de contouren van uw individuele lichaamsvorm en -grootte, waardoor de druk wordt verlicht en uw schouders en heupen worden ondersteund.

De tijden veranderen. Slapen op een verstelbare, ergonomische lattenbodem is niet langer voorbehouden aan ziekenhuisbedden en bejaardentehuizen. Een gezonde slaap is essentieel voor een gezond leven. En iedereen weet het. Meer dan ooit kiezen mensen van alle leeftijden voor producten die specifiek op hun behoeften zijn afgestemd. Dat is wat onze ergonomische matrassen en bedden zijn – slaapoplossingen die passen bij uw lichaam, uw behoeften en uw leven.

Wat is een “Ergo” bed?

Er zijn veel manieren waarop u uw slaap kunt verbeteren, en een van de beste is de juiste matras. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende opties dat u uw beslissing moet nemen na grondig onderzoek, testen en afwegen.

Bij het kopen van matrassen bent u misschien informatie tegengekomen of hebt u een “ergonomisch” of “ergo” bed getest. Als u zich afvraagt wat het doel van dit bed is en of het geschikt is voor u, volgt hier enige informatie.

Ergo bed basics

Ergo-bedden, ook wel verstelbare bedframes genoemd, bieden de mogelijkheid om het hoofdeinde, de voeten of beide omhoog en omlaag te zetten. Zij kunnen voor diverse doeleinden worden gebruikt, waaronder medische, gezondheids- en levensstijlvoordelen. De huidige Ergo-bedframes zijn uitgerust met draadloze en bedrade afstandsbedieningen die hydraulische liften onder de matras bedienen voor maximale controle. Ze kunnen zelfs worden opgewaardeerd met functies zoals massage en Bluetooth-muziek voor de ultieme ervaring.

Voordelen van een verstelbaar bedframe

Bij de aanschaf van een verstelbaar bedframe is het belangrijk de voordelen van dit type bed te kennen, zodat u het juiste bed voor uw behoeften kunt kopen. Er zijn zowel voordelen voor de gezondheid als voor de levensstijl, en soms koop je het voor het een of het ander, om dan tot de aangename ontdekking te komen dat het beide heeft.

Voordelen van de levensstijl zijn onder meer:

Eten, lezen en tv-kijken in bed zonder dat u meerdere kussens onder uw hoofd nodig hebt.

Gezellige filmavonden in bed in plaats van op de bank

In slaap kunnen vallen terwijl u tv kijkt zonder wakker te worden met een stijve nek of een pijnlijke rug (sommige verstelbare lattenbodems bieden de mogelijkheid om een timer in te stellen om het bed in slaap te brengen als u toch in slaap valt)

Slapen in een Zero Gravity of Zero-G positie kan snurken verminderen en je partner helpen beter te slapen

Vermindering van spanning door massage en comfortabelere slaaphoudingen

Enkele van de medische voordelen van ergonomische bedden zijn

Beter uit bed komen, vooral als u beperkt mobiel bent

Betere hartfunctie bij het hoger leggen van de benen, waardoor de bloedcirculatie tijdens de slaap toeneemt en u een betere nachtrust heeft

Verbeterde drukverdeling om drukpunten te verminderen en te verlichten die rug-, nek-, schouder- en heuppijn kunnen veroorzaken

Verbeterde bloedcirculatie in de zwaartekrachtvrije positie en door het gebruik van functies zoals massage

Vermindering of eliminatie van snurken betekent dat u een meer rustgevende slaap heeft zonder vaak wakker te worden

Verlichting van pijn veroorzaakt door aandoeningen zoals artritis, fibromyalgie, krampen, astma en zure reflux

Winkelen voor een ergo bed

Als u op zoek bent naar een ergonomisch bed, is het belangrijk te weten dat u zowel enkelvoudige als gedeelde verstelbare lattenbodems kunt krijgen. Gedeelde lattenbodems, die verkrijgbaar zijn in kingsize bedden en gedeelde matrassen vereisen, maken het mogelijk dat u en uw partner afzonderlijke slaaphoudingen hebben, of dat één van u rechtop zit terwijl de ander ligt. Ergo lattenbodems zijn over het algemeen niet compatibel met binnenveringmatrassen, maar werken goed met traagschuim, latex en luchtmatrassen. Het is een goed idee om beoordelingen te lezen en te zien wat de garantie van de fabrikant is voordat u een ergo basis koopt.

Als u denkt dat dit de juiste optie voor u kan zijn, lees dan meer en kies de perfecte lattenbodem voor uw volgende bed.

Beste ergonomische matras

Onlangs hadden we het over hoe je een goed kussen kiest. Het kussen is echter slechts één van de sleutelfactoren voor een rustgevende slaap. Een goede matras is belangrijk voor uw gezondheid en welzijn.

Het kiezen van een matras kan overweldigend zijn. Er zijn zoveel termen in omloop: pillow top, pocketveren, latexlagen, comfortniveaus, uitlijning van de wervelkolom, randondersteuning, slaapzones…. en de lijst gaat maar door! en de lijst gaat maar door en door!

Een goed matras is voor de meesten van ons een belangrijke investering. De prijzen kunnen in de duizenden lopen, en de matras moet jaren meegaan, dus we willen er zeker van zijn dat we de juiste keuze maken voor de lange termijn. Uw uiteindelijke keuze zal zeer subjectief zijn, maar wij hebben een lijst samengesteld van dingen die u volgens ons moet overwegen wanneer u op zoek bent naar uw droommatras.

Pillow talk

Kies je matras voor je je kussen kiest. Naarmate u meer of minder diep in uw nieuwe matras wegzakt, zal de hoogte van uw kussen veranderen om uw nek de beste ondersteuning te bieden.

Ondersteuning

Uw lichaamsgewicht en de manier waarop het gewicht in uw lichaam is verdeeld, kunnen de ondersteuning die u nodig hebt veranderen. Uw matras moet zodanig ondersteunen dat de druk op uitstekende (benige) delen – zoals heupen, schouders – wordt verminderd.

Als u voornamelijk op uw zij slaapt – verhoog de steun in de taille.

Zoek naar producten die extra steun geven aan het middel om de ruggengraat recht te houden. Of zoek een matras waarbij uw schouders en heupen verder in de matras kunnen wegzakken. Sommige matrassen op de markt hebben nu verschillende “zones” die verschillende niveaus van indrukking bieden in verschillende gebieden.

Als u hoofdzakelijk op uw rug slaapt, moet u meer steun geven aan de lendenstreek. Zoek naar een matras die de wervelkolom een natuurlijke S-vorm geeft en de lendenwervelkolom ondersteunt om de curve te behouden.

Als u een partner hebt en het lichaamsgewicht en de verdeling ervan tussen u beiden sterk verschilt, moet hiermee rekening worden gehouden bij de keuze van een matras. Een goede matras zal in het midden niet meegeven (noch in de lengte, noch in de breedte) en zal elke persoon het comfort bieden dat hij nodig heeft voor een rustgevende nachtrust. Er zijn matrassen voor verschillende lichaamsgewichten, lichaamsmaten en lichaamsvormen van partners.

Natuurlijke vezels laten de matras “ademen” en laten de lucht circuleren, waardoor vocht- en warmteophoping wordt voorkomen en de lichaamstemperatuur tijdens de slaap wordt gereguleerd. Zoek ook naar vezels/materialen met antimicrobiële eigenschappen.

Hardheid en drukverdeling

De juiste hardheidsgraad is een kwestie van persoonlijk comfort. De sleutel tot het kiezen van het juiste comfortniveau is het uitproberen van de matras in uw favoriete slaaphouding. Veel bedrijven bieden vrijblijvende proefmatrassen aan huis aan. Dus als u voortdurend moeite heeft om een comfortabel matras te vinden, zoek dan naar een proefmatras.

Let bij het testen van de stevigheid op de houding die uw lichaam aanneemt wanneer u ontspannen bent.

Als u een zijslaper bent, zal de extra steun in de taille de druk op uw schouders en heupen verminderen.

Als u op uw rug ligt, zal de extra steun in de lendenwervelkolom de druk op uw wervelkolom verminderen.

Een gelijkmatige steun op een voorgevormd oppervlak dat overeenkomt met de natuurlijke vorm van uw lichaam moet voldoende steun bieden om uw wervelkolom neutraal te houden en de druk over het oppervlak van uw lichaam te verdelen. Dit zal uw slaap verstoren en u zult zich niet uitgerust voelen wanneer u wakker wordt.

Partnerstoring

Kies merken die voorzieningen bieden om partnerstoring te verminderen als dit voor u een probleem is. Vergeet niet dat een goede nachtrust de sleutel is tot het verjongen van uw lichaam en geest!

Omdat ieders lichaam anders is, weet je niet welke matras voor jou geschikt is. Als u deze punten in gedachten houdt, hebt u veel om rekening mee te houden bij het zoeken en kopen van uw volgende matras.

Mensen zoeken ook naar:

De beste ergonomische matras

Wat is de beste matras tegen rugpijn

Welke matras raden chiropractors aan?

Welk type matras is het beste voor de lichaamshouding?

Ergonomisch matras

Wat is een ergonomische matras?

Ergonomisch bed

Ergonomische matrassen

Wanneer we slapen, wordt ons lichaam anders door de zwaartekracht samengedrukt dan wanneer we staan en moet het volledig worden ondersteund door de matras en de ondersteunende structuren. Daarom wordt de matras ook wel een “antizwaartekrachtmachine” genoemd, die ervoor zorgt dat de natuurlijke vorm van de wervelkolom tijdens de slaap behouden blijft. Hoewel we ongeveer een derde van ons leven op een matras doorbrengen, en hoewel naar schatting de helft van alle Belgen ten minste af en toe aan slaapproblemen lijdt, is er relatief weinig wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het ontwerp van matrassen. Een slecht ontworpen matras kan het lichaam niet voldoende ondersteunen, wat op zijn beurt spierongemakken en rugpijn kan veroorzaken.

Wat zijn nu de kenmerken van een goede matras?

Maakt het uit of het te hard of te zacht is? Maakt het uit of het een orthopedisch matras is? Is een ergonomische matras belangrijk?

Ergonomisch matras

In een recent onderzoek naar de ergonomie van matrassen, waarbij vrouwen werden getest, werd het liggen op een niet-samendrukbaar houten oppervlak vergeleken met verschillende matrassen. Alle matrassen bleken aanmerkelijk comfortabeler te zijn dan het houten oppervlak, maar er waren geen significante verschillen tussen de matrassoorten, ook al ging het om orthopedische en normale versies. Metingen van de druk op schouders, ellebogen, heupen, knieën en enkels brachten weinig significante verschillen aan het licht en, verrassend genoeg, waren er geen significante correlaties tussen de metingen en de comfortbeoordelingen.

De hardheid of zachtheid van een matras wordt echter geacht een belangrijke factor te zijn bij het verminderen of voorkomen van rugpijn. Uit een vergelijking tussen slapen op een futon en slapen op een zachtere matras bleek dat de slaaplatentie, het wakker worden na het inslapen en de slaapefficiëntie-index voor beide matrassen vergelijkbaar waren, maar dat de subjectieve slaapwaardering beter was voor de gewone matras. Uit een onderzoek naar de slaapkwaliteit en de hardheid van het bed bleek dat 4 van de 9 mannelijke proefpersonen aanzienlijk beter sliepen op een zachter matras, terwijl 2 beter sliepen op een harder matras. Het grootste verschil in slaapkwaliteit deed zich voor wanneer de proefpersonen van hun eigen matras op een van de testmatrassen overschakelden, en de auteurs concludeerden dat het verscheidene dagen kan duren om aan een nieuw slaapoppervlak te wennen. Dit zou de reden kunnen zijn waarom zakenreizigers vaak slaapproblemen melden.

Richtlijnen voor het kopen van een ergonomische matras

Waar moet u op letten als u een ergonomische matras koopt?

Zoek naar een ergonomische matras die:

– Hij past zich aan de natuurlijke krommingen van de wervelkolom aan en houdt de wervelkolom in een rechte lijn wanneer hij gaat liggen.

– Verdeelt de druk gelijkmatig over het lichaam om de bloedcirculatie te bevorderen, lichaamsbeweging te verminderen en de slaapkwaliteit te verbeteren.

– Ontworpen om de overdracht van beweging van de ene naar de andere slapende partner te minimaliseren.

– Ontworpen met een rondomlopende randondersteuning.

Het kiezen van een kussen

Zoek en kies ook kussens die bij de matras passen:

 • Ontworpen om de wervelkolom in zijn natuurlijke stand te houden.
 • Ontworpen voor maximale verstelbaarheid.
 • De bank kan worden geschommeld om zich aan te passen aan de individuele contouren, vorm en slaaphouding van de gebruiker.
 • Ontworpen om verschillende slaaphoudingen te ondersteunen: Zijslaper, rugslaper, buikslaper.
 • Ontworpen om het hoofd te ondersteunen.
 • Ontworpen om zacht aan te voelen.
 • Ontworpen om drukpunten te elimineren.
 • Ontworpen om de luchtcirculatie in het gezicht te verbeteren.
 • Ontworpen om hypoallergeen te zijn.

Denk eraan, je brengt ongeveer 24 jaar van je leven slapend door. Neem dus de tijd om het beste slaapsysteem (d.w.z. ergonomische matras, ondersteunende structuur, hoofdkussens en lakens) te kiezen dat u kunt en het zal uw slaap en levenskwaliteit verbeteren.


Beste ergonomische matras

Beste ergonomische matras

Wat is een ergonomisch bed?

Er zijn veel manieren om uw slaap te verbeteren, en een van de beste manieren is het kopen van de juiste matras. Tegenwoordig zijn er zoveel verschillende opties op het gebied van matrassen dat u een beslissing zorgvuldig moet nemen na veel onderzoek, testen en overwegen. Bij het kopen van matrassen bent u misschien al informatie tegengekomen of hebt u een ergonomisch bed getest. Als u zich afvraagt wat het doel van dit bed is en of het geschikt is voor u, volgt hier enige informatie.

Ergonomische bedden

Ergonomische bedden, ook wel verstelbare bedframes genoemd, bieden de mogelijkheid om uw hoofd, voeten of beide omhoog en omlaag te brengen. Zij kunnen voor vele verschillende doeleinden worden gebruikt, waaronder medische, gezondheids- en levensstijlvoordelen. De ergonomische bedframes van vandaag zijn uitgerust met draadloze en bedrade afstandsbedieningen die hydraulische liften onder de matras bedienen voor een maximale controle. Ze kunnen zelfs worden opgewaardeerd met functies zoals massage en Bluetooth-muziek voor de ultieme lounge-ervaring.

Voordelen van een verstelbaar bedframe

Bij de aanschaf van een verstelbaar bedframe is het belangrijk de voordelen van dit type bed te kennen, zodat u het juiste bed voor uw behoeften kunt kiezen. Er zijn zowel voordelen voor de gezondheid als voor de levensstijl, en soms koop je het voor het een of het ander, om dan tot de aangename ontdekking te komen dat het beide voordelen heeft:

– Eten, lezen en tv-kijken in bed zonder dat u meerdere kussens onder uw hoofd nodig hebt.

– Gezellige filmavonden in bed in plaats van op de bank.

– De mogelijkheid om in slaap te vallen terwijl u tv kijkt, zonder wakker te worden met nek- of rugpijn (sommige verstelbare lattenbodems bieden de mogelijkheid om een timer in te stellen die het bed in de slaapstand zet als u toch in slaap valt).

– Slapen in een G-vrije houding kan snurken verminderen en uw partner helpen beter te slapen.

– Verminder spanning door massage en comfortabelere slaaphoudingen.

Voordelen van ergonomische bedden

De medische voordelen van ergonomische bedden zijn onder meer

– Beter in staat om uit bed te komen, vooral als u beperkt mobiel bent.

– Een betere hartfunctie als u uw benen omhoog legt, waardoor de bloedcirculatie tijdens de slaap toeneemt en u een betere nachtrust heeft.

– Betere drukverdeling om drukpunten te verminderen en te verlichten die rug-, nek-, schouder- en heuppijn kunnen veroorzaken.

– Verbeterde circulatie in de zwaartekrachtvrije positie en door gebruik te maken van functies zoals massage.

– Snurken verminderen of elimineren betekent dat u gezonder slaapt zonder vaak wakker te worden.

– Verlichting van pijn veroorzaakt door aandoeningen zoals artritis, fibromyalgie, krampen, astma en zure reflux.

Een ergonomisch bed kopen

Bij de keuze van een ergonomisch bed is het belangrijk te weten dat u zowel enkelvoudige als gedeelde verstelbare lattenbodems kunt krijgen. Gedeelde lattenbodems, die verkrijgbaar zijn in kingsize bedden en gedeelde matrassen vereisen, maken het mogelijk dat u en uw partner afzonderlijke slaaphoudingen hebben, of dat een van u rechtop zit terwijl de ander gaat liggen. Ergonomische lattenbodems zijn meestal niet compatibel met binnenvering matrassen, maar werken goed met traagschuim, latex en luchtmatrassen. Het is raadzaam om de beoordelingen en garantie van de fabrikant te controleren voordat u een ergonomische basis koopt.

Beste ergonomische matras

Wat zijn de voordelen van slapen op een ergonomische matras?

Een ergonomisch matras is ontworpen om het lichaam te ondersteunen en te richten, een gezonde houding te bevorderen en de druk op de gewrichten te verminderen. Slapen op een ergonomisch matras kan een aantal voordelen bieden, waaronder:

Verbeterde houding: een ergonomisch matras ondersteunt de natuurlijke kromming van de wervelkolom en helpt u een gezonde houding aan te nemen terwijl u slaapt.
Minder druk op gewrichten: Omdat een ergonomisch matras het lichaamsgewicht gelijkmatig verdeelt, kan het helpen de druk op gewrichten te verminderen, wat pijn en ongemak kan verlichten.
Betere slaapkwaliteit: Doordat een ergonomisch matras het lichaam ondersteunt en uitlijnt, kan het de slaapkwaliteit verbeteren en het risico op woelen en draaien verminderen.
Verbeterde algemene gezondheid: Een goede nachtrust is essentieel voor de algemene gezondheid en het welzijn.

Door een gezonde houding te bevorderen en de druk op de gewrichten te verminderen, kan een ergonomisch matras uw algemene gezondheid helpen verbeteren.
Al met al biedt slapen op een ergonomisch matras een aantal voordelen en kan het een goede investering zijn in uw gezondheid en welzijn.

Wat is een ergonomische matras?

Een ergonomische matras is een type matras die het lichaam ondersteunt en uitlijnt, een gezonde houding bevordert en de druk op de gewrichten vermindert. In tegenstelling tot conventionele matrassen, die vaak gemaakt zijn van een uniform materiaal, bestaat een ergonomische matras uit verschillende lagen materiaal die specifiek ontworpen zijn om gerichte ondersteuning te bieden aan verschillende delen van het lichaam.

Een ergonomische matras kan bijvoorbeeld een stevigere steunlaag onder de onderrug hebben en een zachtere laag onder de schouders om de juiste balans tussen ondersteuning en comfort te bieden. In het algemeen is een ergonomische matras ontworpen om bij te dragen aan een gezonde lichaamshouding en de druk op de gewrichten tijdens de slaap te verminderen, wat leidt tot een betere slaapkwaliteit en algemene gezondheid.

Wat is de meest ergonomische manier om te slapen?

De meest ergonomische manier om te slapen is op uw rug liggen met een kussen onder uw knieën. Deze houding helpt de natuurlijke kromming van de wervelkolom te behouden en ondersteunt en lijnt het lichaam uit. Het vermindert ook de druk op de gewrichten, wat pijn en ongemak kan verlichten.

Als u op uw rug slaapt, rusten uw hoofd, nek en wervelkolom in een neutrale positie, wat drukpunten kan voorkomen en de slaapkwaliteit kan verbeteren. Als u het moeilijk vindt om op uw rug te slapen, kunt u proberen een lichaamskussen te gebruiken om uw knieën te ondersteunen en de natuurlijke kromming van uw wervelkolom te behouden.

Bovendien kan een ergonomisch matras uw lichaam extra ondersteuning en uitlijning bieden, wat een gezonde houding bevordert en de druk op uw gewrichten vermindert.


Beste ergonomische matrassen in België


Beste ergonomische matras | Aanvraag in 7 Sec:

Stap 1 van 2


Beste ergonomische matras